Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Luni, 14 Noiembrie 2016

Birou judeţean de informare turistică, la Sfântu Gheorghe

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna va deschide în primăvara anului viitor, în municipiul Sfântu Gheorghe, un birou judeţean de informare turistică, unde vizitatorii vor putea găsi, pe lângă oferte turistice, şi suveniruri şi diverse produse locale.
Conducerea asociaţiei a precizat că acest birou are scopul de a acoperi, printr-o "ofertă cuprinzătoare, bogată şi actuală", unele "lacune" sesizate în ultima perioadă în ce priveşte promovarea turistică a judeţului.

Luni, 14 Noiembrie 2016

Secretarul judeţului Sălaj a fost ales preşedinte al Asociaţiei Secretarilor de Judeţe din România

vlaicu_cosmin.jpgCosmin-Radu Vlaicu, secretarul judeţului Sălaj, a fost ales în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Secretarilor de Judeţe din România, în cadrul unei întâlniri desfăşurate vineri, la Sibiu, pentru desemnarea noilor organe de conducere ale acestei asociaţii profesionale organizate la nivel naţional, pentru următorii patru ani.
În vârstă de 43 de ani, Cosmin-Radu Vlaicu este secretarul judeţului din 2008 şi are, potrivit CV-ului afişat pe pagina web a Consiliului Judeţean Sălaj, o constantă carieră administrativă, ocupând progresiv mai multe funcţii publice de execuţie şi conducere în administraţia locală din Sălaj. El este doctor în ştiinţe administrative şi cadru didactic asociat la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

Primaria Giurgiu

Miercuri, 09 Noiembrie 2016

AMR propune ca prefecţii şi subprefecţii să fie numiţi politic, iar primarii şi viceprimarii să devină demnitari

Prefecţii şi subprefecţii ar putea să fie numiţi politic, iar primarii şi viceprimarii ar putea să devină şi ei demnitari, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR). El a arătat că, în cadrul AMR, printre propunerile discutate s-au regăsit şi cele privind prefecţii şi subprefecţii care ar urma să nu mai fie înalţi demnitari, ci numiţi politic, iar statutul primarilor şi viceprimarilor să fie tot de demnitar.

Marti, 08 Noiembrie 2016

Robert Negoiţă: "Normativele privind autorizaţiile ISU trebuie să aibă mai multă flexibilitate"

negoita_robert_5.jpgPreşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă, a afirmat că trebuie să existe mai multă flexibilitate în cadrul normativelor privind acordarea autorizaţiilor ISU, fiind necesară o consultare din partea tuturor factorilor implicaţi pentru a găsi variantele cele mai bune în vederea diminuării riscului de accidente.
"Trebuie - şi din partea Guvernului, şi a normativelor - să existe puţină flexibilitate, pentru că, dacă respectăm legea aşa cum e ea acum, atât de restrictivă, nu mai avem unde depune (documentaţia - n.r), pentru că şi ISU se închide. Ca să nu mai vorbim de Guvern. Dar spitalele sunt autorizate? Parlamentul, Guvernul sunt neautorizate deopotrivă. Oare e o problemă şi pe normativ? Haideţi să vedem - şi asta am solicitat şi din partea Asociaţiei Municipiilor - puţin mai mult realism".

Votez pentru sanatate

Luni, 07 Noiembrie 2016

Consiliul Concurenței cere prevenirea abuzurilor de poziție dominantă pe piața serviciilor de salubritate

salubritate.jpgConsiliul Concurenței a lansat în dezbatere publică recomandările pentru îmbunătățirea mediului concurențial în domeniul serviciilor de salubrizare, sector unde este necesară intervenția eficientă a autorității de reglementare pentru prevenirea abuzurilor de poziție dominantă, se arată într-un comunicat al Consiliului.

Joi, 20 Octombrie 2016

Sediul Asociaţiei Municipiilor din România pe regiunea Sud-Est, stabilit la Brăila

braila.jpgMunicipiul Brăila a fost desemnat sediu al Asociaţiei Municipiilor din România (AMP) pe regiunea Sud-Est, în ultima şedinţă a Adunării Generale a AMR, a declarat primarul din Brăila, Marian Dragomir. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Marian Dragomir a fost ales secretar general al Asociaţiei Municipiilor din România, funcţie deţinută în mandatul trecut şi de fostul primar al Brăilei, Aurel Simionescu.

focality

Luni, 17 Octombrie 2016

Robert Negoiță, Ilie Bolojan, Olguța Vasilescu și Gheorghe Falcă au fost realeși la conducerea Asociației Municipiilor

bolojan_negoita_vasilescu.jpgMembrii Asociației Municipiilor din România au ales luni Comitetul director al AMR, optând pentru rămânerea în funcție a președintelui Robert Negoiță și a președintelui executiv Ilie Bolojan, precum și a prim-vicepreședinților Lia Olguța Vasilescu și Gheorghe Falcă. De asemenea, ca vicepreședinți au fost aleși Ovidiu Crețu (primarul municipiului Brăila), Daniel Drăgulin (primarul municipiului Călărași), Decebal Făgădău (primarul municipiului Constanța), Ion Lungu (primarul municipiului Suceava), Dan Bobouțanu (primarul municipiului Hunedoara).

Luni, 17 Octombrie 2016

Robert Negoiţă: "Pentru o plombă în asfalt plătim o sută de lei, iar documentaţia costă 300-400 de lei"

negoita_robert_2.jpgPreşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Robert Negoiţă, a atras atenţia asupra faptului că documentaţia pentru repararea unei gropi în asfalt costă mai mult decât reparaţia propriu-zisă. "Pentru repararea unei gropi, pentru o plombă în asfalt, trebuie să plătim cam o sută de lei. (...) Dar documentaţia pentru groapa respectivă, pentru plomba aia, costă vreo 300-400 de lei. Ca timp, cinci minute durează să pui două lopeţi de asfalt pentru o plombă de genul acesta. Dar ca să faci documentaţia pentru ea, trebuie vreo trei luni. Iar după ce Inspectoratul de Stat în Construcţii ne cere să dăm autorizaţie de construire pentru fiecare plombă de genul ăsta, vine Curtea de Conturi, care ne impută cheltuielile", a spus Negoiţă în cadrul reuniunii Adunării Generale a AMR.

kronemag

Joi, 06 Octombrie 2016

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici a demarat procedurile în vederea organizării de proteste

miting_sindicalisti.jpgSindicatul Național al Funcționarilor Publici a demarat procedurile în vederea organizării de proteste pentru a determina Ministerul Finanțelor Publice și ANAF-ul să pună în aplicare dispozițiile legale aflate în vigoare, informează organizația sindicală. "Sindicatul Național al Funcționarilor Publici - SNFP - constată că aplicarea actelor normative privind salarizarea personalului bugetar pentru anul 2016 este opțională pentru instituții de maximă importanță precum cele aflate în subordinea Ministerului Finanțelor Publice, fapt ce creează premisele acțiunilor de protest", se arată într-un comunicat al SNFP.

Joi, 06 Octombrie 2016

Asociere între mai multe comune pentru a promova "Delta Transilvaniei"

Mai multe localităţi clujene au lansat joi un Grup de Acţiune Locală, care este o formă de asociere prin care se pot accesa fonduri europene pentru comunităţile rurale, principalul scop al acestui demers fiind dezvoltarea unui proiect de promovare a unei "delte" a Transilvaniei. În cadrul asociaţiei urmează să fie elaborată o strategie care să ajute comunităţile implicate să atragă suma de 2 milioane de euro pentru activităţi de piscicultură şi aqvacultură.Pagina 1 / 107  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter