Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Joi, 08 Decembrie 2016

Guvernul a hotărât încetarea mandatului de subprefect de Timiş al lui Marossy Zoltán Gheorghe

Guvernul a adoptat o hotărâre privind încetarea exercitării cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Timiş de către Marossy Zoltán Gheorghe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Miercuri, 07 Decembrie 2016

Site realizat de Prefectura Braşov pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere

bancila_ciprian.jpgPrefectura Braşov a realizat un site pentru nevăzători pentru a-i ajuta să interacţioneze mult mai uşor cu lumea reală, Instituţia Prefectului judeţul Braşov fiind singura din ţară care are până acum un astfel de site, a declarat prefectul Ciprian Băncilă.
"Acest site pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere a fost una dintre priorităţile şi dezideratele mandatului meu pentru această categorie defavorizată. Pot să vă spun că am vrut foarte mult ca acest proiect de suflet să se concretizeze şi mă bucur că am reuşit acest lucru. Într-o lume în care de multe ori aceste persoane cu probleme de vedere se ghidează doar după sunete şi umbre, am considerat că un astfel de sprijin virtual, le va ajuta să interacţioneze mult mai uşor cu lumea reală. Din păcate, universul lor este plin de bariere,care le îngrădesc atât libertatea de mişcare pe de o parte, cât şi cea de acces la informaţii de interes public, pe de altă parte", a punctat prefectul.

Primaria Giurgiu

Luni, 28 Noiembrie 2016

Prefectul de Tulcea susţine corelarea acţiunilor pentru prevenirea braconajului piscicol din Delta Dunării

delta dunarii.jpgPrefectul judeţului Tulcea, Alexandru Iordan, consideră că acţiunile pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol din Delta Dunării trebuie corelate, astfel încât pescarii să nu fie verificaţi zilnic de cele 13 instituţii de control în domeniu. "Sunt numeroase instituţiile de combatere a braconajului piscicol, dar acest fenomen a avut o amploare în ultimul timp. Cred că în orice domeniu trebuie să existe o corelare a acţiunilor de control astfel încât să nu se suprapună. Trebuie să existe un plan de acţiune şi o coordonare la nivelul judeţului între instituţiile de control în acest domeniu", a declarat prefectul Iordan.

Miercuri, 23 Noiembrie 2016

Prefectura Bihor va premia, de 1 Decembrie, personalităţi cu merite deosebite în profesie

pop_claudiu1.jpgPrefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, a anunţat premierea în cadru festiv, de Ziua Naţională, a unor persoane cu merite deosebite în profesie şi care au făcut cinste judeţului Bihor. "Fiind un moment aniversar, de Ziua Naţională, este şi un bun prilej pentru a evidenţia meritele deosebite ale unor personalităţi din diferite domenii. Pe acest considerent, am solicitat instituţiilor să nominalizeze cea mai reprezentativă persoană care s-a remarcat în anul 2016 prin activitatea sa, făcând cinste profesiei şi judeţului Bihor", a declarat Pop.

Votez pentru sanatate

Miercuri, 23 Noiembrie 2016

Prefectul Sorin Răducan a solicitat rezolvarea problemei depozitării gunoiului în judeţul Dolj

raducan_sorin.jpgPrefectul judeţului Dolj, Sorin Răducan, a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că a solicitat tuturor factorilor implicaţi să rezolve problema funcţionării Depozitului de la Mofleni, unde sunt colectate deşeurile menajere din tot judeţul, în condiţiile în care firma Eco Sud, care gestionează platforma, nu a finalizat noua celulă de depozitare şi în repetate rânduri primirea gunoiului de la unităţile administrativ-teritoriale a fost sistată.

Miercuri, 16 Noiembrie 2016

"Companiile răspunzătoare de întreţinerea drumurilor pe durata iernii sunt slab pregătite", susține prefectul judeţului Maramureş

deszapezire_2014.jpgComitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş s-a reunit în şedinţă extraordinară sub conducerea preşedintelui, prefectul Sebastian Lupuţ pentru punerea în aplicaţiei a măsurii RO-RISK cuprinsă în Registrului Naţional de Capabilităţi, informează un comunicat de presă al instituţiei. Prefectul Sebastian Lupuţ a precizat că pregătirea companiilor care trebuie să asigure întreţinerea şi deszăpezirea drumurilor din judeţ pe durata iernii este minimă.

focality

Luni, 14 Noiembrie 2016

Liviu Dragnea doreşte o dezbatere privind apartenenţa politică a prefecţilor ori asumarea acestora ca apolitici

dragnea_liviu2013.jpgPreşedintele PSD Liviu Dragnea susţine iniţierea unei dezbateri prin care s-ar putea decide apartenenţa asumată a prefecţilor la un partid politic sau susţinerea acestora în calitate de reprezentanţi apolitici ai Guvernului în teritoriu. Potrivit preşedintelui PSD, actuala formulă prin care prefecţii sunt numiţi în teritoriu este greşită.
"Situaţia de acum nu e bine să rămână. Nu este eficientă. Cum este acum este exact cum nu trebuie. Dacă, să zicem, noi vom face Guvernul, eu voi insista să declanşăm rapid o dezbatere serioasă despre opţiuni, opţiunea de a rămâne în continuare în această ipocrizie în care, vezi Doamne, prefecţii sunt apolitici, de exemplu băiatul ăsta de la Teleorman am înţeles că e 100% apolitic, nu are absolut nicio legătură cu PNL-ul sau să fie luată o decizie sănătoasă şi asumată. Este aberant ca un guvern să nu poată pune în aplicare un program de guvernare din cauza unor prefecţi puşi de celălalt Guvern", a spus în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Turnu Măgurele cu ocazia deschiderii campaniei electorale, Liviu Dragnea.

Luni, 07 Noiembrie 2016

Noul subprefect de Suceava, Ionuţ Creţuleac, a fost învestit în funcţie

Noul subprefect al judeţului Suceava Ionuţ Creţuleac a fost învestit în funcţie, pe o perioadă determinată, acesta înlocuindu-l în funcţie pe Atanasă Nistor. Schimbarea din funcţie a fostului subprefect a fost motivată de faptul a împlinit vârsta de pensionare. ''Domnul Creţuleac a mai fost subprefect şi mă bucur că a fost selectat pentru acest post. E unul greu. Îi voi propune aceleaşi sarcini pe care le avea domnul Nistor'', a spus prefectul de Suceava, Constantin Harasim.

kronemag

Duminica, 30 Octombrie 2016

Noul subprefectul al judeţului Maramureş a fost investit în funcţie

Noul subprefect al judeţului Maramureş, Gavriş Ardelean, a fost investit în funcţie şi a depus jurământul în faţa prefectului şi a reprezentanţilor CJ Maramureş, precizează un comunicat al Instituţiei Prefectului-Judeţul Maramureş. Potrivit acestuia, învestirea în funcţie a noului subprefect are un caracter temporar.

Joi, 27 Octombrie 2016

Liviu Dumitraşcu a fost investit în funcţia de prefect de Teleorman

Liviu Dumitraşcu a fost învestit în funcţia de prefect al judeţului Teleorman, în locul actualului candidat la alegerile parlamentare din partea PSD, Carmen Daniela Dan. Învestirea a fost făcută de către secretarul de stat în MAI, Irina Alexe, în prezenţa autorităţilor locale.Pagina 1 / 400  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter