Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Duminica, 27 Noiembrie 2016

Președintele CJ Neamţ îl acuză pe premier că a dat bani administraţiilor locale prea târziu şi nu pot fi cheltuiţi

arsene-ionel.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, social-democratul Ionel Arsene, a declarat, într-o conferinţă de presă, că este "supărat şi furios" pe premier pentru că a dat bani administraţiilor locale prea târziu şi nu mai pot fi cheltuiţi. "Sunt extrem de furios şi supărat pe premierul Julien Cioloş. Banii care s-au alocat judeţului Neamţ s-au dat foarte târziu. Dacă mi-i dă în 24 noiembrie, până se publică în Monitorul Oficial, durează 10 zile până ajung la noi. Când cheltui eu banii aceştia, când fac licitaţii?"

Duminica, 27 Noiembrie 2016

Consiliul Local Iaşi a adoptat proiectul privind locaţia în care va fi construit viitorul Spital Regional

Proiectul privind locaţia în care va fi construit la Iaşi viitorul Spital Regional de Urgenţe a fost adoptat în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local. Viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt, calea principală de acces fiind din bulevardul C.A. Rosetti, iar cea secundară din zona Moara de Vânt, arteră care va face legătura şi cu zona aeroportului.

Primaria Giurgiu

Vineri, 25 Noiembrie 2016

Înfiinţarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, aprobată de CGMB

cladire cu bulina.jpgAdministraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a fost înfiinţată, printr-o hotărâre a Consiliului General al Capitalei, numărul total de posturi fiind suplimentat la 65 faţă de cele 50 prevăzute iniţial. Consilierul municipal PSD Simona Mariana Popa a propus un amendament în baza căruia numărul total de posturi va fi de 65: 44 de funcţii publice, dintre care opt de conducere, şi 21 de natură contractuală.
"Nu pot să mă obişnuiesc cu schimbarea de la ritmul de melc la un ritm fulminant, în care discutăm un anumit proiect de hotărâre într-o anumită formă în dezbatere publică, îl discutăm în comisii într-o anumită formă şi, deodată, de pe o zi pe alta, la vot, apare o schimbare substanţială", a spus reprezentantul USB Florin Grigorescu.

Miercuri, 23 Noiembrie 2016

Comisie mixtă pentru investigarea modului de administrare a Aeroportului Târgu Mureş, după suspendarea curselor aeriene

tg.mures-aeroport.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, a anunţat miercuri că a propus constituirea unei comisii mixte care să investigheze modul de administrare a Aeroportului 'Transilvania' din Târgu Mureş, în ultimii doi ani, după ce s-a constatat că doar o treime din fondurile alocate pentru investiţii au fost utilizate, iar din cauza neefectuării modernizărilor la pista de aterizare/decolare unicul operator aerian de aici şi-a suspendat cursele.

Votez pentru sanatate

Miercuri, 23 Noiembrie 2016

Consiliul Judeţean Neamţ organizează prima ediţie a Târgului de Crăciun

Consiliul Judeţean Neamţ va organiza prima ediţie a Târgului de Crăciun de la Piatra Neamţ, a precizat preşedintele CJ, Ionel Arsene. Evenimentul va avea loc în perioada 4 decembrie 2016 - 5 ianuarie 2017 timp în care, în perimetrul Curţii Domneşti, vor avea loc spectacole, recitaluri, ateliere de creaţie, târguri de produse tradiţionale şi se vor desfăşura diverse programe culturale.

Marti, 22 Noiembrie 2016

Consiliul Judeţean Hunedoara şi şapte primării riscă să achite corecţii financiare la un proiect de e-guvernare

Consiliul Judeţean Hunedoara şi şapte primării din judeţ riscă să achite corecţii financiare la un proiect finanţat din fonduri europene în valoare totală de peste 12 milioane lei, care presupunea introducerea conceptului de e-guvernare în administraţia publică locală, a anunţat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

focality

Marti, 22 Noiembrie 2016

Preşedintele CJ Neamţ vrea să înfiinţeze consiliul consultativ pentru mediul de afaceri şi economie

arsene-ionel.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a lansat o invitaţie tuturor celor interesaţi de a face parte din Consiliul Consultativ pentru mediul de afaceri şi economie. Invitaţia vine la scurtă vreme după ce, la iniţiativa preşedintelui CJ Neamţ, a luat fiinţă şi Consiliul Consultativ cultural.

Marti, 22 Noiembrie 2016

CJ Iaşi a adoptat proiectul privind iniţierea demersurilor de înfiinţare a Fundaţiei pentru Dezvoltarea Moldovei

cj_iasi1.jpgConsiliul Judeţean Iaşi a decis iniţierea demersurilor în vederea înfiinţării Fundaţiei pentru Dezvoltarea Moldovei (FPDM). Proiectul a fost adoptat fără voturile consilierilor PNL şi PMP, care s-au abţinut de la vot.
"Nimeni nu contestă importanţa unei fundaţii la nivel regional, dar vă atrag atenţia că tot în cadrul Consiliului Judeţean mai există atât Euronest cât şi Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, care promovează aceleaşi acţiuni şi activităţi", a declarat Alin Aivănoaie, consilier judeţean PMP.

kronemag

Marti, 22 Noiembrie 2016

Preşedintele CJ Satu Mare anunţă că sunt finalizate identificările topografice pentru exproprieri în cazul centurii municipiului

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că a fost depusă la Ministerul Transporturilor documentaţia pentru exproprierea terenurilor pentru centura de ocolire a municipiului reşedinţă de judeţ, fiind vorba despre aproximativ un milion de metri pătraţi.

Luni, 21 Noiembrie 2016

O nouă conducere a Consiliului Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest

marc_tiberiu1.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a fost validat în funcţia de preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) al Regiunii de Nord-Vest, de membrii forului deliberativ. CDR are în componenţă preşedinţii consiliilor judeţene ale celor şase judeţe din regiune şi câte un reprezentant al consiliilor locale municipale, orăşeneşti şi comunale, din fiecare judeţ, desemnaţi pe durata mandatului.
"Azi a avut loc la Zalău şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest. Unul dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a fost numirea domnilor Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj şi Sandor Pasztor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, drept preşedinte, respectiv vicepreşedinte ai CDR", se arată într-un comunicat al Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest.<<<  Pagina 2 / 785  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter