Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Duminica, 11 Decembrie 2016

Consiliul Judeţean Hunedoara a majorat cu 50% fondurile pentru SMURD

smurd1.jpgConsiliul Judeţean Hunedoara va achita, de la 1 ianuarie 2017, o cotizaţie de 3 lei pentru fiecare locuitor, mai mult cu 50% faţă de ceea ce s-a plătit până acum, în vederea susţinerii activităţii Asociaţiei Salvital, care gestionează funcţionarea Serviciului SMURD în judeţ.
Decizia a fost luată vineri de consilierii judeţeni, sumele de bani suplimentare urmând să fie utilizate pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare a modulelor SMURD, dar şi pentru majorarea salariilor paramedicilor SMURD, veniturile acestora fiind în prezent sub 1.700 de lei pe lună.

Duminica, 11 Decembrie 2016

Echipamente performante pentru clasele profesionale, finanţate de Consiliul Judeţean Harghita şi autorităţile locale

scoala_profesionala.jpgElevii care învaţă în clasele profesionale din mai multe şcoli ale judeţului Harghita vor avea la dispoziţie echipamente performante pentru orele de practică, în urma unei iniţiative a Agenţiei de Dezvoltare Judeţeană, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean şi autorităţilor locale.

Primaria Giurgiu

Duminica, 11 Decembrie 2016

Consiliul Judeţean Satu Mare a distribuit peste trei milioane lei către primăriil

Consiliul Judeţean Satu Mare a distribuit, în şedinţa de vineri, peste trei milioane de lei primăriilor din judeţ, banii fiind destinaţi plăţii unor datorii, a salariilor sau pentru cheltuieli curente.

Duminica, 11 Decembrie 2016

Rectificare bugetară, adoptată de Consiliul Județean Maramureş

zetea_gabriel.jpgConsiliul Judeţean Maramureş a adoptat proiectul de rectificare bugetară, care prevede suma de aproximativ 12 milioane de lei, alocată judeţului de către guvern, pentru echilibrarea bugetelor locale.
"Prin proiectul de hotărâre supus adoptării s-a propus rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului prin majorarea veniturilor şi cheltuielilor bugetului local cu suma de 10.532 mii lei, ca urmare a majorării sumelor defalcate din TVA şi a diminuării veniturilor proprii. Bugetul instituţiilor publice şi al activităţilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii sau finanţate integral din venituri proprii s-a majorat cu suma de 128 mii lei", a precizat Gabriel Zetea.

Votez pentru sanatate

Duminica, 11 Decembrie 2016

Consiliul local Sfântu Gheorghe oferă 25 de burse pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi

Consiliul local Sfântu Gheorghe va acorda anul viitor 25 de burse pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi aflaţi în ultimul an de studiu, care vor fi finanţate din bugetul local cu suma de 100.000 de lei, a declarat consilierul local Zsigmond Jozsef.

Joi, 08 Decembrie 2016

Bugetul municipiului Giurgiu a fost suplimentat cu 3,5 milioane de lei, de la bugetul de stat, pentru ajutorul de încălzire

Consilierii locali municipali au aprobat, în şedinţă extraordinară, suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru municipiul Giurgiu, după ce a fost alocată de la bugetul de stat suma de 3,5 milioane de lei pentru ajutorul de încălzire.

focality

Miercuri, 07 Decembrie 2016

Bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud a fost rectificat cu peste 12, 6 milioane lei

Consilierii judeţeni din Bistriţa-Năsăud au aprobat miercuri, într-o şedinţă de îndată, cea de-a opta rectificare a bugetului, prin care veniturile au fost majorate cu 12,675 milioane lei, jumătate din această sumă mergând către primării. Unităţile administrativ teritoriale au primit, în total, 6,164 milioane lei, din care 3,333 milioane lei au fost repartizate direct de Consiliul Judeţean, printr-un proiect de hotărâre separat, pentru plata unor arierate sau cofinanţări.

Marti, 06 Decembrie 2016

Potrivit preşedintelui CJ Braşov, lucrările la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav vor continua anul viitor

aeroport brasov.jpgStudiul de fezabilitate pentru etapa a treia de construcţie a aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav a fost reactualizat, urmând ca în primăvara anului viitor să înceapă construcţia căii de rulare, a platformei de staţionare a aeronavelor şi dotările pentru pistă, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

kronemag

Marti, 06 Decembrie 2016

Consilierii locali din Giurgiu au aprobat suplimentarea bugetului cu peste trei milioane de lei alocaţi de Guvern

barbu_nicolae1.jpgConsilierii locali din Giurgiu au aprobat, în şedinţă extraordinară, suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli al oraşului cu suma de 3,3 milioane de lei, bani ce vor fi alocaţi unităţilor şcolare, pentru drepturile salariale restante ale asistenţilor persoanelor cu handicap şi pentru investiţii.
"Acest guvern tehnocrat, acest Moş Nicolae tehnocrat, aşa, pe ultima sută de metri, a fost darnic şi cu Primăria municipiului Giurgiu, am primit la sfârşit de an nu atât cât am fi dorit noi, pentru că tolba moşului Nicolae de la bugetul de stat are mulţi bani, dar am primit peste 3,3 milioane de lei din care 800 de mii de lei pentru finanţarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, aproape 2, 5 milioane de lei pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţii lunare ale persoanelor cu handicap grav şi aproape 180 de mii de lei pentru finanţarea lucrărilor de investiţii în municipiu din cote defalcate TVA", a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Marti, 06 Decembrie 2016

Preşedintele CJ Neamţ invită lumea medicală să facă parte din Consiliul Consultativ în domeniu

arsene-ionel.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a lansat către reprezentanţii lumii medicale, apelul de a face parte din Consiliul Consultativ pentru sistemul public sanitar. Reprezentantul CJ a menţionat, printr-un comunicat de presă, că sănătatea este un domeniu ''crucial'' pentru orice stat, iar un sistem medical performant este esenţial în asigurarea dezvoltării.Pagina 1 / 785  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter