Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Joi, 08 Decembrie 2016

Primăria Reşiţa vrea modificarea Ghidului solicitantului pe POR, după ce i s-au respins mai multe proiecte

resita_primaria.jpgPrimăria Reşiţa a propus, ADR VEST, modificarea Ghidului Solicitantului, după ce toate proiectele pe care le-a depus privind eficientizarea energetică a blocurilor de locuinţe, prin POR 2014 - 2020, au fost respinse.
"Primăria Reşiţa a depus - în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Eficientizarea energetică a blocurilor de locuinţe - un număr de şapte cereri de finanţare, totalizând 20 de blocuri, respectiv, 35 de scări. Unul din criteriile de conformitate neîndeplinit se referă la necesitatea angajării Asociaţiilor de proprietari şi a Primăriei Reşiţa la demolarea lucrărilor neconforme executate ulterior construcţiei blocurilor, până cel târziu la expirarea termenului de 30 de zile lucrătoare de la primirea notificării privind demararea etapei precontractuale - în speţă demolarea acoperişurilor", se arată într-un comunicat remis presei.

Joi, 08 Decembrie 2016

Programul "Sfântu Gheorghe 2020" a fost prezentat de Primăria municipiului

sf_gheorghe_primaria.jpgPrimarul Antal Arpad a anunţat lansarea programului "Sfântu Gheorghe 2020", care cuprinde un pachet de cinci proiecte cu impact pozitiv asupra vieţii sociale şi economice a oraşului, pe care autorităţile locale doresc să le implementeze începând de anul viitor.
Primul proiect vizează sprijinirea familiilor cu mai mult de trei copii şi încurajează creşterea natalităţii prin acordarea unor facilităţi, cum ar fi gratuităţi ori reduceri pentru accesul în instituţii de cultură, baze sportive şi de agrement, eventual şi acoperirea unor cheltuieli legate de hrana copiilor din creşe, grădiniţe şi şcoli. Aceste facilităţi se vor acorda doar familiilor în care părinţii au locuri de muncă, iar copiii urmează o formă de învăţământ.

Primaria Giurgiu

Joi, 08 Decembrie 2016

Primăria Sectorului 4 a deschis Centrul de primire în regim de urgenţă pentru persoane fără adăpost "Speranţa"

Primăria Sectorului 4 a inaugurat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru persoane fără adăpost "Speranţa", un adăpost de noapte situat pe strada Târgu Frumos, care poate găzdui aproximativ 50 de persoane şi care este deschis de la 8 seara până la 8 dimineaţa.

Miercuri, 07 Decembrie 2016

În sectorul 6 ar urma să funcţioneze, de anul viitor, o Bancă locală de alimente

sector6.jpgPrimăria sectorului 6 al Capitalei a lansat un proiect care vizează înfiinţarea unei Bănci locale de alimente, pe Calea Giuleşti, care să vină în sprijinul persoanelor defavorizate din această zonă administrativă. "Respectă toate standardele internaţionale. Intenţionăm ca, în bugetul pe care îl creionăm pentru 2017, să prindem această investiţie care, la modul general discutând, nu avem cifre la virgulă, se ridică undeva la un milion de euro. (...) Sper (...) undeva în aprilie - mai să demarăm construirea acestui proiect", a declarat edilul sectorului 6, Gabriel Mutu.

Votez pentru sanatate

Miercuri, 07 Decembrie 2016

Strategie de investiţii în infrastructura rutieră pentru deblocarea traficului în municipiul Suceava

lungu_ion2.jpgPrimarul Sucevei, Ion Lungu, a informat, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va realiza o strategie de investiţii în infrastructura rutieră care să conducă la deblocarea traficului, în special în zona comercială. Primarul a spus că, în urma unui studiu de trafic realizat de o firmă din Iaşi, după ce s-a monitorizat timp de zece luni circulaţia din zona comercială a municipiului, s-a concluzionat că, pe Calea Unirii ce face legătura cu zona unde sunt mai multe centre comerciale, inclusiv Bazarul, capacitatea de trafic este depăşită.

Miercuri, 07 Decembrie 2016

Datoriile municipiului Reşiţa s-au înjumătăţit în ultimele şase luni, conform primarului

popa_ioan.jpgDatoria publică a Reşiţei a scăzut, în circa şase luni, aproape la jumătate, a declarat primarul municipiului, Ioan Popa. "Dacă în luna decembrie 2015, arieratele se ridicau la peste 9 milioane de lei, acestea s-au menţinut, în jurul acestei sume, până în luna iunie, inclusiv. De atunci şi până în noiembrie, deci în mai puţin de şase luni, am reuşit să scădem suma, până la valoarea de 5,6 milioane lei".
"Din totalul datoriilor pe care le are Primăria Reşiţa, mai bine de 3 milioane sunt la firma care asigură transportul în comun, pentru abonamentele gratuite acordate de administraţia precedentă, în special persoanelor vârstnice, dar neachitate. Această micşorare a datoriilor a fost posibilă prin economiile pe care am reuşit să le facem, închizând tot felul de scurgeri din bugetul Primăriei Reşiţa", a afirmat edilul.

focality

Miercuri, 07 Decembrie 2016

Gabriela Firea, despre evacuarea persoanelor care refuză consolidarea clădirilor cu risc seismic: "Trebuie să comunicăm cu proprietarii"

firea_gabriela2.jpgPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut referire la proiectul de ordonanță de urgență care prevede posibilitatea evacuării persoanelor care refuză să elibereze locuințele încadrate în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public pe perioada execuției lucrărilor de intervenție, apreciind că este de preferat să existe un dialog profesionist cu proprietarii.

Miercuri, 07 Decembrie 2016

Primăria Galaţi vrea să preia în proprietatea municipiului Bazinul Olimpic

Primăria Galaţi vrea să preia Bazinul Olimpic aflat în prezent în paragină, în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului, şi să îl modernizeze, se arată într-un comunicat de presă transmis de către municipalitate.

kronemag

Miercuri, 07 Decembrie 2016

Primarul Sucevei susține că încălzirea centralizată a municipiului este afectată de măsuri ale actualului guvern

suceava_primaria.jpgÎncălzirea centralizată a municipiului Suceava ''este afectată de mai multe măsuri ale actualului guvern'', a declarat primarul Ion Lungu. El a arătat că una dintre măsuri este aceea privind diminuarea certificatelor verzi primite de centrala termică a Bioenergy, iar alta fiind cea prin care s-a renunţat la regulamentul prin care oraşele cu centrale termice care folosesc resurse regenerabile pot accesa fonduri special destinate pentru modernizarea sistemului de transport şi distribuţie.

Marti, 06 Decembrie 2016

Primarul Timişoarei susţine că proiectul ''Metroul'' va fi reluat de municipalitate după alegeri

metrou.jpgMunicipalitatea timişoreană va relua demersurile pentru promovarea proiectului ''Metroul'', care presupune ducerea în subteran a liniilor de tren care traversează oraşul, iar în perioadele în care nu circulă trenurile liniile să poată fi utilizate şi în regim de metrou. Primarul Nicolae Robu a explicat că proiectul putea avansa dacă ''fosta guvernare ar fi promovat proiectul spre finanţare din fonduri europene dedicate proiectelor de mare impact, potrivit planului şefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker''.Pagina 1 / 1344  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter