Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Luni, 11 Iulie 2016

MCPDC a lansat Catalogul naţional al specialiştilor în transparenţă din administraţia publică locală

Prima variantă a Catalogului naţional al specialiştilor în transparenţă din administraţia publică locală, care conţine aproximativ 1.000 de nume şi adrese de contact ale responsabililor de aplicarea legislaţiei transparenţei din tot atâtea Unităţi Administrativ Teritoriale (UAT) din toate colţurile ţării, a fost luni lansată, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC).
Conform sursei citate, această primă variantă a catalogului a fost elaborată după un amplu proces de colectare de date prin adrese oficiale transmise în perioada aprilie - iunie către toate UAT-urile din ţară. Baza de date, disponibilă la: http://goo.gl/qn3WtG şi actualizată la nivelul sfârşitului lunii iunie, este prezentată, pentru prima dată, în format editabil, în aceasta regăsindu-se adresele de contact ale responsabililor cu aplicarea Legii 544/2001, respectiv a Legii 52/2003 din cele 109 primării de municipiu, 6 sectoare ale Capitalei, 112 primării de judeţ şi din peste 700 de primării de comune, se precizează în comunicat.

Miercuri, 18 Mai 2016

Aura Răducu: "Trebuie să terminăm cu sistemul Excel și cu stocarea datelor pe hârtie în administrația publică"

calculator.jpgAdministrația publică centrală trebuie modernizată și cred că a venit vremea să terminăm cu sistemul bazelor de date tip Excel și cu stocarea datelor pe hârtie, a afirmat ex-ministrul Fondurilor Europene Aura Răducu, într-o conferință de specialitate. "Domeniul IT&C contribuie major la dezvoltarea economico-socială. În cele câteva luni pe care le-am avut la Ministerul Fondurilor Europene, am vrut să construiesc, să schimb lucrurile, să modernizez administrația locală. Au fost foarte multe lucruri pe care le-am văzut în instituțiile europene, unde am lucrat, și pe care am dorit să le aduc aici".

Primaria Giurgiu

Marti, 03 Mai 2016

ANI a mai găsit 28 de aleşi locali, în incompatibilitate şi conflict de interese

ani_logo.jpg Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de natură administrativă, precum şi posibila săvârşire a infracţiunilor de conflict de interese şi a celor asimilate faptelor de corupţie în cazul a 28 de aleşi locali, respectiv cinci primari, 10 viceprimari, 12 consilieri locali şi un consilier judeţean.
Potrivit unui comunicat al ANI, au fost găsiţi în stare de incompatibilitate, ca urmare a deţinerii simultan de funcţii şi calităţi prin încălcarea legislaţiei, Ilie Fârtat - primar al oraşului Horezu (judeţul Vâlcea), Nică Micu - primar al comunei Vidra (Vrancea), acesta fiind găsit şi în conflict de interese; Ilie Avram - primar al comunei Poiana Vadului (Alba); Ion Samoilă - primar al comunei Gruiu (Ilfov); Ligia Bivol - viceprimar al oraşului Fundulea (Călăraşi); Mihai Surugiu - viceprimar al comunei Banca (Vaslui); Tibor Molnar - viceprimar al oraşului Vlăhiţa (Harghita); Marian Bratu - viceprimar al comunei Săhăteni (Buzău); Alex Ţicală - viceprimar al oraşului Dragomireşti (Maramureş); Nelu Lazăr - viceprimar al comunei Plătăreşti (Călăraşi); Vasile Gălan - viceprimar al comunei Rebra (Bistriţa - Năsăud).

Vineri, 15 Aprilie 2016

ANI a găsit încă 24 foşti sau actuali aleşi locali, în incompatibilitate sau conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese, precum şi posibila săvârşire a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie în cazul a 24 foşti sau actuali aleşi locali, respectiv 10 primari, 5 viceprimari şi 9 consilieri locali.

Votez pentru sanatate

Duminica, 03 Aprilie 2016

ANI a găsit alți 19 foşti sau actuali aleşi locali în incompatibilitate şi conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul a 19 foşti sau actuali aleşi locali (4 primari, 4 viceprimari şi 11 consilieri locali), ca urmare a deţinerii simultan de funcţii şi calităţi prin încălcarea legislaţiei.

Marti, 29 Martie 2016

ANI anunţă că 40 de foști sau actuali aleși locali sunt în incompatibilitate sau conflict de interese

ani_logo.jpgAgenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații sau conflict de interese în cazul a 40 de foști sau actuali aleși locali (9 primari, 13 viceprimari și 18 consilieri locali).
Potrivit unui comunicat al ANI transmis marți, Gheorghe Românu, primar al orașului Anina, județul Caraș-Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 20 iunie 2012 - 3 iulie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și membru în Consiliul de Administrație al Liceului "Mathias Hammer" Anina.

focality

Duminica, 20 Martie 2016

ANI acuză 11 primari, printre care și edilul municipiului Târgoviște, că se află în incompatibilitate sau conflict de interese

ani_logo.jpgAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate, precum şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă sau penală în cazul a 24 de aleşi locali din mai multe judeţe, printre care şi primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Florin Boriga. Într-un comunicat al ANI se precizează că este vorba despre 11 primari, opt viceprimari, un fost viceprimar şi patru consilieri locali.
Potrivit inspectorilor de integritate, primarul municipiului Târgovişte s-a aflat în stare de incompatibilitate între 21 iunie 2012 şi 31 iulie 2013. În perioada respectivă, Gabriel Florin Boriga a exercitat simultan cu atribuţiile de primar, funcţie pentru care i-a fost achitată o indemnizaţie lunară, şi alte activităţi remunerate ca urmare a participării sale în comisiile de selecţie a operatorilor de taxi.

Miercuri, 09 Martie 2016

Corpul de control al premierului a constatat mai multe deficiențe la 12 structuri teritoriale ale ISC

isc.jpgMai multe deficiențe au fost găsite de Corpul de control al primului-ministru care a efectuat verificări la 12 structuri teritoriale ale Inspectoratului de Stat în Construcții, și anume Inspectoratul Regional în Construcții București-Ilfov și inspectoratele în construcții din județele Argeș, Brașov, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Mureș, Prahova, Timiș și Vâlcea.
Potrivit sintezei rapoartelor de control, postată pe site-ul Guvernului, în urma verificărilor a fost constatată limitarea rolului statului în exercitarea controlului în domeniul calității în construcții ca urmare a unor dispoziții ilegale ale inspectorului general al Inspectoratului de Stat în Construcții și ale ministrului dezvoltării regionale și administrației publice.

kronemag

Joi, 03 Martie 2016

Vasile Dîncu: "Există o inhibiţie culturală în România în ceea ce priveşte regionalizarea"

Programul Operaţional Regional (POR) a fost de multe ori limitat ca efecte, dar cel mai important lucru este că impactul acestuia este unul pozitiv, fiind un ajutor extraordinar pentru dezvoltare, a declarat joi vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Duminica, 17 Ianuarie 2016

Aprobarea strategiei naţionale de descentralizare se numără printre priorităţile MDRAP în 2016

harta-regiuni.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi-a stabilit ca obiective globale pentru 2016 aprobarea Strategiei naţionale de descentralizare şi a celei de dezvoltare teritorială a României, elaborarea unei Strategii naţionale a locuirii, dezvoltarea sistemelor de e-guvernare în domeniul urbanismului şi autorizării construcţiilor, dar şi derularea Programului Naţional de Dezvoltare Locală.
Potrivit unui document publicat pe site-ul Guvernului, MDRAP îşi mai propune în acest an perfecţionarea, simplificarea şi creşterea calităţii în administraţia publică, dezvoltarea instrumentelor de administrare a teritoriului ca suport pentru fundamentarea deciziilor, precum şi creşterea capacităţii administrative a Inspectoratului de Stat în Construcţii.<<<  Pagina 2 / 94  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter