Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Joi, 27 Octombrie 2016

Aleşii locali ar putea fi obligaţi să urmeze un curs de administraţie la preluarea primului mandat

camera_deputatilor.jpg Aleşii locali ar putea fi obligaţi să participe, în termen de cinci luni de la preluarea primului mandat, la un curs de administraţie publică locală, în caz contrar urmând să fie sancţionaţi cu tăierea indemnizaţiei de şedinţă - prevede o iniţiativă legislativă depusă la Camera Deputaţilor.

Miercuri, 31 August 2016

Alegerile parlamentare se vor desfășura pe 11 decembrie

vot.jpgAlegerile parlamentare se vor desfășura pe data de 11 decembrie, potrivit unei hotărâri adoptate în ședința de miercuri a Guvernului. "În ședința de astăzi, Guvernul a stabilit prin hotărâre ca alegerile parlamentare pentru Senat și Camera Deputaților să se desfășoare duminică, 11 decembrie, urmând ca actul normativ să intre în vigoare la data de 12 septembrie", a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Primaria Giurgiu

Marti, 10 Mai 2016

Liviu Dragnea: "I-am spus premierului că susţinem proiectul privind reforma în administraţie"

dragnea_liviu2013.jpgPreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că i-a transmis premierului Dacian Cioloş că susţine proiectul privind reforma administraţiei publice centrale şi locale. Întrebat dacă a avut o discuţie cu premierul privind incompatibilităţile şi conflictele de interese, Dragnea a spus că întâlnirea a fost despre reforma în administraţie.
"Întâlnirea a fost despre reforma în administraţie şi ne-au întrebat dacă susţinem şi am spus că susţinem pentru că, vorbind foarte cinstit, vorbim despre proiectul privind reforma în administraţie pe care l-am lăsat la Ministerul Dezvoltării, pe care domnul Dîncu l-a preluat şi l-a completat şi a venit cu el în Parlament. Asta a fost singura discuţie", a precizat Dragnea.

Luni, 11 Aprilie 2016

Victor Paul Dobre: "Sistemul administraţiei româneşti, în totalitatea lui, şi-a atins limitele"

dobre_victor_paul2.jpgDeputatul PNL Victor Paul Dobre a declarat, în plen, că sistemul administraţiei româneşti, în totalitatea lui, şi-a atins limitele, iar realităţile sociale, economice şi demografice atestă acest lucru. "De peste 20 de ani, toate guvernele şi toate partidele clamează tema reformei administraţiei, dar realitatea este că întreaga legislaţie este cea din anii '90, care a suferit, bineînţeles, modificări, îmbunătăţiri, perfecţionări, dar în acest moment sistemul administraţiei româneşti, în totalitatea lui, şi-a atins limitele".
"Realităţile sociale, cele economice şi cele demografice atestă această atingere a limitelor. Administraţia publică românească trebuie reformată de o manieră tranşantă începând cu administraţia centrală, trebuie spart monopolul acesta dâmboviţean, prea multe lucruri depind de Bucureşti, prea multe decizii depind de Bucureşti, Guvernul, agenţiile sunt supradimensionate. Un stat modern înseamnă să duci decizia cât mai aproape de cetăţean", a spus Dobre, la "Ora prim-ministrului", în plenul Camerei Deputaţilor.

Votez pentru sanatate

Luni, 14 Martie 2016

Deputatul Ovidiu Ganţ i-a cerut premierului Cioloş o discuţie privind redefinirea funcţiei prefectului

gant_ovidiu.jpgDeputatul minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ i-a solicitat, în Parlament, premierului Dacian Cioloş o discuţie pentru redefinirea funcţiei prefectului. "Vă rugăm, dacă este posibilă, o discuţie largă pentru redefinirea funcţiei prefectului, a întregului cadru administrativ. Să vedem câte structuri administrative, aşa numitele deconcentrate (...), mai sunt necesare sau ar trebui desfiinţate", a declarat Ovidiu Ganţ la dezbaterea "Ora prim-ministrului" din plenul Camerei Deputaţilor.

Marti, 16 Februarie 2016

Comisia de administraţie a Senatului a amânat două săptămâni proiectul alegerii primarilor în două tururi

senat3.jpgComisia de administraţie a Senatului a amânat, pentru două săptămâni, discutarea proiectului de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin pe motiv că mai există o iniţiativă legislativă pe această temă şi trebuie abordate unitar. Propunerea legislativă este iniţiată de mai mulţi parlamentari independenţi, printre care Eugen Tomac, Mihaela Stoica, Stefan Burlacu, Aurel Ioniţă.
Senatorul liberal Titus Liviu Paşca a precizat că susţine proiectul de lege, fiind consecvent poziţiei PNL pe acest subiect. El a arătat că alegerea primarilor în două tururi de scrutin conferă o mai bună legitimitate, forţă şi putere primarilor. Senatorul PSD Ioan Deneş a propus amânarea avizării proiectului pe motiv că mai există o propunere legislativă pe aceeaşi temă, iniţiată de PNL, şi trebuie discutate împreună. Propunerea sa a fost aprobată cu opt voturi "pentru" şi o abţinere.

focality

Miercuri, 11 Noiembrie 2015

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de majorare a salariilor din sănătate, dar și ale tuturor bugetarilor

camera-deputatilor3.jpgPlenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege privind Ordonanța 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor - cu 10%. Proiectul a fost votat de 319 deputați, fiind înregistrate 7 abțineri și un vot "împotrivă".
Comisiile pentru muncă și pentru sănătate din Camera Deputaților au adoptat marți, în ședință comună, un amendament la această ordonanță, care se referea numai la personalul din sistemul public sanitar, amendament potrivit căruia salariile bugetarilor se măresc de la 1 decembrie cu 10%. Deputații liberali au solicitat în plen retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului pentru a se discuta în această perioadă cu Ministerul Finanțelor, care trebuie să spună dacă această majorare este sustenabilă.

Miercuri, 23 Septembrie 2015

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect care modifică legea administraţiei publice locale

camera_deputatilor.jpgDeputaţii au adoptat miercuri un act normativ care prevede ca documentele care însoţesc proiectele de hotărâri înscrise pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local să nu mai fie vizate şi de primari, iar responsabili pentru cele înscrise în documente să fie cei care le întocmesc şi le semnează. Proiectul de lege a fost adoptat cu 222 de voturi pentru, două împotrivă şi 19 abţineri şi modifică, în acest sens, Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001.

kronemag

Marti, 31 Martie 2015

Senatorii jurişti au avizat favorabil propunerea legislativă privind alegerile locale

vot.jpgSenatorii jurişti au avizat favorabil, marţi, în unanimitate, propunerea legislativă pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali. Conform proiectului, primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi primarul general al Capitalei se aleg pe circumscripţii electorale prin scrutin uninominal. Preşedinţii şi vicepreşedinţii de CJ, precum şi viceprimarii se aleg prin vot indirect de către Consiliile judeţene, respectiv Consiliile locale.

Joi, 05 Februarie 2015

Senatul a respins propunerea ca Insula Plumbuita să treacă în administrarea sectorului 2

senat.jpgPlenul Senatului a respins, joi, propunerea care viza trecerea Insulei Plumbuita din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale 'Apele Române' în domeniul public al unei unităţi administrativ teritoriale şi în administrarea Consiliului Local al Sectorului 2 Bucureşti.
Potrivit propunerii de lege, iniţiată de mai mulţi parlamentari PSD şi PP-DD, Consiliul Local al Sectorului 2 intenţionează să depună mai multe proiecte pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional al Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a zonei Plumbuita-Steaua Roşie Petricani, unul dintre acestea vizând transformarea Insulei Plumbuita într-un "parc cultural". Iniţiatorii precizează, în acest sens, faptul că potenţialul istoric al zonei Plumbuita-Steaua Roşie Petricani este dat de prezenţa Mănăstirii Plumbuita şi a Palatului Ghica Tei, "ambele monumente de referinţă pentru istoria culturală a Bucureştiului".Pagina 1 / 106  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter