Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Luni, 26 Mai 2014

Candidatul PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile anticipate pentru funcţia de primar al comunei nemțene Mărgineni

Candidatul PSD-UNPR-PC pentru funcţia de primar al comunei Mărgineni a câştigat cu peste 50 la sută alegerile parţiale, potrivit datelor finale prezentate de conducerea Prefecturii Neamţ. Astfel, Vasile Rotariu a întrunit 717 dintre cele 1.410 voturi valabil exprimate.

Luni, 26 Mai 2014

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut majoritatea în Consiliul Local Hulubeşti, din Dâmboviţa

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut, la alegerile locale parţiale din Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa, care au avut loc duminică, nouă mandate de consilier local, PNL două şi PDL două, informează Biroul Electoral de Circumscripţie Hulubeşti. Pe liste au fost înscrişi 2.720 de alegători, dintre care 1.676 s-au prezentat la urne. Numărul voturilor valabil exprimate a fost de 1.553.

Primaria Giurgiu

Marti, 22 Aprilie 2014

A fost stabilită lista cu localităţile în care se organizează alegeri locale parţiale

urna de vot.jpgGuvernul a emis o hotărâre care stabileşte organizarea, pe 25 mai, a scrutinelor parţiale locale pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale în mai multe circumscripţii electorale.
Astfel, în judeţul Argeş vor avea loc pe 25 mai alegeri parţiale locale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. La aceeaşi dată se vor organiza alegeri locale parţiale pentru primari în 17 localităţi: comuna Borşa - judeţul Maramureş, oraşul Panciu - judeţul Vrancea, comuna Luizi Călugăra - judeţul Bacău, comuna Apaţa - judeţul Braşov, comuna Valea Râmnicului - judeţul Buzău, comuna Ziduri - judeţul Buzău, comuna Obreja - judeţul Caraş Severin, comuna Râşnova - judeţul Constanţa, comuna Ideciu de Jos - judeţul Mureş, comuna Brezniţa Ocol - judeţul Mehedinţi, comuna Mărgineni - judeţul Neamţ, comuna Măgureni - judeţul Prahova, comuna Păuleşti - judeţul Prahova, comuna Crângu - judeţul Teleorman, comuna Troianul - judeţul Teleorman, comuna Criciova - judeţul Timiş şi comuna Dimitrie Cantemir - judeţul Vaslui.

Miercuri, 12 Martie 2014

Pe 25 mai vor avea loc alegeri pentru funcţia de primar al oraşului Borşa

Instituţia prefectului judeţului Maramureş a înaintat miercuri către Ministerul de Interne şi Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei propunerea de a se organiza alegeri de primar în oraşul Borşa în data de 25 mai. Propunerea vine ca urmare a deciziei fostului primar, Toader Mihali, de a demisiona din funcţie înainte de terminarea mandatului.
Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian a declarat că, în prezent, doar în oraşul Borşa se prefigurează organizarea de alegeri locale în 25 mai. "Borşa e deocamdată singura localitate unde ar putea avea loc alegeri locale odată cu cele europarlamentare. În cazul primarului din comuna Săpânţa, care a fost demis recent prin ordinul prefectului, aşteptăm judecarea în contencios administrativ şi abia după ce avem o decizie definitivă şi irevocabilă putem vorbi de alegeri", a spus Rohian.

Votez pentru sanatate

Marti, 26 Februarie 2013

Succese pentru USL, PDL şi PP-DD la alegerile locale parţiale de pe 24 februarie

Marian Buzea, candidatul USL la Primăria comunei ialomiţene Gheorghe Lazăr, este noul primar al localităţii, în urma scrutinului desfăşurat duminică acesta obţinând 76% din voturile electoratului (1.029 de voturi dintre cele 1.354 valabil exprimate). Candidatul PDL, Vasile Costel, a obţinut 272 de voturi (20%), iar cel al PP-DD, Pandele Vasile, doar 53 de voturi (4%).
Marian Buzea este membru al Partidului Social Democrat şi a fost viceprimar al localităţii. Alegerile locale parţiale în comuna Gheorghe Lazăr au avut loc după ce primarul localităţii, Marian Pavel, a obţinut un mandat de senator din partea Uniunii Social Liberale.

Marti, 26 Iunie 2012

Independentul Cristian Radu este noul primar al Mangaliei

radu_cristian.jpgCandidatul independent Cristian Radu este noul primar al oraşului Mangalia, potrivit Biroului Electoral Municipal Mangalia, care a furnizat, luni, rezultatele oficiale ale alegerilor locale pentru funcţia de primar şi Consiliul Local, în urma scrutinului de duminică 24 iunie. Astfel după întocmirea proceselor verbale din cele 26 de secţii de votare, Cristian Radu a obţinut 9.512 voturi, Zanfir Iorguş (PDL) - 7.746 de voturi şi Claudiu Tusac (PSD) - 1.504 voturi.
În privinţa Consiliului Local, PDL - a obţinut şase mandate, PSD - tot şase, ACD (PNL şi PC) - patru locuri, PP-DD - doi consilieri şi PRM - un mandat.
"Am câştigat cinstit. Le mulţumesc celor care au stat în spatele meu, mangalioţilor, celor din echipă. Mulţumesc şi celor de la PSD, care au făcut echipă cu PNL şi au lăsat deoparte orgoliile. Promit că în Mangalia nu vor mai fi certuri", a declarat, la aflarea rezultatelor, Cristian Radu.

focality

Marti, 26 Iunie 2012

Cine a câştigat alegerile locale desfăşurate pe 24 iunie

Candidatul PSD la primăria comunei braşovene Moieciu, Nicolae Clinciu a câştigat funcţia de primar al comunei la alegerile care au avut loc duminică. Preşedinta Biroului Electoral Judeţean Braşov, procurorul Elena Hach, a declarat că Nicolae Clinciu a obţinut 1400 de voturi, Ioniţă Manea candidatul PNL, 1303 voturi şi pe locul trei s-a aflat candidatul PDL, Darie Gheorghe Dănuţ care a obţinut 201 voturi.
BEC a decis reluarea alegerilor pentru funcţia de primar la Moieciu după ce a constatat fraudă electorală în urma unei contestaţii depuse de PNL imediat după alegerile din 10 iunie. Nicolae Clinciu a fost primarul comunei Moieciu în ultimii opt ani, iar Ioniţă Manea a fost viceprimar în ultimii patru ani.

Marti, 19 Iunie 2012

Uniunea Social Liberală a obţinut cele mai multe mandate la alegerile locale

vot.jpgUniunea Social Liberală (USL) a obţinut cele mai multe mandate pentru funcţia de primar la alegerile locale din 10 iunie - 1.322, adică 41,57% din voturi, fiind urmată de PDL cu 498 de mandate (15,66%) şi PSD cu 378 de mandate (11,88%), potrivit datelor finale după centralizarea proceselor verbale din toate cele 3.186 de circumscripţii electorale.
Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a anunţat că la consiliile locale USL a câştigat 13.148 mandate (32,68%), PDL - 6.354 (15,79%), PSD - 4.110 (10,21%). În ceea ce priveşte numărul voturilor valabil exprimate, USL a obţinut aici 3.565.148 voturi din totalul de 9.846.161 voturi, în timp ce PDL a primit 1.406.158 voturi şi Partidul Poporului - Dan Diaconescu are 845.492 voturi valabil exprimate.

kronemag

Vineri, 15 Iunie 2012

Noi aleşi locali vor fi puşi în funcţie începând de săptămâna viitoare, a declarat prefectul de Vâlcea

Noi aleşi locali vor fi puşi în funcţie începând de luni, a precizat într-o declaraţie de presă dată joi prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu.
"În judeţul Vâlcea s-a încheiat în mare parte tot ce ţine de procesul electoral. Din fericire, Vâlcea a fost un judeţ liniştit la aceste alegeri, cu foarte puţine incidente, rezonabile aş putea spune, incidente specifice acestor evenimente pe care le întâlnim chiar şi în alte state. Nu s-a pus problema unor contestaţii ca în alte părţi, acuzaţii grave de fraudă sau alte lucruri care să pună sub semnul întrebări corectitudinea scrutinului. Aici trebuie spus că a existat o colaborare bună între IPJ, Jandarmerie şi ISU", a precizat Nadolu.

Joi, 14 Iunie 2012

Liberalul Mircea Ioan Moloţ a câştigat al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara

molot_mircea.jpgLiberalul Mircea Ioan Moloţ (PNL-USL) a câştigat cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, în urma centralizării voturilor obţinute la alegerile locale, potrivit datelor finale comunicate miercuri de Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara.

Astfel, Mircea Moloţ a fost votat de 100.873 alegători, în timp ce contracandidatul său Mircia Muntean din partea alianţei USP (PDL-UNPR-PNTCD) a obţinut 81.710 voturi. Pe locul al treilea s-a clasat candidatul PP-DD, Haralambie Vochiţoiu, care a reuşit să adune 27.555 de voturi.<<<  Pagina 2 / 48  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter