Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Luni, 13 Iunie 2016

Rezultate finale: PSD a obținut 1.677 de mandate de primar, PNL - 1.081

votare.jpgPartidul Social Democrat a obţinut 1.677 de mandate pentru primari la alegerile locale din 5 iunie, fiind urmat de Partidul Naţional Liberal cu 1.081, după centralizarea de către BEC a rezultatelor din toate cele 3.186 de secţii de votare existente în ţară. Pe locurile următoare se situează UDMR - 195 de mandate de primar, ALDE - 64, candidaţi independenţi - 53, UNPR - 26, Alianţa electorală PSD+UNPR - 19, PMP - 18.

Luni, 06 Iunie 2016

PSD este câştigătorul oficial al alegerilor locale în judeţul Bistriţa-Năsăud

Partidul Social Democrat este câştigătorul oficial al alegerilor locale desfăşurate la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, în urma centralizării de către Biroul Electoral Judeţean a tuturor rezultatelor înregistrate în cele 62 de circumscripţii. PSD a obţinut 39 de mandate de primar (dintre care unul în alianţă electorală cu ALDE), PNL are 15 primari, ALDE şapte (dintre care trei prin alianţă electorală cu PSD), iar UDMR a obţinut un singur mandat de primar.

Primaria Giurgiu

Luni, 26 Mai 2014

Sorin Ioan Timiş, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC-PV, a devenit noul primar al orașului Borşa

timis_ioan.jpgCandidatul Alianţei PSD-UNPR-PC-PV(Partidul Verde), Sorin Ioan Timiş, a fost ales noul primar al oraşului Borşa. în urma scrutinului de duminică, potrivit datelor Biroului Electoral de circumscripţie nr.1 Borşa, informează Biroul Electoral Judeţean Maramureş.

"Candidatul declarat ales pentru atribuirea mandatului de primar este Timiş Ioan Sorin, reprezentând Alianţa PSD-UNPR-PC-PV, a fost votat de un număr de 2.965 de cetăţeni, reprezentând un procent de 37% din totalul voturilor valabil exprimate", precizează sursa citată. Din totalul de 23.056 de alegători prevăzuţi în listele electorale din circumscripţia electorală s-au prezentat la urne 8.717, respectiv un procent de 30,1%.

Luni, 26 Mai 2014

Iulian Nica a câştigat mandatul de primar al orașului Panciu

nica_iulian.jpgCandidatul alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Iulian Nica, a câştigat mandatul de primar al oraşului Panciu, după ce a obţinut, duminică, la alegerile locale, 63,12% din voturi, potrivit rezultatelor parţiale. Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţi ai Biroului Electoral Judeţean Vrancea pentru alegerile locale parţiale, prezenţa alegătorilor, la închiderea urnelor, a fost de 51,69% în cele nouă secţii de votare amenajate în oraş.
Iulian Nica a declarat că, în calitate de primar al oraşului Panciu, va pune accentul pe "continuarea şi finalizarea obiectivelor de investiţii aflate în derulare". "Prioritare vor fi sănătatea şi educaţia, pe lista de proiecte aflându-se realizarea spaţiilor necesare funcţionării laboratorului de imagistică medicală, compartiment tomograf şi dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului oraşului Panciu. De asemenea, vizez modernizarea şi dotarea cu echipamente de specialitate a ambulatoriului integrat al spitalului, finalizarea proiectului 'Educaţie şi Cunoaştere', ce include extinderea, dotarea şi reabilitarea Liceului Teoretic 'Ioan Slavici' din oraş", a declarat Iulian Nica.

Votez pentru sanatate

Luni, 26 Mai 2014

PSD a câştigat, la alegerile parţiale, două primării buzoiene şi are majoritatea în Consiliul Local Pogoanele

Candidaţii PSD Marian Galbenu şi Nicolae Nedelcu sunt noii primari ai comunelor buzoiene Valea Râmnicului şi Ziduri, în urma alegerilor parţiale organizate duminică, pentru funcţiile de primar rămase vacante.
Totodată, social-democraţii au obţinut cel mai mare număr de consilieri în Consiliul orăşenesc Pogoanele.

Luni, 26 Mai 2014

Primările prahovene Păuleşti şi Măgureni au fost câştigate de PSD-UNPR-PC, respectiv PNL

Alegerile locale parţiale în comunele Păuleşti şi Măgureni, ai căror primari au decedat în vara anului trecut, au fost câştigate de candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, respectiv al PNL. Potrivit datelor oferite, luni, de Biroul Electoral Judeţean, candidatul PSD-UNPR-PC, Sandu Tudor, este noul primar al comunei Păuleşti, acesta întrunind 2.415 voturi. Pe locul următor s-a clasat candidatul de la PMP, Tiţă George Valentin, cu 414 voturi, urmat de Iorga Petre (PDL) - 221 voturi şi Botez Toader Eugen Marian (PNL) - 158 voturi. Un număr de 3.304 persoane s-au prezentat la urne din ce 4.903 cetăţeni cu drept de vot din comună, numărul voturilor valabil exprimate la Păuleşti fiind de 3.208.

focality

Luni, 26 Mai 2014

Ion Vâjă (PSD) şi Ionel Neagu (PDL) au fost aleşi primari în comunele Crângu şi Troianu, din Teleorman

Ion Vâjă, candidatul Partidului Social Democrat (PSD), a câştigat duminică mandatul de primar al comunei Crângu. Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Judeţean pentru alegerile locale parţiale, Ion Vâjă a primit cele mai multe voturi din partea alegătorilor, 401 voturi din 773 valabil exprimate.

Luni, 26 Mai 2014

PDL şi PP-DD nu mai au niciun reprezentant în consiliul local al comunei tulcene IC Brătianu

PDL şi PP-DD nu vor mai avea niciun reprezentant în Consiliul local al comunei IC Brătianu, potrivit rezultatelor alegerilor parţiale locale desfăşurate duminică în această unitate administrativ-teritorială din judeţul Tulcea.
Preşedintele Biroului electoral de circumscripţie comunală nr. 25, judecător Florin Şurculescu, a declarat pentru AGERPRES că, potrivit rezultatelor alegerilor parţiale, PNL va fi reprezentat de 4 consilieri, PSD de 3, iar UNPR şi PRM de câte un consilier. "PDL şi PP-DD au obţinut 24, respectiv 29 de voturi valabil exprimate, astfel că nu au primit mandat nici măcar la redistribuire", a precizat Şurculescu.

kronemag

Luni, 26 Mai 2014

PSD a câştigat funcţia de primar în comuna cărășeană Obreja

În comuna Obreja, din județul Caraș-Severin, unde duminică au avut loc alegeri locale parţiale, candidatul PSD, Ion Peia, a câştigat funcţia de primar al localităţii, a anunţat prefectul Silviu Hurduzeu. Ion Peia a deţinut funcţia de viceprimar şi ulterior cea de primar interimar al comunei, după decesul, la finele lunii martie, al fostului primar liberal Petru Pop.

Luni, 26 Mai 2014

Noul primar al comunei mehedințene Brezniţa de Ocol a obţinut peste 50% din voturi

Noul primar al comunei mehedinţene Brezniţa de Ocol, unde duminică au avut loc şi alegeri locale parţiale, este Cătălin Drăghici, candidat din partea Alianţei PSD-UNPR-PC. Prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a declarat că acesta a obţinut în cele trei secţii de votare organizate în localitate peste 50% din voturile valabil exprimate.Pagina 1 / 48  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter