Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Luni, 05 Decembrie 2016

Gheorghe Flutur: "Construcţia drumului expres Siret-Paşcani va demara anul viitor"

flutur_gh_2.jpgConstrucţia drumului expres Siret-Paşcani, cu legătură la autostrada spre Bucureşti, va demara în 2017 cu realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic al tronsonului din judeţul Suceava, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. El a spus că a primit un răspuns în legătură cu acest subiect de la ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, după ce a făcut solicitări în acest sens.
Flutur a precizat că, în adresa primită de la Ministerul Transporturilor, se arată că ''urmare a solicitărilor formulate de dumneavoastră privind traficul auto pe drumul European 85, a deschiderii unor noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina şi în conformitate cu prevederile art. XV din OUG 7/2016, privind unele măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport, precum şi pentru modificarea unor acte normative, implementarea proiectului de infrastructură Paşcani-Suceava-Siret va începe în anul 2017, cu elaborarea documentaţiei tehnico-economice, respectiv studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic de execuţie''.

Duminica, 04 Decembrie 2016

Dacian Cioloş: "Autostrada Piteşti-Sibiu ar trebui să fie gata până în 2021"

autostrada.jpgPremierul Dacian Cioloş a anunţat, la Digi 24, că autostrada Piteşti-Sibiu va fi finalizată în 2021, dacă lucrurile vor merge conform planificărilor. "Dacă lucrurile merg cum am planificat noi, până în 2021 ar trebui să fie gata (autostrada Piteşti-Sibiu - n.r.). Până la sfârşitul acestui an finalizăm studiile de fezabilitate pe 3 din cele 5 loturi şi lansăm licitaţiile pentru proiectul tehnic şi toată partea de avizare, după care urmează construcţia. Pe celelalte două loturi mai complexe finalizăm studiile de fezabilitate anul viitor, în mai, după care se lansează licitaţia pentru lucrări", a spus Cioloş.

Primaria Giurgiu

Vineri, 25 Noiembrie 2016

Municipiul Alexandria va beneficia de cinci biciclete electrice şi o staţie de încărcare printr-un proiect european

Municipiul Alexandria va beneficia de cinci biciclete electrice şi o staţie de încărcare, cu titlu gratuit, prin cooperarea cu Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software, Filiala Oltenia - ARIES Oltenia şi Patronatul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii -PLIMM Calafat, în cadrul proiectului "Reţeaua de biciclete electrice".

Marti, 22 Noiembrie 2016

Compania chineză Huawei ar putea investi la Drobeta Turnu Severin

O delegaţie a companiei chineze Huawei, s-a întâlnit cu prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel. "I-am informat pe reprezentanţii firmei chineze Huawei că în judeţul nostru există excedent de forţă de muncă, disponibilă şi bine calificată. În mare parte persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă provin de pe platformele industriale ale Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, dar şi a altor entităţi economice din sectoarele naval, feroviar şi industria uşoară", a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Votez pentru sanatate

Miercuri, 16 Noiembrie 2016

Fonduri pentru reabilitarea bazinului de înot din Drobeta Turnu Severin

georgescu_aladin.jpgSuma de 7 milioane euro va fi investită în lucrări de reabilitare a bazinului de înot din Drobeta Turnu Severin, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.
Potrivit sursei citate, pentru a beneficia de banii respectivi administraţia publică judeţeană a predat amplasamentul bazinului de înot către Compania Naţională de Investiţii care, la sfârşitul următorilor doi ani, îl va reintroduce în circuitul public al judeţului Mehedinţi.

Marti, 15 Noiembrie 2016

Cinematograful din Sfântu Gheorghe va fi repus în funcţiune după aproape două decenii

Fostul cinematograf ''Arta'' din Sfântu Gheorghe, care a fost închis timp de mai mulţi ani, va fi repus în funcţiune începând de săptămâna viitoare. Primele secvenţe pe ecran lat au rulat luni seară, în cadrul unei proiecţii la care au participat reprezentanţii primăriei şi ai presei, la finalul căreia primarul Antal Arpad a prezentat ''odiseea'' acestui cinematograf, care, după îndelungate eforturi, a intrat în proprietatea autorităţilor locale.

focality

Marti, 15 Noiembrie 2016

Investiţii de 258,8 milioane lei în sistemele de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Mehedinţi

canalizare250.jpg Furnizorul de servicii de alimentare cu apă potabilă şi canalizare Secom din Drobeta Turnu Severin va învesti 258,8 milioane lei în reţelele apă-canal din opt localităţi ale judeţului, a declarat purtătorul de cuvânt Aida Guran.
Potrivit sursei citate, 78,38% din suma respectivă reprezintă contribuţia UE, 1,84% a autorităţilor locale din Drobeta Turnu Severin, Şimian, Gura Văii, Vânju Mare, Rogova, Strehaia, Cujmir, Branişte şi Baia de Aramă, 7,79% a Secom şi 11,99% a bugetului de stat.

Luni, 14 Noiembrie 2016

Staţie pilot de producere a biogazului, investiţie de 3 milioane de euro în oraşul Seini

seini_biogaz.jpgPrimăria oraşului Seini a inaugurat instalaţia pilot de produce a biogazului, investiţie finanţată printr-un împrumut de la BIRD şi Banca Mondială în valoare de 3 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al CJ Maramureş.
Proiectul "Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi" este implementat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Acesta este finanţat dintr-un împrumut de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi un grant de la Fondul Global de Mediu, precum şi din fondurile proprii ale oraşului Seini şi ale Consiliului Judeţean Maramureş.

kronemag

Joi, 10 Noiembrie 2016

Drum strategic interjudeţean pe axa Suceava-Iaşi, finanţat prin Programul Operaţional Regional

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat în şedinţa extraordinară de joi, în unanimitate, mai multe hotărâri subsecvente în vederea realizării drumului strategic interjudeţean Suceava - Iaşi, pe o lungime de circa 170 de kilometri, care urmează să fie finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că acest proiect este de o importanţă deosebită, precizând că a fost iniţiat de fostul preşedinte al administraţiei sucevene, Ioan Cătălin Nechifor.

Joi, 10 Noiembrie 2016

Noua arenă sportivă din Sfântu Gheorghe, cu 3.000 de locuri, va fi dată în funcţiune anul viitor

Lucrările la noua arenă sportivă din Sfântu Gheorghe, începute în 2014, au fost realizate în proporţie de circa 95% şi se vor încheia până la sfârşitul acestui an, a declarat joi primarul municipiului, Antal Arpad.Pagina 1 / 233  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter