Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Luni, 28 Noiembrie 2016

Telekom Romania lansează Catalogul Electronic pentru digitalizarea tuturor școlilor din România

ionescu_razvan.jpgTelekom Romania distribuie în exclusivitate Catalogul Electronic, un pachet digital pentru şcoli, pachet ce include tableta şi conectivitate la internet, plus acces la platforma de management educaţional Adservio. Pachetul contribuie la organizarea eficientă a procesului educaţional din România, îmbunătăţirea actului didactic, eliminarea acţiunilor birocratice şi creşterea interactivităţii dintre profesori, elevi şi părinţi. În plus, platforma funcţionează ca un liant între unităţile de învăţământ şcolar şi fiecare dintre părţile implicate - minister, inspectorat, directori de şcoli, departamentul de secretariat, profesori şi diriginţi, părinţi şi elevi. Mai mult, folosirea ei reduce activitățile administrative prin automatizarea raportărilor către inspectorat.

Joi, 04 August 2016

Un nou succes in a doua etapa a campaniei "Statia de Reciclare": 3500 de vizitatori

ecotic_iulie_2016_1.jpgIn perioada 14 - 28 iulie 2016, ECOTIC in parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate Iasi (ADIS) si Agentia pentru Protectia Mediului Iasi a organizat a doua etapa din Campania "Statia de Reciclare", in localitatile Tomesti, Holboca, Popricani, Vladeni si Sipote din judetul Iasi.

In acest moment, deseurile electronice reprezinta 5% din totalul mondial al deseurilor municipale solide. DEEE-urile sunt periculoase, deoarece contin materii periculoase pentru mediul inconjurator si sanatate - gaze cu efect de sera sau metale grele. DEEE au un grad ridicat de reciclare-reutilizare (intre 85-90%), astfel, cantitati importante de materii prime secundare putand fi recuperate. Pentru un mediu curat, "Statia de Reciclare" străbate satele din județul Iași și încurajeaza oamenii să predea echipamentele electrice vechi.

Primaria Giurgiu

Joi, 30 Iunie 2016

TotalSoft și Microsoft Azure lansează Charisma Medical Software în SaaS

dragan_liviu.jpgTotalSoft, în parteneriat cu Microsoft, lansează Charisma Medical Software SaaS, o soluție informatică inovativă dedicată clinicilor medicale individuale. Disponibilă în regim software as a service, rulând pe platforma de cloud Microsoft Azure, soluția dezvoltată de TotalSoft permite administrarea unui business medical independent, asigurând gestiunea electronică a fișelor de pacienți, programărilor, consultațiilor și încasărilor, totul corelat cu un sistem de raportare care oferă o imagine completă asupra afacerii.

Vineri, 15 Aprilie 2016

Mai multe companii germane sunt interesate să investească în judeţul Braşov

Reprezentanţi a 12 companii din Germania (zona estică) s-au întâlnit joi, la Braşov, cu oameni de afaceri locali, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai autorităţilor locale, în cadrul unei noi misiuni economice organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru. Reprezentanţi comerciali din patru landuri (Berlin, Brandenburg, Saxonia-Anhalt şi Turingia) sunt în căutare de potenţiali noi parteneri de afaceri români.

Votez pentru sanatate

Miercuri, 06 Aprilie 2016

Liderul tichetelor sociale din România a fost acreditat să emită tichete sociale de grădiniţă

tichet_tsg.jpgCu o cotă de piaţă de aproximativ 65%, Up România (fosta Cheque Dejeuner România), liderul tichetelor sociale din România, anunţă autorizarea obţinută de la Ministerul de Finanţe pentru emiterea de tichete sociale de grădiniţă. În valoare lunară de 50 de lei de persoană, acestea sunt acordate de Guvern pentru familiile cu venituri mici în vederea încurajării educaţiei timpurii şi susţinerii copiilor fără posibilităţi materiale pe parcursul anilor de grădiniţă.
Up România are peste 500 de precontracte cu primării din ţară ale căror comenzi pot fi onorate imediat ce autorităţile locale vor formula solicitări pentru beneficiarii identificaţi.

Duminica, 27 Martie 2016

EURITEH: Respect pentru orașul tău! Respect pentru locuitori, pentru sănătate și mediul înconjurător!

euriteh1.jpgCompania EURITEH a acumulat o experiență vastă în domeniul managementului deșeurilor în decursul celor 10 ani de când activează pe piața din România ca furnizor de tehnologii și echipamente menite să contribuie la îndeplinirea obiectivelor de reciclare impuse de UE. Cartea de vizită a companiei o reprezintă proiectele implementate cu succes pe tot teritoriul României. Know-how-ul dobândit în acești ani recomandă EURITEH ca expert în domeniul managementului deșeurilor și partener de încredere furnizorilor și clienților săi.

focality

Duminica, 20 Martie 2016

Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"

mangalagiu_iulian.jpg2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA.

Joi, 03 Martie 2016

Cu Gemite - constructii de calitate superioara

gemite.jpgUn million de euro sunt investiti de firma Gemite, in Iasi, pentru realizarea unei noi linii de productie de materiale, destinate in special, lucrarilor de reabilitare a infrastructurii si industriei. Cele doua linii tehnologice ce vor fi puse in functiune initial sunt destinate producerii si ambalarii materialelor monocomponente pulverulente si lichide si a materialelor bi-componente polimero-cementuoase, sau concentrate (de tip aditiv).
Astfel ajung mai aproape de beneficiarii Gemite - societatile de constructii- produse revolutionare, ce ridica mult calitatea lucrarilor.

kronemag

Joi, 25 Februarie 2016

Educația pe tot parcursul vieții - o prioritate a sistemelor de învățământ

siveco_educatie.jpgEste bine cunoscut faptul că investițiile în educație sunt o prioritate și pentru instituțiile de învățamânt, fiind necesară o preocupare constantă și consistentă pentru procesul de învățare pe tot parcursul vieții și pentru îmbunătățirea competențelor. Ele aduc beneficii nu doar la nivel individual, ci și pentru întreaga societate, contribuind la creșterea productivității și competitivității.
În aceste condiții, dinamica pieţei muncii impune adaptarea ofertei educaţionale a instituțiilor de învăţământ, atât în ceea ce priveşte calificările, numărul de absolvenţi, dar mai ales în ceea ce priveşte calitatea cunoştinţelor dobândite de aceştia. Principala preocupare o constituie reabilitarea infrastructurii educaționale, componentă de bază a structurii serviciilor, dar și îmbunătățirea condițiilor de calificare a elevilor.

Joi, 18 Februarie 2016

Cu Gemite - constructii de calitate superioara

gemite.jpgUn million de euro sunt investiti de firma Gemite, in Iasi, pentru realizarea unei noi linii de productie de materiale, destinate in special, lucrarilor de reabilitare a infrastructurii si industriei. Cele doua linii tehnologice ce vor fi puse in functiune initial sunt destinate producerii si ambalarii materialelor monocomponente pulverulente si lichide si a materialelor bi-componente polimero-cementuoase, sau concentrate (de tip aditiv).
Astfel ajung mai aproape de beneficiarii Gemite - societatile de constructii- produse revolutionare, ce ridica mult calitatea lucrarilor.Pagina 1 / 91  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter