Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Luni, 12 Decembrie 2016

98 de proiecte inscrise in concursul Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat

premii_mediu_curat1.jpgAjunsa la cea de-a VIII-a editie, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este un concurs anual de traditie, organizat de ECOTIC si dedicat initiativelor de protectie a mediului si conservare a resurselor planetei. 98 de proiecte au fost inscrise in editia din acest an, cele mai multe din istoria concursului.

Organizat inca din anul 2009, concursul isi propune sa aduca in fata publicului larg initiative cat mai diverse de responsabilitate eco-sociala din Romania. Un numar record de proiecte au fost inscrise in acest an pe www.premiilepentrumediucurat.ro, 98 de proiecte venind din intreaga tara, pentru toate cele patru categorii de concurs: Companii, Institutii de invatamant, Institutii publice si ONG-uri.

Duminica, 11 Decembrie 2016

GovITHub lansează Registrul Serviciilor Sociale din România şi un Program de Evidenţă a Stocurilor de Vaccinuri

vaccin.jpgProgramul guvernamental GovITHub anunţă, vineri, lansarea a două noi proiecte informatice cu impact naţional - Harta Serviciilor Sociale Licenţiate din România şi un Program de Evidenţă a Stocurilor de Vaccinuri din România, realizate în colaborare cu Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii.
"Harta Serviciilor Sociale Licenţiate din România este o platformă informatică accesibilă la adresa www.harta-furnizori.mmuncii.ro care integrează toate serviciile sociale autorizate din România specifice fiecărei categorii de grup vulnerabil, cu scopul informării potenţialilor beneficiari. Prin intermediul platformei online, de acum se pot găsi cu uşurinţă informaţii actualizate despre centrele pentru mamă şi copil, căminele de vârstnici, centrele de recuperare şi toate celelalte tipuri de servicii sociale disponibile în România, precum şi datele lor de contact şi capacitatea de locuri", informează un comunicat al Executivului.

Primaria Giurgiu

Duminica, 11 Decembrie 2016

Comunitatea Global Manager a trecut în revistă realizările remarcabile ale membrilor săi, în cadrul galei SPOTLIGHTS 2016

gm_spotlights-1.jpgRealizările relevante din acest an ale unor companii și organizații din domeniul public și privat au fost recompensate cu 37 de trofee, acordate pe 7 decembrie, în cadrul Galei GlobalManager SPOTLIGHTS. 150 de persoane, manageri și antreprenori din toate domeniile de activitate, membri ai comunității Global Manager, au participat la evenimentul organizat de Oameni și Companii la Hotel Pullman din București.

Duminica, 11 Decembrie 2016

Cum poate aduce sustenabilitatea profit pe termen lung

csr-decembrie-2016-1.jpgBusinessMark a organizat evenimentul CSR Overview pe 7 decembrie la Hotel Radisson Blu din București. Este sustenabilitatea parte din fundația strategică a companiilor din România? Suntem pregătiți pentru raportarea activității non-financiare? Cum abordăm obligativitatea publicării acestor informații? Sunt câteva dintre întrebările la care s-a găsit răspuns în cadrul evenimentului.

Votez pentru sanatate

Luni, 28 Noiembrie 2016

"Festival Culinar Arhaic Românesc" în municipiul Roman, cu ocazia Zilei Naționale a României

roman_1decembrie_1.jpgÎn perioada 1-2 decembrie 2016, Primăria și Consiliul Local Roman, Asociația Culturală Euro Est Alternativ România, împreună cu brand-ul Zahăr Mărgăritar vor organiza evenimentul "Festival Culinar Arhaic Românesc" cu ocazia Zilei Naționale a României. Manifestarea se va desfășura în Piața Roman-Vodă din municipiul Roman.

Organizatorii își propun un eveniment de excepție care va cuprinde următoarele subiecte:
Sărbătorirea Zilei Naționale a României;
Expunerea tradițiilor militare românești;
Promovarea gastronomiei și a tradițiilor culinare din România;
Promovarea Brand-urilor și a produselor românești;
Live Cooking Show cu Maestrul Robert Rainford, celebra vedetă mondială a grătarelor;
Spectacole susținute de soliști și ansambluri din România.

Miercuri, 23 Noiembrie 2016

Brăila găzduieşte Forumul pentru Mobilitate Durabilă şi Dezvoltare Metropolitană

braila.jpgBrăila găzduieşte, timp de trei zile, Forumul pentru Mobilitate Durabilă şi Dezvoltare Metropolitană, eveniment care este organizat sub auspiciile Uniunii Internaţionale de Transport Public şi Federaţiei Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România, potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Brăila.

focality

Miercuri, 23 Noiembrie 2016

2017 a fost declarat "Anul turismului" în judeţul Covasna

2017 a fost declarat "Anul turismului" în judeţul Covasna, autorităţile propunându-şi ca anul viitor să intensifice campaniile naţionale şi internaţionale de promovare a obiectivelor turistice din judeţ în scopul creşterii afluxului de turişti.

Marti, 22 Noiembrie 2016

O delegaţie chineză a discutat cu autorităţile judeţului Bacău despre o strategie comună de colaborare

Membrii unei delegaţii din China, condusă de Li Hua Dong, vicepreşedinte al Conferinţei Consultative Politice Populare şi preşedinte al Asociaţiei pentru Ştiinţă şi Tehnologie din provincia Jiangxi, au discutat la Bacău cu reprezentanţii autorităţilor locale despre posibilitatea stabilirii unei strategii comune de colaborare în diverse domenii.

kronemag

Luni, 21 Noiembrie 2016

CSR Overview, a IV-a ediție, are loc pe 7 decembrie, la București

csr_overview.jpgConceptul de responsabilitate socială a migrat, în ultimii ani, spre sustenabilitate și abordare strategică în cadrul companiilor. Este sustenabilitatea parte din fundația strategică a companiilor din România?
Din 2018, companiile care au peste 500 de angajați, cele listate la bursă, băncile și firmele de asigurări vor fi obligate să raporteze activitatea lor non-financiară, precum impactul social și de mediu pentru anul financiar 2017. Suntem pregătiți pentru această etapă și cum abordăm obligativitatea publicării publice a acestor informații?

Luni, 21 Noiembrie 2016

Campania "Votez pentru Sănătate" își propune să transforme sănătatea într-o prioritate reală pentru toți românii

votez_sanatate.jpgCampania "Votez pentru Sănătate" își propune să aducă sistemul de sănătate românesc în topul priorităților decidenților politici, dar și al tuturor romanilor, în contextul alegerilor parlamentare de la sfârșitul acestui an.
Indicatorii stării de sănătate a românilor reflectă tarele unui sistem medical depășit, care generează costuri ridicate, în ciuda performanței scăzute. La nivel statistic, toate acestea sunt reprezentate prin cifre care situează România pe poziții codașe ale clasamentelor europene, cu aproape 50% decese evitabile, o mortalitate generală cu 25% peste media Uniunii Europene sau o rată a mortalității infantile de 2,5 ori mai mare decât media UE.Pagina 1 / 143  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter