Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Miercuri, 23 Noiembrie 2016

Guvernul a decis ca 2 decembrie să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public

ciolos_guvern.jpgGuvernul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care 2 decembrie 2016 a fost declarată zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.
"S-a stabilit azi printr-o hotărâre ca ziua de vineri, 2 decembrie 2016, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, după cele două zile nelucrătoare de sărbătoare legală, (...) 30 noiembrie şi 1 decembrie, respectiv după Sfântul Andrei şi Ziua Naţională", a spus Liviu Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Luni, 21 Noiembrie 2016

Unitate de asistenţă tehnică pentru implementarea proiectelor europene şi guvernamentale din Iaşi şi Vaslui

ciolos_iasi.jpg Guvernul a decis înfiinţarea unei unităţi de asistenţă tehnică pentru implementarea proiectelor europene şi guvernamentale accesate de judeţele Iaşi şi Vaslui, a anunţat premierul Dacian Cioloş. Noua structură va funcţiona în paralel cu alte două unităţi similare care au fost constituite pentru Valea Jiului şi Roşia Montană.

Primaria Giurgiu

Joi, 17 Noiembrie 2016

Dacian Cioloș: "Reforma administrației nu se face prin ordonanțe"

ciolos_dacian.jpgPremierul Dacian Cioloș a declarat joi că nu a dorit să își asume răspunderea pentru reforma administrației publice și nici să adopte măsurile necesare prin ordonanță de urgență, deoarece nu crede că aceasta poate fi realizată "forțând lucrurile", iar partidele politice nu au mai demonstrat "același apetit" de a susține un pachet de legi în domeniu.

Joi, 10 Noiembrie 2016

Vasile Dîncu: "Locuințele ANL pentru tineri ar trebui să nu mai fie vândute"

dancu_guvern.jpgFondul de locuințe publice este de doar 2%, iar necesarul este mult mai mare, fapt pentru care se analizează posibilitatea ca, în viitor, să nu mai fie vândute locuințele ANL pentru tineri, a afirmat vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Votez pentru sanatate

Miercuri, 09 Noiembrie 2016

Dacian Cioloş: "Restructurarea administraţiei publice este esenţială"

ciolos_dacian.jpgPremierul Dacian Cioloş a declarat, într-o dezbatere organizată de USR, că restructurarea administraţiei publice este esenţială. "Ce învăţăminte am tras (...): după alegeri, chiar dacă am vorbi despre un mandat de patru ani pentru un guvern, din punctul meu de vedere sunt lucruri care trebuie făcute imediat. În primele şase luni, primul an de guvernare - de a eficientiza instrumentele cu care apoi să pot să implementez aceste politici. Mi se pare că restructurarea administraţiei publice este esenţială. Profesionalizarea administraţiei publice, redarea încrederii şi demnităţii funcţionarului care lucrează în mod onest, depolitizarea administraţiei publice", a spus Cioloş.

Marti, 25 Octombrie 2016

Vicepremierul Vasile Dîncu anunță că locuințele ANL nu mai sunt scoase la vânzare

anl_albaiulia_mare.jpgVicepremierul Vasile Dîncu a declarat marți, la Carei, că locuințele ANL pentru tineri nu se mai vând, statul având nevoie de o rezervă de locuințe sociale și pentru urgențe. "ANL n-o să se mai vândă pentru că avem nevoie de locuințe sociale. După părerea mea, ideea aceasta că vindem locuințele și după aceea cu banii rezultați construim altele, nu a funcționat. În momentul în care banii ajung la buget nu ți-i mai dă nimeni înapoi", a declarat Dîncu.

focality

Marti, 25 Octombrie 2016

Vicepremierul Dîncu a anunţat că în noiembrie vor fi plătite toate facturile depuse prin PNDL

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că în luna noiembrie vor fi achitate toate facturile pentru proiectele finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) depuse până în 30 septembrie.

Luni, 24 Octombrie 2016

Vasile Dîncu: "20% din posturile din administraţie sunt vacante, cei mai buni pleacă în privat"

dancu_vasile.jpgÎn prezent, 20% din funcţiile din administraţia locală sunt vacante deoarece mediul public nu rezistă la o competiţie cu cel privat sau cu instituţiile cu fonduri europene unde salarizarea este mai bună, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu.
"Până în decembrie, o să terminăm o parte din legislaţia pentru reforma funcţiei publice, încercăm să schimbăm logica funcţionării administraţiei - asta se va întâmpla în cinci ani, în zece ani - dar să schimbăm modul de intrare în administraţie, formare continuă, modul de evaluarea a oamenilor care lucrează în administraţiei".

kronemag

Joi, 20 Octombrie 2016

Vasile Dîncu: "Inovația trebuie să devină un criteriu pentru modernizarea administrației, nu să fie doar o tichie de mărgăritar"

dancu_vasile.jpgInovația ar trebui să devină un criteriu foarte important pentru modernizarea administrației din România și nu poate să fie doar "o tichie de mărgăritar", afirmă vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
"Inovația nu poate să rămână doar ca o tichie de mărgăritar, ceva frumos de arătat la final. (...) Ar trebui să devină un criteriu foarte important pentru modernizarea administrației din România. (...) Administrația noastră (...) nu are competiție, acesta este handicapul nostru. (...) Acest handicap trebuie să-l eliminăm prin inovație", a declarat Dîncu, la Conferința internațională "Inovație și calitate în sectorul public", organizată la Biblioteca Națională a României.

Luni, 03 Octombrie 2016

Vasile Dîncu anunţă că în următoarele săptămâni vor fi făcute modificări în legislaţia privind urbanismul

dancu_vasile.jpgVicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anunţat că în următoarele săptămâni vor fi făcute modificări în privinţa legislaţiei legate de urbanism şi planificarea teritoriului. "În ceea ce priveşte administraţia locală, cred că într-o săptămână sau două o să vedeţi câteva modificări în ceea ce priveşte Legea 350 şi 50, care sunt legate de urbanism şi planificarea teritoriului, unde modificăm unele elemente care ţin de angajarea specialiştilor în urbanism, de exemplu, sau a arhitecţilor".Pagina 1 / 152  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter