Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Duminica, 04 Decembrie 2016

Limite pentru contractarea finanţărilor rambursabile de către autorităţile administraţiei publice locale

ciolos_guvern.jpgLimita anuală privind finanţările rambursabile precum împrumuturi de la bănci comerciale sau alte instituţii de credit, emisiuni de titluri de valoare, leasing financiar care pot fi contractate de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, reprezentând datorie publică locală, va fi de 1,2 miliarde lei pentru fiecare dintre anii 2016, 2017 şi 2018, a stabilit Guvernul printr-o hotărâre.

Luni, 21 Noiembrie 2016

Proiect de OUG care prevede aprobarea Programului regional pentru dezvoltare locală, pus în consultare publică

Un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede aprobarea Programului regional pentru dezvoltare locală a fost pus în consultare publică de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Acest programul multianual cu aplicare naţională va fi coordonat de MDRAP şi implementat prin Agenţiile pentru Dezvoltare Regională.

Primaria Giurgiu

Miercuri, 09 Noiembrie 2016

Cezar Soare, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării: "Să punem în aplicare măsurile de siguranță rutieră existente!"

soare_cezar.jpgDispunem de măsuri salutare, identificate de specialiști, și de instrumentele necesare, în materie de siguranță rutieră, dar trebuie să le și punem în aplicare pentru ca șoselele să nu fie adevărate capcane pentru români. "Sunt măsuri, sunt mecanisme, avem instrumente, cărora trebuie să le dăm însă mai multă importanță. Accentul ar trebui să se pună, în opinia mea, pe implementări de programe", a arătat secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Cezar Soare, în cadrul discursului său, susținut cu ocazia lansării Programului național "Siguranța Rutieră, Soluții Strategice", derulat de Oameni și Companii.

Joi, 03 Noiembrie 2016

Legea prin care aleșii locali pot fi reprezentanți în AGA ale societăților din subordine a fost trimisă la reexaminare

iohannis_klaus1.jpgPreședintele Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea legii prin care funcțiile de primar și viceprimar, președinte și vicepreședinte al consiliului județean sunt incompatibile cu cele de conducere sau execuție la societățile comerciale, cu excepția reprezentanților în adunarea generală a acționarilor.
Șeful statului arată în cererea de reexaminare transmisă președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției vizează eliminarea incompatibilității dintre funcția de primar și viceprimar, primar general și viceprimar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean și funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăți de interes național.

Votez pentru sanatate

Marti, 18 Octombrie 2016

Deputaţii au adoptat legea privind terenul pe care se construieşte aeroportul internaţional de la Ghimbav

aeroport brasov.jpgDeputaţii au adoptat, marţi, legea care reglementează situaţia juridică a terenului pe care se construieşte aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav, prelungind termenul de realizare a obiectivului de la 5 la 15 ani, se precizează într-un comunicat transmis de Consiliul Judeţean Braşov.

Luni, 17 Octombrie 2016

A fost promulgată legea de prevenire a conflictului de interese în achizițiile publice

ani_logo.jpgAgenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a fost promulgată Legea privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziție publică. Potrivit unui comunicat al ANI, actul normativ reglementează, prin instituirea unui mecanism de verificare ex-ante, denumit Sistemul Prevenție (PREVENT), prevenirea conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziție publică.
Sistemul va funcționa pe baza datelor înscrise în formularele de integritate, înregistrate în SEAP, cu ocazia derulării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziție publică și prelucrate de inspectorii de integritate în condițiile legii.

focality

Joi, 13 Octombrie 2016

Autorităţile administraţiei publice ar putea înfiinţa mai multe societăţi comerciale cu asociat unic

documente_semnare.jpgDeputatul PSD Mircea Dobre propune, într-un proiect de lege, ca autorităţile administraţiei publice să poată înfiinţa mai multe societăţi comerciale cu asociat unic în scopul producerii şi furnizării de bunuri şi servicii de interes local. Dobre propune, în acest sens, completarea art. 14 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale.
Potrivit iniţiativei legislative, "autorităţile administraţiei publice locale vor putea să înfiinţeze, prin hotărâre a consiliului local, mai multe societăţi comerciale cu asociat unic în vederea producerii şi furnizării de bunuri şi servicii de interes local sau judeţean".

Luni, 10 Octombrie 2016

Ordonanţa privind salarizarea bugetarilor a fost adoptată tacit de Senat

senat3.jpgSenatul a adoptat tacit, luni, OUG nr. 20/2016 care modifică ordonanţa privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 cu scopul de a reduce disfuncţionalităţile existente în cadrul salarizării personalului bugetar. Guvernul a motivat necesitatea adoptării ordonanţei prin faptul că salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost, începând cu luna mai, majorat la 1.250 lei, "ceea ce a determinat o serie de inechităţi în materie de salarizare în raport de nivelul studiilor şi al activităţii profesionale prestate".

kronemag

Miercuri, 05 Octombrie 2016

Deputatul Paul Dumbrăvanu acuză blocarea proiectului privind transparentizarea cheltuielilor din administraţia publică locală

dumbravanu_paul.jpgDeputatul PNL Paul Dumbrăvanu a acuzat blocarea proiectului de lege privind transparentizarea cheltuielilor din administraţia publică locală şi a făcut un apel către colegii din toate partidele politice să se aplece asupra acestui act normativ care ar stopa fraudele prin achiziţiile directe.
"Proiectul de lege privind transparentizarea cheltuielilor din administraţia publică locală şi a instituţiilor din subordinea administraţiei publice locale se află în dezbatere de mai bine de un an, o lege care a fost cerută de societatea civilă. De mai bine de un an în comisii se blochează într-un fel sau altul trimiterea acestei legi către adoptare. Ieri (marţi - n.r.) am avut o şedinţă a comisiei de administraţie unde PSD s-a opus sistematic oricărei referiri la această lege. De fapt, aceasta aduce la vedere toate cheltuielile care sunt făcute prin achiziţii directe. Achiziţiile directe reprezintă principala sursă de fraudă prin achiziţii", a declarat Dumbrăvanu, într- conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Marti, 04 Octombrie 2016

Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşediţii de CJ vor putea fi reprezentanţi în AGA ale societăţilor din subordine

primar-generica.jpgFuncţiile de primar şi viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean sunt incompatibile cu cele de conducere sau execuţie la societăţile comerciale, cu excepţia reprezentanţilor în adunarea generală a acţionarilor, au decis deputaţii. Camera Deputaţilor a adoptat în acest sens, cu 198 de voturi pentru, o propunere legislativă de modificare a Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, iniţiată de mai mulţi parlamentari ai PNL, PSD, UNPR, UDMR.Pagina 1 / 82  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter