Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Joi, 27 Februarie 2014

ANI anunță că primarul oraşului Mediaş a intrat în procedură de evaluare

neamtu_teodor1.jpgAgenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă declanşarea procedurii de evaluare a lui Neamţu Teodor pentru "încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă" în perioada exercitării primului mandat de primar al municipiului Mediaş, judeţul Sibiu (decembrie 2009 - iunie 2012).
Potrivit unui comunicat al ANI remis joi, celui în cauză i se impută faptul că a încheiat şi semnat, în calitate de angajator, un act adiţional prin care s-a decis prelungirea acordului - contractului colectiv de muncă pe o perioadă de un an al Biroului Executiv al Sindicatului Salariaţilor din Primăria Municipiului Mediaş, în urma căruia a obţinut în anul 2011 venituri suplimentare însumând 9.382 lei.
ANI precizează că actul adiţional menţionat a fost încheiat şi semnat la data de 3 decembrie 2010, act prin care s-a decis prelungirea acordului /contractului colectiv de muncă nr. 168/2005 pe o perioadă de un an, respectiv de la data de 01 ianuarie 2011, până la data de 31 decembrie 2011.

Marti, 10 Decembrie 2013

ANI îl acuză pe primarul oraşului Băicoi de conflict de interese

statescu_ciprian.jpgAgenţia Naţională de Integritate a stabilit că Gheorghe Ciprian Stătescu, primarul oraşului Băicoi, judeţul Prahova, se află în conflict de interese în materie administrativă şi penală, deoarece a aprobat plata unor facturi către o firmă deţinută de mama lui şi şi-a angajat sora la primărie.
Potrivit unui comunicat al ANI, Gheorghe Ciprian Stătescu a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de primar, a avizat un număr de 71 de facturi emise de societatea comercială la care mama sa deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator şi a aprobat dispoziţiile de plată către această societate, în valoare totală de 75.513 lei.

Primaria Giurgiu

Marti, 10 Decembrie 2013

Comisie de anchetă pentru verificarea cheltuirii de către SJU Ploieşti a fondurilor de la Consiliul Județean Prahova

O comisie de anchetă a Consiliului Judeţean Prahova a fost desemnată pentru a verifica modul în care au fost cheltuite fondurile pe care CJ le-a alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, decizia fiind luată în contextul evenimentelor care s-au derulat în ultimele săptămâni la cea mai mare unitate sanitară din judeţ.
Consilierii judeţeni au aprobat, marţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare a acestui for, un proiect de hotărâre privind constituirea unei comisii de anchetă care să aibă ca obiect de activitate modul în care au fost cheltuiţi banii pe care SJU Ploieşti i-a primit de la CJ Prahova. Conform deciziei, ancheta va fi efectuată de Comisia de sănătate a CJ, împreună cu membri ai aparatului de specialitate al CJ, pe o perioadă de trei luni.

Duminica, 13 Octombrie 2013

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu

mihalachi vasile.jpgVicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalachi, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri, în acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei Liviu Butnaru, director al Agenţiei Judeţene Vaslui a Autorităţii Rutiere Române, Vasile Vieru, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Tehnice a CJ Vaslui, şi Dănuţ Ropotă, referent în cadrul Agenţiei Judeţene Vaslui a Autorităţii Rutiere Române.

Votez pentru sanatate

Joi, 21 Martie 2013

Horia Georgescu: "Fenomenul conflictului de interese în achiziţiile publice este scăpat de sub control"

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a afirmat, miercuri, că în prezent fenomenul conflictului de interese în achiziţiile publice ''este scăpat de sub control pentru că legislaţia şi-a atins limitele''.
El a spus că a efectuat un studiu la nivelul consiliilor locale şi judeţene în urma căruia s-au identificat 78 de aleşi locali care au încasat bani publici prin proceduri de achiziţii publice viciate iar prejudiciu estimat se ridică la opt milioane euro. "Este un fenomen de amploare care din păcate nu poate fi controlat având în vedere că legislaţia şi-a atins limitele. Cred că în următoarea perioada va trebui din punct de vedere politic să fie luată o decizie şi legislaţia să fie modificată dar cu ajutorul profesioniştilor din sistem", a afirmat şeful ANI în cadrul deschiderii conferinţei Combaterea Criminalităţii în domeniul Achiziţiilor Publice.

Joi, 30 August 2012

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, audiat la DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) unde a fost convocat de procurori pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care au fost puşi sub acuzare cei doi procurori de la CSM, George Bălan şi Marcel Sâmpetru.
La intrarea în sediul DNA, Marian Petrache a declarat că îl cunoaşte pe Marcel Sâmpetru din 2007, că s-a întâlni cu acesta de mai multe ori, dar că niciodată nu au discutat despre schimbarea sau avansarea în funcţie a unor procurori.

focality

Miercuri, 29 August 2012

Fostul primar din Săcele, Vasile Laţa, trimis în judecată de procurorii DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Vasile Laţa, fost primar al municipiului Săcele, judeţul Braşov, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Potrivit DNA, în lunile mai şi iunie 2008, Vasile Laţa, în scopul de a favoriza interesele financiare ale unei societăţi comerciale din Braşov, cu ocazia redactării contractului de lucrări având ca obiect lucrările de reparare a unor drumuri din municipiul Săcele, a inserat în cuprinsul contractului prevederi contrare legislaţiei relevante în domeniu.

Joi, 12 August 2010

EVENIMENTUL ZILEI: "Prefectul de Sibiu, afaceri pe centură"

O sursă de contracte pentru diverse persoane cu funcţii publice din judeţul Sibiu o reprezintă şoseaua de centură a oraşului, ce ar fi trebuit finalizată de aproape patru ani. O parte din fondurile de peste 100 de milioane de euro alocate proiectului va ajunge şi în conturile firmei Conelt, a cărei unic asociat este prefectul de Sibiu, Constantin Trihenea (PDL). Administrator al firmei este soţia prefectului, Lucica Trihenea.

kronemag

Miercuri, 26 Mai 2010

REALITATEA TV: "Cum a învins clientelismul politic performanţa tinerilor bursieri"

Între două numiri politice, statul român a încercat la un moment dat să aducă primăvara cu o floare. Peste 6 milioane de euro " atât a cheltuit România pentru a şcoli specialişti în administraţia publică. Doar că funcţiile de conducere nu sunt pentru cine se pregăteşte.
Guvernul a trimis la studii în străinătate 149 de tineri, viitori manageri în sectorul public, cheltuind 6 milioane de euro. Acum sunt şomeri, deoarece după terminarea studiilor niciun bursier nu a primit funcţia promisă. Autorităţile ridică din umeri: încă un eşec. Clientelismul politic a învins.

Joi, 13 Mai 2010

EVENIMENTUL ZILEI: "La companiile de stat se fac jocurile de culise"

Directorii companiilor de stat îşi fac deja socotelile ca să pună în aplicare deciziile guvernului, după ce Emil Boc a anunţat reducerea cu 25% a fondului de salarii. Unii vor pleca, iar alţii vor rămâne cu salariile ciuntite. Oficial, toată lumea aşteaptă verdictul, dar în spatele uşilor închise se lucrează cu spor.
Zeci de angajaţi s-au bucurat, ani buni, de salarii la care mulţi nici nu îndrăznesc să spere. În timp ce o ordonanţă de guvern a lui Boc limita salariul unui director la nivelul celui al unui secretar de stat, respectiv 4.600 lei, adjuncţii primeau beneficii mult mai mari - cinci dintre companiile aflate sub autoritatea unor ministere au salarii medii cu mult peste limita impusă de guvern. Şefii depăşeau "handicapul" prin contractele de mandat, care le ofereau beneficii conform performanţelor.<<<  Pagina 2 / 54  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter