Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Joi, 15 Septembrie 2016

Primarul George Scripcaru şi fostul preşedinte al CJ Braşov, urmăriţi penal pentru abuz în serviciu

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, şi Aristotel Căncescu, fost preşedinte al CJ Braşov, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu, într-un nou dosar instrumentat de procurorii DNA. Inculpatul Aristotel Căncescu este cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu în formă continuată, iar George Scripcaru, care are calitatea de suspect, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fără luarea unei măsuri preventive, potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.
În acelaşi dosar au mai fost puşi sub control judiciar Gavril Matei, la data faptelor consilier judeţean, urmărit penal tot pentru abuz în serviciu în formă continuată, precum şi Lucia Cristina Grama, la data faptelor administrator al unei societăţi comerciale, în sarcina căreia s-au reţinut două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care una în formă continuată.

Joi, 19 Mai 2016

Angajaţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara, cercetaţi de procurorii DNA în cazul reabilitării unui drum judeţean

hunedoara_cj_sediu.jpgMai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara, care au făcut parte din comisia de recepţie a lucrărilor la drumul judeţean 687D Topliţa-Lunca Cernii, până la graniţa cu judeţul Caraş-Severin, sunt cercetaţi într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Alba Iulia, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David.

Primaria Giurgiu

Marti, 12 Aprilie 2016

Procurorii DNA i-au impus primarului din Urziceni obligaţia de a nu-şi exercita funcţia

Procurorii DNA au dispus prelungirea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, impunându-i totodată obligaţia de a nu-şi exercita funcţia. Edilul este cercetat pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, potrivit unui comunicat al DNA.

Luni, 02 Februarie 2015

Fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu, pus sub control judiciar într-un dosar instrumentat de DNA

nicolescu_constantin_3.jpgProcurorii Serviciul Teritorial Piteşti al DNA au dispus luni extinderea cercetărilor, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu, într-un dosar care vizează fapte de corupţie în legătură cu întocmirea strategiilor de dezvoltare a unor localităţi.
Constantin Nicolescu este cercetat în dosar pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire a influenţei sau autorităţii funcţiei de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (35 de acte materiale), precum şi instigare la opt infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care trei în formă continuată, potrivit unui comunicat al DNA.

Votez pentru sanatate

Luni, 08 Decembrie 2014

ANI cere DNA cercetarea lui Radu Mazăre pentru conflict de interese

mazare_sacou.jpgAgenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie pentru cercetarea lui Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese.
ANI îl acuză pe primarul Constanţei că, în calitate de reprezentant al municipiului, a semnat cinci contracte şi un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente), încheiate între Primărie şi două societăţi comerciale, respectiv SC Conpress Holding SRL şi SC Soti Cable Neptun SRL, care îl au ca asociat pe Sorin Gabriel Strutinsky, cu care Radu Mazăre se află în relaţii comerciale în alte opt firme.

Duminica, 21 Septembrie 2014

Primarul oraşului Aleşd a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

Primarul oraşului Aleşd, Zeno Dănuţ Ţipţer, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, el fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis vineri, primarul Zeno Dănuţ Ţipţer, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a decis ca 15 contracte de prestări servicii să fie atribuite în mod direct unei firme, în condiţiile în care fiul său avea calitatea de asociat în cadrul acestei firme.
Toate cele 15 contracte aveau ca obiect servicii de topografie şi au fost încheiate în intervalul 2008 - 2011. Dosarul se va judeca la Judecătoria Aleşd. AGERPRES

focality

Joi, 17 Iulie 2014

Şefii Direcţiei Juridic din Primăria Capitalei, puşi sub acuzare de DNA

Doi şefi de la Direcţia Juridic din Primăria Municipiului Bucureşti au fost puşi sub acuzare de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului, în legătură cu restituirea unui teren din Capitală cu o valoare de trei milioane euro.
Andrei George Creci, şef serviciu în cadrul Direcţiei Juridic, Contencios şi Legislaţie - Serviciul instanţe civile şi contencios administrativ şi membru al Comisiei de aplicare a Legii nr. 10/2001 din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, este acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave iar Catia Viviana Fălan, şef serviciu la Direcţia Juridic din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, este acuzată de favorizarea infractorului.

Luni, 02 Iunie 2014

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, trimis în judecată

boscodeala__constantin.jpgPrimarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave privind trecerea ilegală a unei teren din domeniul public al statului în cel privat. În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei Viorica Stana, director la data faptelor al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, şi Trandafir Nicolae, director la data faptelor al Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.
În rechizitoriu, procurorii au reţinut că inculpaţii, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi prin încălcarea dispoziţiilor legale în materia fondului funciar, au făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 ha teren arabil, din domeniul public al statului, în domeniul privat al municipiului Buzău, teren ce se afla în administrarea Staţiunii şi destinat exclusiv activităţii de cercetare şi producerii de seminţe şi material săditor din categorii biologice superioare şi, potrivit legii, nu putea face obiectul unei asemenea operaţiuni.

kronemag

Duminica, 06 Aprilie 2014

Nicuşor Constantinescu: "DNA a demarat un război împotriva aleşilor judeţeni"

constantinescu_nicusor1.jpgPreşedintele Consiliului judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, firul evenimentelor pe parcursul cărora a fost ridicat de DNA, percheziţionat la domiciliu şi birou, reţinut, pus în libertate şi acuzat, acum, de asociere în vederea constituirii de grup infracţional, el acuzând că este victima unui abuz politic orchestrat de procurori.
Constantinescu a afirmat că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început în întreaga ţară "un război împotriva aleşilor judeţeni". u.

Marti, 18 Martie 2014

Preşedintele Consiliului Județean Sibiu a câștigat definitiv procesul cu ANI

cindrea_ioan1.jpgÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis marţi, definitiv, să-i dea câştig de cauză preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, în procesul în care contestă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind conflictul de interese.

Magistraţii ÎCCJ au respins recursul ANI la decizia Curţii de Apel Alba Iulia care a admis, pe 21 martie 2012, cererea lui Ioan Cindrea de anulare a actului emis de ANI. Fostul deputat PSD Ioan Cindrea este acuzat că a propus şi a avizat angajarea, în perioada 5 octombrie 2009 - 1 februarie 2011, în cadrul biroului său parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 34 Sibiu, a soţiei sale, Amalia Cindrea.Pagina 1 / 54  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter