Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Marti, 15 Iunie 2010

Mai puţin de 10% dintre chiriaşii din blocurile ANL din Olt au făcut cereri de cumpărare a locuinţelor

Mai puţin de 10 procente din numărul total al chiriaşilor din locuinţele ANL din judeţul Olt au făcut solicitări de cumpărare a acestor locuinţe, iar reprezentanţii administraţiilor locale spun că numărul solicitărilor ar fi mult mai mare, dar multe dintre acestea nu au carte funciară. În judeţul Olt sunt 620 de apartamente construite prin ANL şi numai pentru 36 dintre ele, 31 aflate în Slatina şi cinci în oraşul Piatra-Olt, au fost depuse solicitări de cumpărare.
Cele mai multe locuinţe ANL, respectiv 140, sunt construite în Caracal, unde nu s-a făcut nicio solicitare de cumpărare, deoarece, susţine primarul, Gheorghe Anghel, apartamentele nu au carte funciară.

Miercuri, 09 Iunie 2010

La Topliţa a început construcţia unui bloc social

Construcţia unui bloc social, unde vor locui, cu precădere, mame singure, a început în municipiul Topliţa, finanţarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon, a declarat marţi că blocul va avea 16 garsoniere, fiecare locuinţă urmând să dispună de o centrală termică pe gaze. Locuinţele vor fi ocupate, cu precădere, de mame singure, care au în îngrijire unul sau mai mulţi copii, dar şi de specialişti care intenţionează să lucreze în Topliţa.

Primaria Giurgiu

Miercuri, 12 Mai 2010

Creditele pentru reabilitarea termică a locuinţelor ar putea fi garantate de către stat

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va prezenta miercuri Guvernului un proiect de hotărâre prin care statul va garanta creditele pe care asociaţiile de proprietari le vor accesa pentru reabilitarea termică a locuinţelor, a declarat, marţi, la un seminar, ministrul de resort, Elena Udrea.
Ea a adăugat că anul trecut Ministerul Dezvoltării a avut buget pentru participarea cu 50% la reabilitarea termică a circa 30.000 de locuinţe. "Pentru acest an, nu mai avem fonduri nici măcar pentru atât. Prin această formă, vom reuşi să reabilităm termic toate locuinţele din România în 100 de ani", a afirmat Udrea.

Joi, 15 Aprilie 2010

Inspectoratul de Stat în Construcţii va sancţiona dezvoltatorii care nu deţin certificat energetic

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a discutat cu Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) despre începerea unei anchete la nivel de ţară care să identifice existenţa certificatelor termice la nivelul clădirilor recepţionate anul trecut, a anunţat Cristian Stamatiade, director în cadrul ministerului de resort.
"Am discutat cu Inspectoratul de Stat în Construcţii să facă inspecţii la clădirile proiectate după 1 ianuarie 2007", a declarat Stamatiade, în cadrul unui seminar pe tema certificării energetice a clădirilor.

Votez pentru sanatate

Miercuri, 31 Martie 2010

Cartier de locuinţe în locul unei foste garnizoane militare din Braşov

În municipiul Braşov vor fi construite aproximativ 400 de locuinţe sociale în locul fostei garnizoane militare din zona Bartolomeu, dezafectată în urma unui deceniu. Terenul, cu o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi, va fi pus la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale, iar finanţarea lucrărilor va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin Agenţia Naţională de Locuinţe.
În acest sens a fost semnat, marţi, un parteneriat, de către ministrul Dezvoltări Regionale, Elena Udrea, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

Vineri, 12 Martie 2010

Noi apartamente finalizate în Cartierul "Brâncuşi" din Capitală

Aproximativ 180 de tineri, solicitanţi de locuinţe în Cartierul ''Brâncuşi'', din sectorul 6 al Capitalei, îşi vor primi, săptămâna viitoare, repartiţia pentru casă. Persoanele care figurează pe lista aprobată prin hotărârea de Consiliu Local pot să se prezinte, marţi, la Serviciul Reglementare, Repartizare, Spaţii Locative, pentru a-şi ridica repartiţia.
În ajun de Moş Nicolae, 220 de tineri au primit locuinţe ''la cheie'' în cartierul "Constantin Brâncuşi". Unităţile locative construite se află în cartierul "Constantin Brâncuşi", cel mai mare cartier ANL pentru tineri şi în acelaşi timp cea mai mare investiţie din ţară în domeniul construcţiei de locuinţe adresată în exclusivitate tinerilor - cartier aflat pe domeniul public al municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6.

focality

Miercuri, 03 Martie 2010

Preţurile medii ale apartamentelor din Capitală sunt în scădere

Sumele medii cerute de proprietari, pentru apartamentele din Capitală, au scăzut peste pragul minim atins în ianuarie 2010, conform Raportului de monitorizare realizat de site-ul anunturiparticulari.ro pentru luna februarie.
Conform statisticilor din luna ianuarie, garsonierele din Capitală erau evaluate la o medie de 42.467 de euro, în timp ce datele din februarie consemnează o depreciere cu 0,39 procente şi ating valoarea de 42.303 de euro. În perioada 1 - 28 februarie 2010 suma medie revendicată pentru vânzarea unui apartament cu 2 camere este de 66.395 euro.

Joi, 18 Februarie 2010

Locuinţele din programul "10 case pentru specialişti" vor costa între 30.000 şi 35.000 de euro

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va derula, din a doua parte a anului, un program destinat construirii a câte zece case în circa 2.500 de comune, destinate închirierii pentru poliţişti, profesori şi medici care vor alege să profeseze în localităţile respective, costul construirii unei astfel de locuinţe fiind estimat la 30.000 - 35.000 de euro, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Elena Udrea, după şedinţa de Guvern.

kronemag

Luni, 15 Februarie 2010

Programul "Prima casă" şi criza economică au reaşezat piaţa imobiliară din Hunedoara

Programul "Prima casă" şi criza economică au fost elementele principale care au condus la reaşezarea pieţei imobiliare din judeţul Hunedoara, preţurile imobilelor scăzând până la nivelul anului 2006.
Aflaţi într-un contact permanent cu dezvoltatorii imobiliari, reprezentanţii agenţiilor imobiliare apreciază că oamenii ar trebui să profite de reluarea Programului "Prima Casă" şi să studieze chiar varianta construirii sau achiziţiei unor locuinţe noi.

Joi, 11 Februarie 2010

Criza economică afectează, în continuare, piaţa imobiliară clujeană

Apartamentele din blocurile construite până în 1989 se vând mai bine la Cluj-Napoca decât cele construite recent. Cumpărătorii au în vedere faptul că blocurile vechi au fost bine construite, au în apropiere utilităţile şi staţiile mijloacelor de transport în comun, fiind şi situate la distanţe rezonabile de centrul oraşului.
Astfel, în luna ianuarie şi începutul lui februarie, preţul mediu al apartamentelor situate în blocuri vechi a fost de 1.004 euro/mp, cu 2,5% mai mic comparativ cu perioada similară din 2009, în timp ce apartamentele construite recent au un preţ mediu de 851 de euro/mp, în scădere cu 2,7 % faţă de ultima săptămâna a lunii ianuarie şi cu 6,6% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009.<<<  Pagina 2 / 86  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter