Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Miercuri, 06 Iunie 2012

Lucrările de construcţie a unor blocuri ANL din Tulcea sunt aproape finalizate

hogea__constantin.jpgPrimarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a înmânat, marţi, circa 30 de contracte de închiriere pentru locuinţele ANL care se vor da în folosinţă cel mai probabil la finele acestei luni.

Lucrările de construcţie a 70 de unităţi de locuit care vor fi închiriate de Primărie au început în anul 2009, ele nefinalizându-se nici în acest moment din cauza lipsei fondurilor pentru acestea, sumele alocate iniţial fiind repartizate pentru sprijinirea populaţiei afectate de inundaţiile din ultimii ani.

Vineri, 18 Februarie 2011

A fost decisă neînceperea Urmăririi Penale în cazul "Cathedral Plaza"

cathedral plaza.jpgParchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a decis Neînceperea Urmăririi Penale a reprezentanților Millennium Building Development, urmare a unei solicitări formulate în acest sens de către Arhiepiscopia Romano-Catolică de București.

Reprezentanții acesteia din urmă au susținut că lucrările efectuate pentru finalizarea proiectului "Cathedral Plaza" s-au făcut prin încălcarea legii și în lipsa unei autorizații valabile de construcție.

Primaria Giurgiu

Miercuri, 12 Ianuarie 2011

Locuinţe ANL, date în folosinţă de primarul Neculai Onţanu şi ministrul Elena Udrea

ontanu udrea.jpgPrimarul Neculai Onţanu, împreună cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, au inaugurat, marţi, un nou lot de locuinţe, în ansamblul construit pe Str. Maior Vasile Băcilă, lângă Podul Colentina, în cadrul programului ANL derulat de administraţia locală în parteneriat cu MDRT.
Cei doi oficiali au înmânat personal cheile celor 69 de apartamente, oferite celor 49 de familii evacuate din casele naţionalizate aflate în evidenţele primăriei şi pentru 20 de tineri cu vârsta până la 35 de ani, care lucrează pe raza sectorului 2.

Miercuri, 15 Decembrie 2010

44 de noi locuinţe ANL vor fi finalizate în curând la Râmnicu Vâlcea

Data de 20 decembrie este data limită până la care solicitanţii de locuinţe pentru tineri pot să-şi reactualizeze dosarele pentru ierarhizarea lor în vederea repartizării, în primăvara viitoare, a celor 44 de unităţi locative ANL ce urmează să fie finalizate în cartierul Ostroveni din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Votez pentru sanatate

Miercuri, 10 Noiembrie 2010

Preţul maxim de achiziţie pentru o locuinţă în Râmnic este de 50.000 de euro Râmnicu

Piaţa imobiliară din Râmnicu Vâlcea începe să-şi revină şi este impulsionată prin investiţiile mari "green-field" care au început să apară, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul Romeo Rădulescu.
"Suntem încă în criză, dar nu la începutul ei, ci spre final. Faptul că deja două companii multinaţionale au venit la Râmnic şi au demarat execuţiile propriu-zise este un semnal. Investiţia green-field impulsionează piaţa, din punctul mediu de vedere. Faptul că alte două companii sunt în stand-by sau în negocieri pentru achiziţii de terenuri este din nou un semnal pozitiv. Noi, Primăria, încercăm să introducem în intravilan suprafeţe pe care să le utilăm la nivel de apă, gaze, curent", a precizat Rădulescu.

Vineri, 13 August 2010

Kaufland România va construi un al doilea hipermarket la Bistriţa

Kaufland România a început procedurile pentru construcţia celui de-al doilea hipermarket din Bistriţa, care va fi amplasat la ieşirea din oraş, spre Vatra Dornei, a declarat miercuri primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu. "Am discutat cu cei de la Kaufland România. Sunt foarte mulţumiţi de vânzările magazinului din Bistriţa, situat la intrarea în oraş dinspre Cluj. Mi-au spus că, într-un top al lor, intern, e pe locul trei în ţară", a declarat Creţu.
Primarul Bistriţei nu a putut preciza la cât se ridică investiţia Kaufland România în cel de-al doilea magazin, dar a spus că după ce vor fi obţinute toate avizele, compania va începe lucrările de construcţii. "Nu ştiu dacă îl vor inaugura anul acesta, dar de construit îl construiesc, cu siguranţă", a adăugat Ovidiu Creţu.

focality

Joi, 17 Iunie 2010

Peste 140 de cereri depuse pentru cumpărarea apartamentelor închiriate de la ANL la Ploieşti

Peste 140 dintre cei 399 de prahoveni care au închiriate locuinţe ANL au depus cereri pentru cumpărarea apartamentelor în care stau. Potrivit datelor furnizate de către Prefectura Prahova, în Ploieşti, au fost construite, în total, 262 de apartamente prin programul ANL, reprezentând atât investiţii realizate prin fonduri ale Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cât şi investiţii aflate în diverse stadii de execuţie care au fost finalizate de către ANL.
În Ploieşti, au fost închiriate tinerilor sub 35 de ani 223 de locuinţe din fondul locativ realizat prin ANL, doar 83 de persoane solicitând cumpărarea acestora. În Câmpina, toate cele 40 de apartamente construite prin ANL au fost repartizate, 27 de chiriaşi dorind să devină proprietari ai acestora. Până în momentul de faţă, cele 9 apartamente finalizate la Azuga nu au fost închiriate.

Miercuri, 16 Iunie 2010

Doar 80 de cereri depuse pentru cumpărarea de locuinţe ANL in Harghita

Doar 80 de harghiteni au depus cereri de cumpărare a locuinţelor ANL, chiar dacă numărul acestor apartamente se ridică, la nivelul judeţului, la peste 650. Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Tanczos Barna a declarat pentru AGERPRES că cele mai multe cereri, adică 62, sunt de la Odorheiu Secuiesc, în vreme ce locatarii din Cristuru Secuiesc au depus 15 cereri iar cei din Miercurea Ciuc, doar trei.
Autorităţile locale din Harghita au păreri diferite în ceea ce priveşte vânzarea locuinţelor ANL. Primăria Miercurea Ciuc preferă închirierea locuinţelor ANL decât vinderea acestora, conducerea municipalităţii fiind de părere că şi alţi tineri ar trebui să beneficieze de aceste apartamente.

kronemag

Miercuri, 16 Iunie 2010

Puţine cereri pentru cumpărarea locuinţelor ANL la Alba Iulia

Aproape un sfert dintre chiriaşii primului bloc ANL dat în folosinţă în Alba Iulia, singurul dintre cele cinci existente în oraş care ar întruni condiţiile pentru vânzarea locuinţelor, au depus cereri la Primărie pentru achiziţionarea apartamentelor.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia, Mihai Coşer, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că au fost depuse astfel de cereri pentru 16 dintre cele 45 de locuinţe din blocul ANL de pe strada Livezii.

Marti, 15 Iunie 2010

Chiriaşii ANL Vaslui nu vor să cumpere locuinţele

Peste 90 la sută dintre chiriaşii locuinţelor ANL din judeţul Vaslui nu sunt de acord cu achiziţionarea caselor din cauză că nu au bani. În municipiul Vaslui, de exemplu, doar 12 familii din cele peste 80 care locuiesc cu chirie în apartamentele ANL au depus cereri la primărie pentru a-şi cumpăra locuinţele.
"Am un venit mai mic de 1.000 de lei. Nici soţul nu câştigă mai mult. Cu doi copii la şcoală şi cu o rată la leasing de plătit de unde să scoatem bani să cumpărăm locuinţa? Pentru moment preferăm varianta aceasta a chiriei. Mai târziu, dacă lucrurile se vor schimba, dacă vom avea salarii mai mari, sigur că vom fi de acord cu achiziţionarea", a declarat un chiriaş ANL. Municipalitatea susţine că cei mai mulţi dintre chiriaşii ANL sunt mulţumiţi de valoarea chiriei pe care trebuie să o plătească lunar şi nu doresc achiziţionarea locuinţelor.Pagina 1 / 86  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter