Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Vineri, 29 Iulie 2016

A ajuns informatizarea și în mediul rural?

taran_claudiu.jpgDA, şi acesta este doar un prim pas esenţial către o administrație publică modernă.

La început mai timid, apoi din ce în ce mai consistent, şi primăriile din localităţi mici au păşit în era digitală.
Una dintre problemele stringente pentru orice primărie o reprezintă evidenţa şi gestionarea precisă a gospodăriilor populaţiei şi unităţilor cu personalitate juridică ce deţin construcţii sau terenuri pe raza localităţilor.

Aplicaţia informatică care răspunde foarte bine acestei cerinţe este cea numită Registrul Agricol. Ea ajută angajaţii compartimentelor de specialitate din cadrul primăriilor de comune, dar şi de oraşe sau municipii (inclusiv din cadrul primăriilor de sector din Bucureşti), să realizeazeze exact această evidenţa unitară, automatizată, a gospodăriilor, terenurilor, mijloacelor de producţie agricolă şi efectivelor de animale din cadrul unei localităţi.

Joi, 28 Iulie 2016

Şedinţele Consiliului Local al sectorului 1 vor fi transmise în direct pe site-ul primăriei

Şedinţele Consiliului Local al sectorului 1 vor fi transmise în direct, pe site-ul primăriei. Potrivit primarului Dan Tudorache, cetăţenii vor avea astfel posibilitatea să vizioneze, în timp real, cum se desfăşoară dezbaterile şi cum se iau deciziile la nivelul legislativului local.

Primaria Giurgiu

Miercuri, 06 Iulie 2016

Guvern: "Măsuri pentru consolidarea sistemelor informatice ale administraţiei şi dezvoltarea serviciilor de e-guvernare"

internet.jpgGuvernul a aprobat miercuri un memorandum cu măsuri pentru consolidarea gestiunii sistemelor informatice ale administraţiei şi dezvoltarea serviciilor de e-guvernare.
Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Guvern, au fost avute în vedere două măsuri: constituirea şi operaţionalizarea unei structuri de coordonare şi decizie la nivel înalt în ceea ce priveşte sistemele informatice guvernamentale şi înfiinţarea rolului de Coordonator pentru Tehnologia Informaţiei alături de structura de suport, Direcţia Guvernamentală pentru Tehnologia Informaţiei şi înfiinţarea GovITHub, un program guvernamental coordonat de Cancelaria prim-ministrului.

Joi, 30 Iunie 2016

Şedinţele Consiliului Local al Sectorului 1 vor fi înregistrate pe site-ul Primăriei

internet.jpg Toate şedinţele Consiliului Local din sectorul 1 vor fi înregistrate şi postate pe prima pagină a site-ului Primăriei, iar în perioada următoare este preconizată, inclusiv, transmiterea acestora în direct pe internet. Măsura a fost aplicată la iniţiativa noului primar, Dan Tudorache, a informat Primăria sectorului 1, prin intermediul unui comunicat.

Votez pentru sanatate

Vineri, 03 Iunie 2016

Portal cu toate cursele de autobuze din judeţ, realizat de CJ Bihor în premieră naţională

internet.jpgO platformă web cu serviciul de transport public judeţean de persoane, accesibilă la adresa www.bihortransport.ro, a fost realizată de Consiliul Judeţean Bihor, în premieră naţională. Platforma poate fi accesată şi de pe noul site al instituţiei Consiliul Judeţean Bihor www.cjbihor.ro la secţiunea "Mersul Autobuzelor". "Acest portal este primul portal de acest gen din ţară, primul portal al unei administraţii judeţene, care permite călătorilor să se informeze, să-şi verifice şi să îşi planifice rutele, deplasările din judeţ, să vizualizeze tarifele practicate şi operatorul care efectuează transportul. Pe portal sunt toţi operatorii autorizaţi din judeţ", a declarat Horia Carţiş, purtător de cuvânt al CJ Bihor.

Miercuri, 01 Iunie 2016

Primăria Galaţi a fost premiată pentru modul de implementare a sistemului de plată on-line a taxelor şi impozitelor

internet.jpgPrimăria municipiului Galaţi a fost premiată de Agenţia pentru Agenda Digitală a României pentru modul în care a implementat sistemul de plată on-line a taxelor şi impozitelor locale, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă instituţiei. Potrivit comunicatului, premiul a fost acordat pentru "cel mai de succes parteneriat public-privat între Primăria municipiului Galaţi şi Banca Comercială Română" în implementarea sistemului de plăţi on-line.

focality

Marti, 31 Mai 2016

Aproape 250 de primării înrolate în sistemul Ghișeul.ro, în perioada 2011-2016

internet.jpgAproape 250 de primării s-au înregistrat în Sistemul Național Electronic de Plată Online - Ghișeul.ro, în perioada 2011 - 2016, iar până în prezent au fost efectuate 250.000 de plăți, în sumă de peste 70 de milioane de lei, potrivit datelor prezentate într-o conferință de specialitate, dedicată împlinirii a 5 ani de când a fost lansată platforma de plăți online.

Marti, 31 Mai 2016

Primăria sectorului 3 are cel mai mare număr de utilizatori, la nivel naţional, pentru ghişeul.ro

Primăria sectorului 3 a primit două premii, luni, în cadrul galei "Ghişeul.ro - 5 ani de experienţă online", pentru categoriile "Cel mai de succes parteneriat public-privat la nivel naţional" şi "Cea mai bună distribuţie de credenţiale şi promovare a sistemului", având cel mai mare număr de utilizatori online, la nivel naţional, a anunţat Biroul de presă al instituţiei.

kronemag

Marti, 24 Mai 2016

Utilizarea unei soluţii informatice de gestionare a documentelor scade consumul de hârtie la jumătate, iar circuitul documentelor se reduce de la săptămâni la ore

siveco_logo_nou.jpgStatisticile spun că o dată la 3,5 ani volumul documentelor pe suport de hârtie dintr-o instituție se dublează, iar hârtia rămâne încă cel mai vândut produs pentru birou. În plus, în absenţa unei gestionări unitare a întregului flux de documente se pot produce blocaje sau întârzieri în realizarea activităţilor. Organizațiile care folosesc soluții informatizate de gestiunare electronică a documentelor au constatat că pot genera o îmbunătățire a muncii cu circa 50%.

Joi, 19 Mai 2016

Alba Iulia ar putea deveni primul oraș inteligent din România, până în 2018

alba iulia.jpgOrașul Alba Iulia ar putea deveni primul oraș inteligent (smart city) din România, ca urmare a derulării unui proiect-pilot ce ar urma să se finalizeze până în anul 2018, a anunțat ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, în cadrul celei de-a XX-a ediții a expo-conferinței Ziua Comunicațiilor 2016.
"Toate lucrurile pe care le-am făcut sunt publicate pe site. Dacă nu este clar, întrebați-ne! În ceea ce privește conceptul de smart city, am început un proces în minister de construire a unui concept de colectare a bunelor practici și deschiderea unor canale de comunicare, astfel încât să facem un gen de 'guidelines', cât mai bine structurate, legat și cu cadrul legal. În același timp, aș vrea să lansez azi, aici, o provocare: să construim primul oraș inteligent din România până în 2018. Acest oraș să fie Alba Iulia".<<<  Pagina 2 / 120  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter