Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Duminica, 30 Octombrie 2016

Consiliul Municipal Arad a aprobat prelungirea contractului de salubrizare menajeră

Consiliul Local Municipal (CLM) Arad a aprobat, pe 29 octombrie, cu unanimitate de voturi, prelungirea contractului de salubrizare menajeră cu Polaris M Holding. A fost o şedinţă extraordinară a CLM Arad, convocată din dispoziţia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, după ce vineri, o parte dintre aleşii locali (PSD) s-au abţinut atunci când s-a supus la vot prelungirea acestui contract, care expiră luni, 31 octombrie, şi nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru fi aprobată.

Miercuri, 19 Octombrie 2016

Abonaţii Colterm Timişoara vor plăti acelaşi preţ pe gigacalorie, chiar dacă au crescut costurile de producţie

calorifer.jpgTimişorenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire asigurat de Colterm vor plăti acelaşi preţ pe gigacalorie, de 244 de lei, chiar dacă preţul de producţie a crescut, diferenţa de cost urmând să fie suportată de primărie, sub formă de subvenţie.
''Este vorba despre un număr de până la 70.000 de abonaţi şi cred că cetăţenii merită acest sprijin din partea bugetului local, pentru că dintre costurile cele mai mari pe care familiile le au se numără şi cele cu încălzirea şi apa caldă'', a declarat primarul Nicolae Robu.

Primaria Giurgiu

Luni, 17 Octombrie 2016

Centrala termică din oraşul Întorsura Buzăului îşi va produce necesarul de combustibil pentru iarnă

Centrala termică din oraşul Întorsura Buzăului, care alimentează blocurile şi mai multe instituţii publice, îşi va produce necesarul de combustibil pentru iarnă, fiind dotată cu o staţie proprie de producere a biomasei. Primarul Leca Băncilă a declarat că aproape jumătate din cantitatea de combustibil necesară pentru sezonul de iarnă este asigurată, iar restul va fi produsă pe parcurs. Potrivit acestuia, Primăria a achiziţionat toate utilajele necesare, inclusiv un tocător pentru obţinerea biomasei din deşeuri de lemn.

Duminica, 16 Octombrie 2016

Procedura de atribuire a contractului de colectare a deşeurilor din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost anulată de CNSC

containere.jpgProcedura de atribuire a contractului de colectare a deşeurilor în judeţul Bistriţa-Năsăud, organizată luna trecută de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deşeuri, a fost anulată printr-o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), având în vedere că nu a fost publicat un anunţ privind negocierea. Decizia a fost dată în data de 12 octombrie, după ce la începutul lunii septembrie o firmă din Timişoara a contestat procedura prin care firma Supercom a câştigat contractul de colectare a deşeurilor la nivelul judeţului, pe perioadă determinată, până la organizarea unei noi licitaţii.

Votez pentru sanatate

Miercuri, 12 Octombrie 2016

Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a închiriat o parte din echipamentele Termocentralei RAAN

primaria drobeta.jpgPrimăria municipiului Drobeta Turnu Severin a închiriat o parte din echipamentele de producere a agentului termic ale Termocentralei Romag-Termo a RAAN, a declarat primarul Marius Screciu. Potrivit sursei citate, s-a luat decizia respectivă pentru ca exploatarea acestora să se facă de către Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică al administraţiei publice locale pentru încălzirea celor peste 30.000 de unităţi locative în iarna 2016-2017.

Marti, 11 Octombrie 2016

Sorin Chiriţă a fost numit administrator special al RADET

radet.jpgPreşedintele CA provizoriu al RADET, Sorin Chiriţă, a fost numit administrator special al regiei, în urma unei hotărâri adoptate de consilierii generali ai Capitalei. Propunerea a întrunit 28 de voturi "pentru", 19 "împotrivă" şi o abţinere. Grupul de consilieri USB a făcut un amendament în baza căruia a propus ca administratorul special să fie stabilit în urma unui concurs, dar amendamentul a fost respins.

focality

Luni, 10 Octombrie 2016

Olguţa Vasilescu: "Tariful pentru colectarea gunoiului nu se va majora în Craiova"

vasilescu_olguta_2015.jpgPrimarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că tariful pentru colectarea gunoiului nu se va majora în municipiu, iar din punctul de vedere al administraţiei craiovene, firma Eco Sud care administrează depozitul ecologic Mofleni nu respectă contractul. Aceasta a mai precizat că firma Eco Sud, cea care deserveşte judeţul Dolj, a restricţionat în ultima perioadă accesul maşinilor societăţii de salubritate din Craiova în depozitul ecologic pe motiv că activitatea de operare a unităţii este subfinanţată.

Duminica, 02 Octombrie 2016

Sistemul de management integrat al deşeurilor din județul Tulcea va fi pus în practică în 2017

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) din Tulcea se va încheia în primăvara anului viitor, a anunţat managerul proiectului derulat de Consiliul Judeţean, Mariana Olariu, răspunzând interpelărilor reprezentanţilor PNL. "Suntem în curs de semnare a contractului de finanţare pentru faza a doua a proiectului, iar termenul de finalizare a proiectului, conform acestui contract, este 31 mai 2017", a declarat, în plenul şedinţei CJ, Olariu.

kronemag

Marti, 27 Septembrie 2016

Contract de 47 milioane lei semnat între operatorul de apă din județul Neamţ şi o asociere de firme româno-israeliene

Conducerea Companiei Judeţene de Apă "Apaserv" a semnat, marţi, un contract în valoare de 47 milioane de lei, cu o asociere formată din firmele Tahal Consulting Engineers Ltd din Israel şi Romcapital Invest S.A. Contractul se referă la asistenţa tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Neamţ în perioada 2014 - 2020.

Luni, 26 Septembrie 2016

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin anunţă că au fost reluate lucrările la noua termocentrală

Lucrările de construcţie la noua termocentrală, care va asigura, în viitor, agentul termic pentru cele peste 30.000 de familii din Drobeta Turnu Severin, au fost reluate, a anunţat primarul Marius Screciu. Potrivit acestuia, în pofida angajamentelor făcute de reprezentanţii firmei constructoare, Alfa Ground Solutions SRL Bucureşti, că, începând cu luna noiembrie, aceasta va produce căldură şi apă caldă, acest lucru nu este posibil, lucrările fiind în întârziere cu două luni faţă de grafice.<<<  Pagina 2 / 250  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter