Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Marti, 14 Februarie 2012

Traian Băsescu, despre deszăpezire: "Este evidentă o majoră deficienţă la nivelul administraţiilor locale"

basescu_mare.jpgPreşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că la nivelul administraţiilor locale este "evidentă o majoră deficienţă" în ceea ce priveşte deszăpezirea.
"Este evidentă o majoră deficienţă la nivelul administraţiilor locale. Este clar că aici trebuie mai multă dăruire pentru respectarea obligaţiilor legale şi pentru a avea grijă de comunităţi. Nu pot aduce niciun fel de reproş structurilor militarizate, structurilor centralizate precum şi ambulanţei pentru modul în care au acţionat, dar este evident că între nivelul ministerelor, nivelul guvernamental şi cetăţean, administraţiile locale au fost de multe ori şi depăşite şi dezinteresate. Nu aş vrea să spun mai mult şi nu este treaba mea să fac această analiză, dar îmi este greu să cred că pe raza unei comune nu există patru tractoare care aibă lame şi fără a lupta cu viscolul sau măcar după viscolul să încerce că creeze condiţiile minime de mişcare pentru comunităţile din sate", a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Marti, 07 Februarie 2012

Traian Băsescu a anunţat desemnarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcţia de premier

ungureanu_basescu_mare.jpgMihai-Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informaţii Externe, este propunerea anunţată, luni seară, de preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de prim-ministru, şeful statului spunând că doreşte "instalarea imediată" a noului Guvern.
"Conform legislaţiei în vigoare şi Constituţiei, de la căderea primului guvern pot fi organizate alegeri anticipate în cinci luni. Vă rog să vă imaginaţi România cu un guvern interimar, care nu poate gestiona decât treburile curente ale ţării, cu un guvern interimar, spuneam, timp de cinci luni. Am convingerea că România ar avea probleme formidabile şi de credibilitate şi de finanţare. De aceea, opţiunea mea se îndreaptă către instalarea imediată a unui nou guvern. Sigur, eu pot să vreau imediat - Parlamentul va decide. Sper ca în această seară coaliţia va decide calendarul pe care îl poate face, având în vedere exigenţele interne de decizie în interiorul structurilor de conducere", a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Primaria Giurgiu

Joi, 12 Ianuarie 2012

Ce "portiţă" crede Traian Băsescu că deschide Legea sănătăţii administraţiilor locale: "ar putea cumpăra salvări în loc de panseluţe"

basescu_mare.jpgPreşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că noua lege a sănătăţii deschide "o portiţă" către administraţiile locale, care ar putea achiziţiona salvări în loc de "panseluţe", contribuind astfel la îmbunătăţirea şi promptitudinea serviciului de ambulanţă.
"Serviciile de salvare, de asemenea, nu intenţionează să le privatizeze nimeni, dar noua lege deschide o portiţă către administraţiile locale, ceea ce mie mi se pare în regulă. A venit timpul, după transferul spitalelor către primării şi consilii judeţene, ca la rându-le, în măsura în care vor să cumpere mai puţine panseluţe şi să cumpere nişte salvări, administraţiile locale să poată contribui şi ele la îmbunătăţirea şi promptitudinea serviciului de ambulanţă. Vreau să înţelegeţi foarte bine, este o diferenţă uriaşă între ce vedeţi în Bucureşti, ce vedeţi în Constanţa, în Arad, în Suceava sau la Iaşi. Este o diferenţă uriaşă între aceste localităţi şi ce se întâmplă în mediul rural. De aceea, cred că legea, deschizând posibilitatea ca primăriile şi consiliile judeţene să fie parte a sistemului de ambulanţă, nu face nimic rău", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Luni, 09 Ianuarie 2012

Traian Băsescu vrea ca până în noiembrie să avem o lege a reorganizării administrative

basescu_mare1.jpgPreşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că nu va renunţa la ideea ca până la alegerile legislative din luna noiembrie România să aibă o lege a reorganizării administrative.
"Un alt element fundamental al modernizării statului român este reorganizarea administrativă. Aici avem probleme. Vă mărturisesc că această idee a primit o ripostă destul de puternică din partea partidelor politice, chiar şi a societăţii civile. Anul acesta nu voi renunţa la ideea că, până la alegerile legislative din luna noiembrie, vom putea avea o lege a reorganizării administrative a ţării, lege care să intre într-un proces de implementare treptată în ciclul electoral următor, 2012 - 2016, urmând ca implementarea completă să fie la sfârşitul anului 2016", a afirmat Băsescu, la Gala Studenţilor Români din Străinătate, desfăşurată la Palatul Parlamentului.

Votez pentru sanatate

Joi, 15 Decembrie 2011

Traian Băsescu: "Ar creşte competitivitatea în administraţie, dacă ar funcţiona criteriile de carieră"

basescu_mare1.jpgPreşedintele Traian Băsescu este de părere că ar putea creşte competitivitatea în administraţia publică, dacă ar funcţiona corect "criteriile de carieră", în sensul în care numirile în funcţiile de conducere nu ar mai fi făcute în funcţie de politic, menţionând, totodată, că partidele nu se pot "decupla" de criteriile politice în numirea şefilor.
"În administraţia publică am putea creşte competitivitatea dacă ar funcţiona corect criteriile de carieră, altele decât criteriile politice în numirea şefilor. Cum ajung director într-un minister, cum ajung secretar general, cum ajung director general într-o primărie? Funcţionarul ar trebui să ştie, iar politicul să ia notă că nu vom obţine o administraţie competitivă până când nu vor fi instaurate şi respectate criteriile de carieră. O să-mi spuneţi: Domnule, dar eşti preşedinte din 2007! Vă pot spune că preşedintele poate să ceară, important este ce decid partidele, iar partidele nu pot să se decupleze de numirile pe criterii politice, iar asta reduce competitivitatea", a declarat Băsescu, miercuri, la lansarea Raportului privind competitivitatea României, eveniment organizat de Camera de Comerţ Americană din România.

Joi, 15 Decembrie 2011

T. Băsescu despre transparentizarea administraţiei: "Vedeţi dacă pe site-ul primăriei mai e informaţia cu privire la valoarea facturilor"

Preşedintele Traian Băsescu a pledat, miercuri, pentru o transparentizare a administraţiei, menţionând că în perioada în care a fost primarul general al Capitalei a introdus pe site-ul primăriei informaţii cu privire la valoarea facturilor contractelor încheiate, lucru despre care spune că acum nu mai este precizat.
"O administraţie publică care nu comunică este, din capul locului, o administraţie netransparentă. Pentru cei care au lucrat cu mine într-un fel sau altul când eram primar la capitală, ştiu că am introdus o inovaţie pe site-ul primăriei, au fost introduse toate facturile de la constructori şi de la orice prestator, cu dată, cu sumă, pentru a se transparentiza procesul plăţilor facturilor. Vă rog să vedeţi dacă mai este pe site-ul primăriei această informaţie cu valoarea facturii, cu data la care s-a înaintat factura. Deci nevoia de transparenţă care să dea încredere într-un administrator trebuie înţeleasă şi de ministere şi de administraţia locală. O transparentă şi în principal în utilizarea banilor publici este esenţială şi eu cred că aici administraţia românească păcătuieşte încă foarte mult", a afirmat Băsescu, la la lansarea Raportului privind competitivitatea României, eveniment organizat de Camera de Comerţ Americană din România.

focality

Vineri, 09 Decembrie 2011

Traian Băsescu: "Susţin deschiderea de exploatări miniere pentru a creşte numărul locurilor de muncă"

basescu_mare1.jpgPreşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că necesitatea creşterii numărului de locuri de muncă în România, scop definit la nivelul întregii Uniuni Europene, este motivul pentru care susţine deschiderea de exploatări miniere, "fie ele de aur sau de orice altceva".
Într-o declaraţie referitoare la posibilele soluţii de adoptat la următoarea reuniune a Consiliului European pentru evitarea unei crize în zona euro, preşedintele Băsescu a spus că toate programele României cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Uniunea Europeană au ca scop atingerea unui grad de convergenţă la zona euro, obiectiv asumat de România printr-o serie de pacte sau tratate internaţionale.

Vineri, 25 Noiembrie 2011

Traian Băsescu: "Să nu se gândească nimeni la angajări în sectorul de stat central şi local în an electoral!"

basescu_mare1.jpgPreşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi seară, că reducerea personalului bugetar nu se va face printr-o hotărâre administrativă, ci prin "ieşire naturală", adăugând că nu trebuie să se gândească nimeni la angajări în sectorul de stat central şi local sau în deconcentrate, în an electoral.
"Deci nu discutăm de ieşirea unui val de 120.000 de salariaţi - asta vreau să înţelegeţi - printr-o hotărâre administrativă, ci o ieşire naturală. Unde mai trebuie făcute reduceri administrative se pare că este în zona Ministerului de Interne şi, atenţie!, nu vizează nimeni Poliţia în mod special. Aici este ISU cu foarte mulţi, cu toate rudele lor care nu au fost niciodată la o descarcerare, dar sunt soţii, fraţi, surori, angajaţi pe la toate instituţiile astea, e Jandarmeria, este aparatul logistic, care e foarte puternic dezvoltat la instituţiile astea. Gândiţi-vă că fiecare inspectorat judeţean are la Poliţie logistica lui, la Jandarmerie logistica lui, la ISU logistica lui, ori astea sunt lucruri strigătoare la cer. Nu poţi să plăteşti continuu din taxele cetăţenilor un aparat de stat supradimensionat. Despre asta-i vorba. Iar mesajul principal este să nu se gândească nimeni la angajări în sectorul de stat central şi local sau în deconcentrate, acum, în an electoral. Punct!", a spus Băsescu, într-o intervenţie la postul B1 TV.

kronemag

Joi, 17 Noiembrie 2011

Traian Băsescu cere administraţiilor locale să devină responsabile pentru creşterea PIB-ului, "nu doar să cumpere panseluţe"

basescu_mare.jpg

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că administraţiile locale ar trebui să devină responsabile pentru creşterea PIB-ului în fiecare comunitate şi să se preocupe de investiţii, nu doar de cumpărat "lalele şi panseluţe".
"Şi administraţiile locale trebuie să devină responsabile pentru creşterea PIB-ului în fiecare comunitate, adică o mai bună orientare a resurselor. Este una să cumperi panseluţe cu banii de la primărie, să cumperi lalele din Olanda şi alta să faci nişte lucrări de investiţii în comunitate. Or, pe această cale, eu fac un apel şi la administraţiile locale să-şi înţeleagă responsabilitatea ca, alături de Guvern, să creeze locuri de muncă", a spus Băsescu, miercuri, la RRA.

Luni, 12 Septembrie 2011

Traian Băsescu: "Avem obligaţia ca până la sfârşitul anului să redeschidem minele"

basescu traian.jpgPreşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă că există obligaţia ca până la sfârşitul anului să fie redeschise minele, pentru a se crea locuri de muncă în 2012.
"Acesta este aurul în momentul de faţă - locurile de muncă. Cine este capabil să creeze locuri de muncă îşi scoate ţara din dificultate, cine nu poate crea locuri de muncă, oricâţi bani ar băga în bănci, nu-şi va scoate ţara din dificultate. Avem investiţiile actuale, avem programele de infrastructură şi avem resursa naturală, care se află în pământ: aur, argint, cupru, care trebuie exploatate. Acolo putem crea locuri de muncă", a afirmat şeful statului, la Mangalia, la şcoala de vară a UNPR.<<<  Pagina 3 / 41  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter