Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Vineri, 29 Martie 2013

Preşedintele Băsescu consideră că transferarea Metrorex la Primăria Capitalei va crea probleme

basescu250.jpgPreşedintele Traian Băsescu consideră că transferarea Metrorex la Primăria Capitalei va avea probleme, pentru că municipalitatea nu va putea acoperi experienţa în acest caz dobândită de Ministerul Transporturilor.
"O să fiu cinstit, metroul transferat la Primăria Capitalei va avea probleme. (...) Este adevărat, o să-mi spuneţi că Primăria Capitalei are RATB. Eu am fost primar şi ştiu ce înseamnă să gestionezi un gigant ca RATB. Numai că la RATB, dacă ai bani de investiţii, mai cumperi nişte autobuze şi le pui să meargă pe bulevarde. La Metrorex, dacă ai bani de investiţii, faci tunele din astea complicate în care trebuie să ţii un nivel de securitate extrem de ridicat. Experienţa dobândită în Ministerul Transporturilor nu poate fi acoperită de Primăria Capitalei. Eu am fost primar şi venind de la Ministerul Transporturilor am spus că nu vreau să aud de metrou la Capitală, ştiind complexitatea problemelor pe care le ridică metroul", a declarat preşedintele, la B1 tv.

Joi, 14 Martie 2013

Traian Băsescu: "Judeţele cu populaţie maghiară nu pot face parte din aceeaşi regiune"

basescu250.jpgPreşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi seară, că într-un proces de regionalizare el nu vede judeţele cu populaţie maghiară ca făcând parte din aceeaşi regiune, menţionând că localităţi precum Covasna sau Harghita nu se vor putea autosusţine.
"Auzeam cu ocazia mitingului pe care l-a organizat la Târgu Mureş în week-end-ul acesta: 'vrem să rămână banii toţi aici'. Domnilor, dacă Harghita şi Covasna rămân să trăiască, să se dezvolte din banii care se produc în aceste două judeţe, devin cele mai sărace judeţe din Europa. Harghita şi Covasna au printre cele mai mari alocări de la bugetul de stat. Cum s-ar face din veniturile Covasnei şi Harghitei drumurile naţionale? Le-aţi văzut că în ultimii ani a fost o politică a Guvernului Boc pe care eu am susţinut-o foarte mult, "faceţi infrastructura şi dezvoltări turistice în Covasna şi Harghita". De ce? Avem tot felul de SRL-uri de astea cu 500 de dolari, cu nu ştiu ce, ani de zile că nu au produs nimic acolo datorită aparentului risc de conflicte interetnice nici marii investitori. Au venit numai în jur. Au venit la Sibiu, la Braşov, s-au dus la Bacău, dar nu s-au aşezat acolo. Ori acest lucru trebuie compensat prin alocări de la bugetul de stat, pentru că şomajul e mare acolo şi dezvoltarea, dacă rămâne să se bazeze preponderent pe resurse locale, devine catastrofală ca şansă", a explicat preşedintele.

Primaria Giurgiu

Marti, 18 Decembrie 2012

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de desemnare ca premier a lui Victor Ponta

basescu traian1.jpgPreşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul pentru desemnarea lui Victor Ponta, copreşedinte al USL şi actual şef al Executivului, drept candidat la funcţia de prim-ministru.
"Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Luni, 19 Noiembrie 2012

Traian Băsescu: "A venit timpul să reîncepem exploatarea minieră de suprafaţă, fie că vorbim de aur sau de cupru"

basescu traian2.jpgPreşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, la Palatul Cotroceni, că a venit momentul ca România să reînceapă exploatarea minieră de suprafaţă, fie că este vorba de resursele de aur sau de cele de cupru.

"A venit timpul să reîncepem exploatarea minieră de suprafaţă, fie că vorbim de aur, fie că vorbim de cupru, preţurile de pe piaţa mondială au făcut rentabile nişte activităţi care acum 10-15 ani, când au fost oprite, nu mai erau profitabile", a spus Băsescu.

Votez pentru sanatate

Vineri, 09 Noiembrie 2012

Traian Băsescu: "Avem aur şi cupru, nu putem privi doar spre fondurile europene"

basescu250.jpgPreşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la întâlnirea cu delegaţia comună a FMI, CE şi BM, că România nu poate privi spre o creştere economică bazată doar pe fondurile europene, având în vedere că avem resurse naturale care ar putea fi exploatate.
"Pe de-o parte, avem această situaţie despre care am discutat, referitoare la fondurile europene, pe de altă parte, avem multe posibilităţi pe plan intern. Sunt multe investiţii care au fost blocate din cauza demagogiei politice. Nu putem să ne uităm la o creştere economică bazată doar pe fonduri europene - pe care trebuie să el absorbim, pe de-o parte -, dar pe de altă parte avem resurse de cupru, aur, a căror exploatare a fost stopată acum zece ani, din cauza costurilor ridicate comparativ cu preţurile de pe piaţă a acestor resurse. Dar acum situaţia s-a schimbat total", a spus Băsescu, în debutul întrevederii cu experţii financiari internaţionali.

Luni, 09 Iulie 2012

Traian Băsescu le-a vorbit parlamentarilor despre necesitatea investiţiilor în minerit

basescu traian1.jpgÎntr-un discurs susţinut vineri în Parlament, Traian Băsescu a precizat că tot ceea ce s-a întamplat legat de suspendarea sa va reprezenta un impediment în atracţia României pentru investiţii străine.

"Dacă veţi tergiversa proiecte, dacă nu acceleraţi viteza de absorbţie a fondurile europene, dacă nu daţi drumul la investiţii la minerit, de exemplu, va asigur ca nu există soluţie să alimentaţi corespunzător bugetul fondului de pensii", a afirmat Basescu.

focality

Vineri, 15 Iunie 2012

Traian Băsescu a promulgat Legea privind amnistia fiscală pentru funcţionarii publici

basescu traian.jpgPreşedintele Traian Băsescu a promulgat, joi, Legea privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice. Pe 9 mai, plenul Camerei Deputaţilor a dat vot final proiectului de lege care anulează recuperarea sporurilor salariale acordate funcţionarilor publici în perioada 2008-2010 considerate ilegale în urma raportului Curţii de Conturi.
Proiectul privind unele măsuri referitoare la drepturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice se aplică personalului bugetar plătit din bugetul general consolidat al statului ale cărui venituri salariale au fost stabilite până la intrarea în vigoare a legii privind salarizarea unitară.

Luni, 12 Martie 2012

Traian Băsescu: "Condiţiile de revenire salarială sunt îndeplinite din decembrie, nu am spus-o din populism"

basescu traian.jpgPreşedintele Traian Băsescu a precizat că recentul său anunţ cu privire la o reîntregire a salariilor bugetarilor nu a fost făcut din populism, menţionând că au fost îndeplinite criteriile de ridicare a respectivei măsuri de austeritate încă de la sfârşitul lunii decembrie 2011.
"În nici un caz din populism, dar toţi trebuie să participe la o guvernare responsabilă, iar mesajul meu nu putea să fie decât responsabil, pentru că nu poţi să ascunzi la nesfârşit realităţile", a spus Băsescu duminică, la Pro Tv, întrebat ce anume a determinat anunţul său cu privire la reîntregirea salariilor bugetarilor.

kronemag

Joi, 08 Martie 2012

Traian Băsescu a vorbit în Parlament de posibila reîntregire a salariilor bugetarilor

basescu_parlament_mare.jpgPreşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, în Parlament, că ar trebui găsite soluţii pentru ca, în jurul datei de 1 iunie, să fie reîntregite salariile bugetarilor.
"La începutul anului 2011, parte din sumele tăiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred că este o datorie a mea şi a dvs să gândim şi să găsim soluţii pentru ca, undeva în jurul datei de 1 iunie, să reîntregim salariile bugetarilor, chiar dacă în luna ianuarie am avut un excedent faţă de veniturile planificate în buget, în luna februarie am avut un minus de două ori mai mare decât excedentul din ianuarie şi, probabil, şi în martie vom avea un minus de venituri în bugetul de stat. Dar el se datorează conjunctural situaţiei meteorologice din luna februarie", a spus Băsescu, în plenul Parlamentului.

Joi, 08 Martie 2012

Traian Băsescu solicită Parlamentului şi Guvernului să creeze condiţii pentru redeschiderea mineritului

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel, miercuri, atât la parlamentari, cât şi la membrii Guvernului să redeschidă mineritul.
"Nimic nu este mai important astăzi decât să creăm locuri de muncă. Ştiu că se poartă demagogia. Ştiu că se spune: 'să nu ne atingem de resursele ţării'. Dar, dacă nu dăm soluţii de locuri de muncă oamenilor, nu numai că vom avea probleme într-un buget dezechilibrat, cu un fond de pensii care nu poate fi susţinut, dar nu vom da şanse de evoluţie unui mare număr de români. Locurile de muncă sunt cheia evoluţiei pozitive a fiecărei familii, a fiecărui cetăţean. De aceea, fac un apel şi la parlamentari şi la Guvern: redeschideţi mineritul care a devenit rentabil. Nu discut eu condiţiile comerciale. Dacă avem bani, să-l redeschidem cu banii noştri. Dacă nu avem bani, să acceptăm investiţiile străine şi să generăm locuri de muncă. Acesta este adevăratul aur al unei societăţi - locurile de muncă!", a spus Băsescu, în plenul Legislativului.<<<  Pagina 2 / 41  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter