Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Duminica, 30 Octombrie 2016

Klaus Iohannis: "Comunităţile au nevoie de un alt mod de a face administraţie - cu preocupare pentru cetăţean, nu pentru câştigul propriu"

iohannis_klaus_mare.jpgPreşedintele Klaus Iohannis a declarat că este nevoie de un alt mod de a se face administraţie, cu preocupare pentru cetăţean, nu pentru "câştigul propriu" al autorităţilor locale. "Cred că este momentul unei schimbări de paradigmă în administraţie. Comunităţile locale au nevoie de un alt mod de a face administraţie - transparent, eficient, responsabil, cu respectarea legii, cu preocupare pentru cetăţean, nu pentru câştigul propriu sau pentru câştigul unui partid politic".

Luni, 03 Octombrie 2016

Klaus Iohannis: "În timpul Capitalei Culturale Europene este important să existe un centru unic de comandă"

iohannis_klaus1.jpgPreşedintele Klaus Iohannis le-a împărtăşit, luni, celor din echipa Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE) 2021 din experienţa de când Sibiul a avut această calitate, în mandatul său de primar, el subliniind că ''în timpul Capitalei Culturale Europene este important să existe un centru de comandă unic''.
''Operaţional, cel mai important lucru în timpul Capitalei Culturale Europene (...) este să existe un centru de comandă unic, altfel se întâmplă ce se întâmplă la noi de fiecare dată, indiferent dacă avem un eveniment pozitiv sau unul tragic, ne împiedicăm (...) Dacă cineva crede că o capitală culturală este un festival, se înşeală amarnic. O capitală culturală este un megaproiect care poate fi apreciat la justa lui valoare după ce trece. O olimpiadă mare ţine două săptămâni, o capitală culturală ţine 52 de săptămâni şi aşteptările publicului sunt ca din prima până în ultima zi să fie totul la superlativ", a afirmat şeful statului.

Primaria Giurgiu

Luni, 12 Septembrie 2016

Iohannis către autorităţi: "Luaţi toate măsurile să nu mai existe şcoli fără autorizaţie sanitară"

iohannis_2014.jpg Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut luni reprezentanţilor instituţiilor implicate în sistemul de educaţie să ia toate măsurile pentru ca în România să nu mai existe şcoli fără autorizaţie sanitară sau de securitate la incendii.
"Am vorbit în ultima vreme despre nevoia ca Centenarul Marii Uniri din 2018 să găsească şcoala românească într-o nouă etapă, având o direcţie bazată pe viziune şi mai ales asigurând condiţii, măcar decente, pentru fiecare elev din această ţară. Unele lucruri s-au mişcat, cu greu, dar unele nu s-au mişcat deloc. Pentru că sunt aici reprezentanţi ai principalelor instituţii de care depinde soarta educaţiei româneşti profit de ocazie ca să atrag din nou atenţia - luaţi toate măsurile pentru ca în România să nu mai existe şcoli fără autorizaţie sanitară sau fără securitate la incendii", a spus Iohannis, care a participat luni la deschiderea noului an şcolar la Liceul "Mihai Eminescu".

Luni, 04 Aprilie 2016

Klaus Iohannis: "Este nevoie de o abordare mai serioasă în administrația publică"

iohannis_klaus1.jpgPreședintele Klaus Iohannis consideră că este necesară o abordare "mai serioasă" în administrația publică, indiferent dacă este vorba despre achiziții, fonduri europene sau resurse umane. "Cred că suntem cu toții conștienți că avem nevoie de o abordare mai serioasă în administrația publică, indiferent că este vorba de achiziții publice, fonduri europene sau resurse umane", a transmis șeful statului participanților la Adunarea generală a Asociației Municipiilor din România, printr-un mesaj prezentat de consilierul prezidențial Dan Mihalache.
În opinia sa, un stat modern are nevoie de manageri și seriozitate în a rezolva problemele comunității. "Îmi doresc ca pe viitor persoana aleasă pentru administrarea unei comunități să nu mai fie confundată cu un politician și atât, ci să fie văzută ca o persoană cu calități personale și profesionale, verticală, integră și mereu preocupată de dezvoltare. O persoană care să câștige încrederea cetățenilor prin rezultate, un adevărat lider care reușește să ofere mediul potrivit pentru dezvoltare. Un stat modern are nevoie de manageri, de mai multă expertiză și seriozitate în a rezolva problemele comunității", a afirmat Klaus Iohannis.

Votez pentru sanatate

Marti, 27 Octombrie 2015

Klaus Iohannis: "A face afaceri în România nu trebuie să fie o aventură; avem nevoie de mai puțină birocrație"

iohannis_klaus1.jpgPreședintele Klaus Iohannis afirmă că în România este nevoie de mai puțină birocrație și mai multă transparență în interacțiunea dintre economie și stat, astfel încât a face afaceri să nu fie o "aventură". În mesajul transmis cu ocazia celei de-a XXIII-a ediții a "Topului Național al Firmelor Private din România - TOP 2014", șeful statului a indicat că, potrivit studiilor, circa 20% dintre IMM-uri consideră că mediul de afaceri este unul favorabil.
"Știm că vă confruntați cu probleme, cu neajunsuri financiare și de ordin instituțional, că interacțiunea cu statul este costisitoare și implică sute de ore consumate anual în fața ghișeelor. Pentru dumneavoastră, interacțiunea cu administrația publică ajunge să fie o provocare, însă nu de astfel de provocări are nevoie economia noastră. A face afaceri în România nu trebuie să fie o aventură, ci un lucru firesc, o opțiune care să aducă, în mod firesc, bunăstare. Tocmai de aceea, îmbunătățirea calității instituționale a mediului de afaceri este esențială. Avem nevoie de mai puțină birocrație și mai multă transparență în interacțiunea dintre economie și stat, de mai puțină grabă și de mai multă responsabilitate atunci când vine vorba de adoptarea politicilor economice, de mai puține piedici și de mai multă concurență, ca principiu general pe care să se bazeze economia României", a spus președintele Iohannis, în mesajul citit de consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.

Duminica, 23 Martie 2014

Traian Băsescu: "Acum, esenţa nu mai este continuarea procesului de descentralizare, ci finanţarea corectă"

basescu250.jpgPreşedintele Traian Băsescu este de părere că în acest moment în administraţia locală esenţa nu mai este continuarea procesului de descentralizare, ci finanţarea corectă a ceea ce s-a descentralizat deja. "Dacă s-ar merge mai departe cu descentralizarea, riscul unui colaps administrativ există datorită netransferării resursei financiare", a declarat Băsescu sâmbătă la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară pe tema rolului administraţiei locale în modernizarea comunităţii.
El a adăugat că statul trebuie să păstreze posibilitatea de a controla şi sancţiona şi a insistat pe importanţa funcţiei de primar, precizând că "nu există funcţie mai legată de comunitate decât cea de primar", însă acesta trebuie să beneficieze de o legislaţie care să creeze echilibru între obligaţiile generate de procesele de descentralizare şi resursa financiară.

focality

Duminica, 09 Februarie 2014

Președintele Băsescu spune că va susţine în faţa lui Jose Manuel Barroso proiectul Cluj Innovation City

basescu250.jpg Preşedintele Traian Băsescu declară că la întâlnirea pe care o va avea vineri cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, îi va prezenta acestuia proiectul Cluj Innovation City în vederea obţinerii unei finanţări din fonduri europene.

Traian Băsescu a afirmat duminică, la finalul unei întâlniri pe care avut-o cu primarul Emil Boc, că va susţine acest proiect până la finalul mandatului său, aşa cum a făcut şi cu proiectul ELI de la Măgurele (proiectul Extreme Light Infrastructure, de construire a celei mai avansate infrastructuri pe plan mondial destinate studiilor legate de radiaţia fotonică cu caracteristici extreme, realizat prin programul CE Orizont 2020 - n.r.).

Luni, 17 Iunie 2013

Traian Băsescu: "Administraţia la nivel judeţean trebuie să dispară, chiar dacă în interiorul regiunilor menţinem numele judeţelor"

basescu_mare.jpgPreşedintele Traian Băsescu a atras atenţia, duminică, într-o emisiune la Pro tv, că trebuie avută mare grijă în privinţa regionalizării, subliniind că România este stat unitar. "Trebuie avută mare grijă cu aceste regiuni. Dacă ei se gândesc că vor face parlamente regionale, preşedinţi regionali statul se transformă în stat federal. Deci mare grijă, dragi politicieni, că România este stat unitar. (...) Atenţie cu regionalizarea, o spun public - România este stat unitar", a afirmat Traian Băsescu.

kronemag

Luni, 29 Aprilie 2013

Președintele Traian Băsescu afirmă că mai sunt zone din administraţie excedentare în privinţa personalului

basescu250.jpgPreşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că trebuie să continue procesul de "slăbire a omului gras", punctând că încă mai există sectoare din administraţia publică centrală şi locală care sunt excedentare în ceea ce priveşte personalul.

"Ce s-a întâmplat în acest interval (din mai 2010 până în prezent - n.r.) cu omul gras, ia uite cât a slăbit, a slăbit cu vreo două sute şi zece mii de salariaţi în sectorul public", a afirmat preşedintele, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Potrivit acestuia, procesul trebuie continuat, în paralel cu crearea de locuri de muncă în zona economică. "La ce trebuie trecut acum, după ce personalul bugetar s-a redus de la 1,4 milioane la 1,2 milioane? Trebuie trecut la o ajustare a locurilor de muncă", a completat şeful statului.

Joi, 04 Aprilie 2013

Traian Băsescu: "Avem o capacitate administrativă redusă, din cauza slabei pregătiri a funcţionarilor"

basescu traian1.jpgPreşedintele Traian Băsescu a punctat miercuri că problema incapacităţii ţării noastre de absorbţie a fondurilor europene este cauzată şi de capacitatea administrativă redusă, ca urmare a faptului că funcţionarii publici sunt slab pregătiţi.
"Aş spune două cuvinte şi despre România aşa cum o vad eu în această criză care parcă nu se mai sfârşeşte şi nu numai că dă sentimentul că nu se mai sfârşeşte, dar parcă ai tot timpul convingerea că ideea unei ieşiri din criza pe termen mediu nu este una care să aibă un fundament, pentru că foarte probabil toate statele UE trebuie să umble undeva în mecanismele pe care nu demult le-am crezut invulnerabile şi care acum se dovedesc a fi profund vulnerabile", a spus Băsescu, în discursul susţinut la evenimentul de marcare a 100 de ani de la înfiinţarea Academiei de Studii Economice.Pagina 1 / 41  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter