Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Luni, 31 Iulie 2006 Alte articole din Guvern
 

Guvernul pune in aplicare reforma administratiei publice centrale

Guvernul a discutat un Plan de Actiune pentru reorganizarea si restructurarea administratiei publice centrale, a anuntat Oana Marinescu, Purtatorul de Cuvant al Guvernului.
"Guvernul a considerat ca obiectivele de integrare au fost indeplinite, de aceea se poate realiza reforma administratiei publice centrale", a declarat Oana Marinescu.
Primul-ministru Tariceanu a subliniat necesitatea transformarii Ministerului Integrarii Europene in Ministerul Dezvoltarii Regionale, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
"Aceasta modificare este impusa de obiectivele prioritare odata cu aderarea, respectiv absorbtia fondurilor si gestionare lor, astfel incat Romania sa recupereze decalajele fata de celelalte state membre" a declarat Oana Marinescu.
In cadrul sedintei, Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a prezentat o propunere privind reducerea numarului de secretari de stat din ministere cu peste 30%. Decizia premierului a fost determinata de faptul ca unii ministri, care ar fi trebuit sa propuna reducerea numarului de secretari de stat din aparatul propriu, in medie cu o treime, nu au facut acest lucru, a explicat Oana Marinescu, Purtatorul de Cuvant al Guvernului.
Cifrele propuse de premierul Tariceanu prevad urmatoarele reduceri a posturilor de secratri si subsecretari de stat din cadrul ministerelor:
- reducerea, de la opt la patru, la Ministerul Afacerilor Externe;
- reducerea, de la trei la doi, la Ministerul Integrarii Europene;
- reducerea, de la cinci la trei, la Ministerul Finantelor Publice;
- reducerea, de la trei la doi, la Ministerul Justitiei;
- reducerea, de la trei la doi, la Ministerul Apararii Nationale;
- reducerea, de la sapte la patru, la Ministerul Administratiei si Internelor;
- reducerea, de la sase la trei, la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale;
- reducerea, de la sapte la trei, la Ministerul Economiei si Comertului;
- reducerea, de la trei la doi, la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor;
- reducerea, de la patru la trei, la Ministerul Agriculturii;
- reducerea, de la patru la trei, la Ministerul Transporturilor;
- reducerea, de la patru la trei, la Ministerul Educatiei si Cercetarii;
- reducerea, de la trei la doi, la Ministerul Culturii;
- reducerea, de la patru la trei, la Ministerul Sanatatii;
- reducerea, de la doi la unu, la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei;
- reducerea, de la sase la patru, la Secretariatul General al Guvernului;
- reducerea, de la sase la trei, la Cancelaria Primului-ministru;
- mentinerea unui secretar de stat la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul si la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor.
Ministerele trebuie sa propuna solutii pentru reorganizarea interna si pentru modificarea actelor normative care le reglementeaza activitatea, avand in vedere reducerea numarului de demnitari, a mai spus Oana Marinescu.
Purtatorul de Cuvant al Guvernului a aratat ca Planul de actiune pentru reforma administratiei publice centrale are in vedere limitarea cheltuielilor cu salariile din sistemul bugetar, pentru anul 2007, la maximum 5,5% din PIB. Ministerele trebuie sa prezinte solutii pentru limitarea cheltuielilor cu salariile la acest procent pana la 15 august.
In ceea ce priveste reorganizarea agentiilor subordonate Cancelariei Primului-ministru si Secretariatului General al Guvernului, termenul fixat pentru prezentarea solutiilor de restructurare este de 15 august, iar pentru aparatul de lucru al Guvernului, sfarsitul lunii august, a aratat Oana Marinescu.
Purtatorul de cuvant al Guvernului a aratat ca pana la sfarsitul lunii septembrie ministrii trebuie sa propuna masuri privind restructurarea si reorganizarea aparatelor ministerelor, avand in vedere necesitatea delegarii de competente catre autoritatile locale.
In ceea ce priveste restructurarea si reorganizarea institutiilor care sunt in subordinea, coordonarea sau sub autoritatea ministerelor, ministrii de resort trebuie sa faca propuneri pana la jumatatea lunii august. (Un material de MARIANA SEMCU)


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Guvern
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter