Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Luni, 27 Martie 2006 Alte articole din Primarii
 

Primarul Constantei a atacat in instanta ordonanta privind utilizarea plajelor

Primarul Constantei, Radu Mazare, a inaintat la Curtea de Apel Constanta o actiune prin care cere anularea unor dispozitii din Ordonanta de Urgenta privind utilizarea plajelor si suspendarea executarii prevederilor vizand obligatiile administratiei publice locale de asigurare a unor servicii pe plaja.
In opinia primarului Radu Mazare, actul normativ este neconstitutional pentru ca bugetele locale se aproba prin lege, iar ordonanta respectiva obliga primariile de pe litoral sa cheltuiasca pentru niste servicii de pe urma carora beneficiaza Apele Romane.
"Tine de domeniul absurdului, eu trebuie sa fac cheltuieli pentru salvamar, paza, apa si canalizare pe plaja, iar banii din inchirierea plajelor ii incaseaza altii (n.r. Apele Romane si statul, potrivit ordonantei). Este bataie de joc la adresa constanteanului", a declarat Radu Mazare.
El a spus ca "Ordonanta Sulfinei Barbu" da ca sursa de finantare taxa hoteliera pentru asigurarea de catre primarie a serviciilor de pe plaja. Radu Mazare a precizat ca, in urma cu trei ani, taxa hoteliera care este stabilita prin lege a fost diminuata cu 80%, incasandu-se acum, pe sezon, doar trei miliarde de lei vechi. "Suma minima necesara numai pentru salvamar si paza este de 12 miliarde de lei", a spus Radu Mazare.
Mazare a declarat ca nici Ministerul Mediului si nici Autoritatea Nationala pentru Turism nu s-au consultat cu primaria sau cu hotelierii cand au intocmit actele normative privind utilizarea plajelor. "Presedintele ANT, Ovidiu Marian, habar nu are cu ce se mananca turismul, nu ne-a chemat la nici o intalnire cand a venit pe litoral", a spus Mazare.
El crede ca daca prefectul de Constanta nu ar fi obtinut in instanta suspendarea taxelor speciale ale Primariei, ar fi putut gasi bani pentru asigurarea serviciilor pe plaja.
Purtatorul de cuvant al Primariei Constanta, Liviu Tramudana, a aratat, la randul sau, o adresa prin care Asociatia Patronala Mamaia si 32 agenti economici, detinatori de active turistice in statiunea Mamaia, au atacat in contencios administrativ Ordonanta de Guvern 211 din 8 martie 2006 privind organizarea licitatiilor pentru plajele de pe litoral. Potrivit lui Tramudana, Asociatia Patronala Mamaia a actionat in instanta si Administratia nationala a Apelor Romane, precum si Directia Apelor Romane Dobrogea Litoral, care au aprobat caietul de sarcini pentru licitatiile de inchiriere a plajelor.
Liviu Tramudana a mai spus ca Curtea de Apel Constanta ar fi dat termen de judecata pentru data de 3 aprilie, in aceeasi zi in care va avea loc licitatia, iar avocatul contestatarilor face demersuri pentru devansarea termenului.
Primarul Radu Mazare a informat ca si Consiliul Judetean Constanta a atacat ordonanta de urgenta privind utilizarea plajelor pentru ca "nu exista nici o coerenta la nivel guvernamental in ce priveste dezvoltarea turismului."
Conform unui act normativ aprobat de Guvern, companiile care au incheiat contracte de inchiriere a unor portiuni de plaja trebuie sa indeplineasca o serie de obligatii, printre care si interzicerea comertului ambulant si a camparii pe plaja. Astfel, operatorii care au inchiriat plaje de la Administratia Nationala Apele Romane trebuie sa permita accesul liber si libera circulatie a turistilor, sa curete zilnic suprafata inchiriata, sa mentina in buna stare de functionare dotarile din zona, inclusiv cele de agrement, sa asigure conditiile sanitare si de protectie a mediului in apa si pe plaja si sa indeparteze obiectele periculoase.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Primarii


 Votez pentru sanatate


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter