Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Joi, 25 Februarie 2016 Alte articole din Companii
 

Educația pe tot parcursul vieții - o prioritate a sistemelor de învățământ

siveco_educatie.jpgEste bine cunoscut faptul că investițiile în educație sunt o prioritate și pentru instituțiile de învățamânt, fiind necesară o preocupare constantă și consistentă pentru procesul de învățare pe tot parcursul vieții și pentru îmbunătățirea competențelor. Ele aduc beneficii nu doar la nivel individual, ci și pentru întreaga societate, contribuind la creșterea productivității și competitivității.
În aceste condiții, dinamica pieţei muncii impune adaptarea ofertei educaţionale a instituțiilor de învăţământ, atât în ceea ce priveşte calificările, numărul de absolvenţi, dar mai ales în ceea ce priveşte calitatea cunoştinţelor dobândite de aceştia. Principala preocupare o constituie reabilitarea infrastructurii educaționale, componentă de bază a structurii serviciilor, dar și îmbunătățirea condițiilor de calificare a elevilor.


Noile dezvoltări tehnologice, în special cele asociate cu tehnologiile informaționale, participă seminificativ la îmbunătățirea calității procesului instructiv-educativ pentru atingerea de către elevi a competențelor cerute de standardele de pregătire profesională, valabile pe plan local, național și european.

Desfăşurarea instruirii pe baza unor strategii moderne, centrate pe elev, presupune existenţa unor laboratoare cu o dotare corespunzătoare, condiţie dificilă astăzi pentru multe instituții de învăţământ.

Specialiștii SIVECO vin în sprijinul acestui proces de îmbunătățire a calității pregătirii profesionale cu un pachet de soluții IT moderne care include următoarele componente:
- Laborator multimedia interactiv
- Laborator multimedia pentru învățare pe dispozitive mobile
- Laboratorul educațional colaborativ.

Implementarea acestor soluții informatice contribuie la crearea unui mediu de instruire complet, modern și inovativ, în care cursanții sunt mai receptivi, participând și punând în practică cunoștințele acumulate.

1. Laboratorul multimedia interactiv permite construirea unui spațiu reconfigurabil și complet echipat cu instrumente TIC de ultimă oră pentru predare și învățare, care poate susține orice proiect educațional al unei instituții de învățământ. În cadrul unui astfel de laborator, la orele de instruire practică, elevii și profesorii pot lucra pe o tabletă/ stație de lucru, care conține suportul teoretic sub formă de aplicații multimedia interactive și tutoriale.

2. Laboratorul multimedia pentru învățare pe dispozitive mobile sprijină activitatea de predare-învățare, fiind orientat spre deprinderea de abilități practice. Utilizatorii dispun de un manual digital pentru diferite domenii de formare profesională. Acesta cuprinde 180 activități multimedia interactive de învățare care asigură un grad ridicat de interactivitate și atractivitate. Această abordare captează atenția utilizatorului, îl ghidează în executarea aplicației și asigură informațiile necesare despre subiectele studiate.

3. Laboratorul educațional colaborativ este un ansamblu de resurse de învățare, având la bază simulatoare și emulatoare de proces prin sisteme interactive de tip multitouch. Utilizând masa multitouch, elevii au posibilitatea directă să lucreze în echipă și să dezvolte proiectele didactice disciplinare și multidisciplinare, printr-o simplă interacțiune cu obiectele de pe ecranul dispozitivului.

Dacă doriți să primiți mai multe detalii despre soluțiile SIVECO dedicate mediului educațional sau pentru a intra în legătură cu un consultant eLearning, vă rugăm să ne scrieți la adresa marketing@siveco.ro.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Companii
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter