Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Joi, 29 Noiembrie 2012 Alte articole din Finante & Investitii
 

Luna noiembrie a adus finalizarea unor noi investiţii de amploare în municipiul Roman

roman_pietonal2.jpgÎn cursul lunii noiembrie, în municipiul Roman au fost inaugurate mai multe investiţii de amploare: bazinul de înot acoperit cu uz didactic, terenul sintetic de fotbal, sala polivalentă a Colegiului Tehnic "Miron Costin" şi pietonalul "Ştefan cel Mare", din centrul oraşului.
Bazinul de înot a fost realizat cu fonduri în valoare de 3,6 milioane de lei, oferite de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe vremea când Elena Udrea conducea ministerul. De altfel, inaugurarea bazinului de înot s-a produs în prezenţa deputatului PDL, candidat al ARD în Colegiul 4 Roman pentru Camera Deputaţilor.

Toţi elevii din învăţământul gimnazial şi liceal vor avea acces la piscina acoperită

Toţi elevii din învăţământul gimnazial şi liceal vor avea acces la piscina acoperită, cu condiţia să se înscrie în listele realizate de fiecare instituţie de învăţământ în parte. Cursurile de înot vor fi realizate de instructori autorizaţi, iar preţul lor va fi de 15 lei pentru o şedinţă. Fiecare elev înscris în listele transmise de instituţiile de învăţământ va beneficia în fiecare lună de câte o zi de acces gratuit la piscină. Bazinul de înot de la Roman are o lungime de 25 de metri, o lăţime de 12,5 metri şi este împărţit în cinci culoare cu adâncimea cuprinsă între 1,2 şi 1,8 metri.
Primarul Laurenţiu Leoreanu a declarat că piscina publică era absolut necesară în condiţiile în care copiii mergeau la Bacău pentru cursuri de înot. "Pentru început, piscina va avea un scop strict didactic. Deja s-au format câteva grupe care vor începe cursurile de înot. Vom vedea cum ne vom organiza cu timpul şi cu programul, astfel încât să se bucure cât mai mulţi copii de piscină. Acesta era un obiectiv foarte important pentru Roman. La o populaţie de 60.000 de locuitori, ne făceam de râs dacă, la mai bine de 20 de ani de la Revoluţie, nu puteam să construim şi noi un bazin de înot. Mulţi părinţi mi-au semnalat această problemă. Ei îşi trimiteau copiii la Bacău pentru cursuri de înot şi era păcat de timpul pierdut pe drum, mai ales că sunt mici şi este foarte obositor. Cu siguranţă, nu puteam să facem acest proiect dacă nu aveam susţinerea doamnei Elena Udrea. Voinţă să-l construim a existat dintotdeauna, dar gândiţi-vă că a costat 3,6 milioane de lei, mai mult de jumătate din bugetul Municipiului Roman. Noi nu puteam să îl construim singuri. Doamna deputat Elena Udrea ne-a fost alături şi cu sprijinirea acestui proiect. De aceea le spun romaşcanilor acum şi o să le tot repet în următoarea perioadă: dacă doamna Udrea ne-a ajutat atât de mult pe vremea când era ministru, acum e rândul nostru să o sprijinim în campania electorală şi cu un vot la alegerile de pe 9 decembrie", a spus primarul Leoreanu.

Sală de sport polivalentă cu 180 de locuri la Colegiul Tehnic "Miron Costin"

De asemenea, săptămâna trecută a avut loc inaugurarea sălii de sport de la Colegiul Tehnic "Miron Costin" Roman, o sală polivalentă care va permite atât antrenarea copiilor care învaţă la acest liceu, cât şi desfăşurarea unor competiţii sportive de talie naţională.
Edilul Romanului a recunoscut faptul că acest obiectiv nu era posibil să fie realizat dacă nu existau şi bani de la Ministerul Dezvoltării, contract pe care Elena Udrea l-a semnat pe vremea când era ministru. "Am depus proiectul la MDRT şi am rugat-o atunci pe doamna ministrul Elena Udrea să înţeleagă că această sală va fi un mijloc didactic extraordinar pentru acest colegiu, unul dintre cele mai mari din judeţ. Doamna Elena Udrea a fost de acord, a semnat finanţarea şi acum Romanul se poate bucura de această sală de sport. Este o sală cu teren omologat şi pentru competiţii oficiale, fiind o sală polivalentă în care se pot desfăşura competiţii de volei, handbal, tenis sau baschet, dotată cu panouri automate, comandate prin telecomandă", a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Sala este dotată cu vestiare, sală de materiale sportive, dispune de 155 de locuri în tribună şi 25 de locuri în tribuna oficială. Costurile investiţiei sunt de circa un milion de dolari. "Lucrarea a fost achiziţionată prin licitaţie şi a fost executată de firma Moldocor, cea care, de altfel, a construit şi bazinul didactic de înot, o altă investiţie sprijinită de ministrul Elena Udrea. Este o realizare nu pentru că a fost un vis al meu, ci pentru că tinerii aveau nevoie e o astfel de sală şi, vă spun cu toată sinceritatea, că fără Elena Udrea nu putea fi terminată", a precizat primarul Laurenţiu Leoreanu. Acesta a declarat că dacă ar fi trebuit ca bugetul local să suporte costurile atunci ar fi fost nevoie de bugetul pe un an.

Pietonalul "Ştefan cel Mare", parte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană

Pietonalul "Ştefan cel Mare", inaugurat în urmă cu câteva zile, face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, finanţat din fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe vremea când ministerul era condus de Elena Udrea. Valoarea întregului proiect depăşeşte 21 de milioane de lei.
"Acesta este un proiect la care romaşcanii ţin foarte mult. Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional, prin Ministerul Dezvoltării şi Turismului, şi a presupus realizarea unor lucrări de infrastructură deosebit de importante în această zonă, închisă circulaţiei încă din anul 1997, apoi uitată de autorităţi timp de 15 ani. Fostul ministru Elena Udrea a fost un factor important de decizie în realizarea acestui proiect dorit de romaşcani. Fără dumneai, nu puteam să realizăm tot ceea ce s-a făcut în acest proiect. Nu am fi avut fondurile necesare nici în 10 ani de zile", a explicat primarul Laurenţiu Leoreanu.

În urmă cu doi ani, în luna decembrie, Elena Udrea a semnat la Roman proiectul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, finanţat prin POR 2007-2013, care valorează 6,2 milioane de euro. Proiectul se referă la reabilitarea infrastructurii publice urbane din centrul municipiului, în zonele Scuar Hotel Roman, Pietonal Ştefan cel Mare, Centrul Istoric Urban Ştefan cel Mare, cartier Favorit şi strada Cuza Vodă. O parte din aceste obiective au fost inaugurate deja în acest an. Scuarul de la Hotel Roman are în mijloc o fântână proiectată pe modelul celei din Piaţa Sfatului din Braşov, care a costat 100.000 de euro, fiind unul dintre punctele de atracţie din această vară pentru întreaga comunitate. O altă investiţie extrem de importantă pentru Roman este reabilitarea centrului istoric, închis de mai bine de zece ani şi care, acum, se transformă pe zi ce trece atât prin modernizarea clădirilor din zonă, dar mai ales prin faptul că a redevenit o arteră importamtă pentru circulaţia din municipiu.

Tot prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, proiect finanţat cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale, în Roman au fost montate 18 camere video color mobile care au dus la creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiu.
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Finante & Investitii


 Votez pentru sanatate


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter