Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Marti, 27 Februarie 2007 Alte articole din Institutii ale APL
 

Disputa intre CJ Timis si Gheorghe Ciuhdandu pe tema traseului autostrazii

Seful administratiei timisene, Constantin Ostaficiuc, l-a atacat dur pe primarul timisorean Gheorghe Ciuhandu, sugerand ca acesta ar ca si centura orasului dori sa se faca din bani europeni nerambursabili, proiect de care ar trebui rezolvat de municipalitate.
"Nici pe noi nu ne-au consultat cand au decis traseele centurilor ocolitoare ori cand au decis sa sparga tot orasul. Le-am fi spus ca prioritara e construirea soselelor de centura si abia apoi santierele din interior. Banca finantatoare nu da banii pentru centuri, ci pentru autostrada. Era bine daca isi rezolvau aceasta problema si nu sa doreasca acum ca autostrada sa se transforme in centura", a fost replica presedintelui CJ Timis.
Mai mult, Ostaficiuc sustine ca traseul autostrazii nici nu priveste administratia timisoreana, nefiind de competenta sa tehnica, din moment ce nu trece pe teritoriul orasului.
In privinta disputei privind numarul intrarilor dinspre oras catre autostrada, Ostaficiuc a spus ca intrecerea cu Aradul este una de tip "socialist" si ca nu isi are justifiticarea, din moment ce studiile de trafic au decis de cate intrari are nevoie fiecare oras. Ostaficiuc a pomenit si despre nemutumirea aradenilor, care considera ca autostrada va trece prea aproape de ei.
"Nu s-a pus problema niciodata, in nici un proiect, ca autostrada sa treaca pe la sud de Timisoara, asa cum vrea primarul. Ar fi fost o ocolire de 45 km. Intr-una dintre variantele de traseu, se trecea chiar prin viile de la Recas. Am discutat cu directorul cramelor si traseul s-a schimbat. La fel se putea discuta si cu primarul si oricine altcineva", a mai spus Ostafiuciuc.
Ostaficiuc a negat ca traseul autostrazii ar fi unul politic, "inclinat" spre PD, si a amintit ca a facut lobby masiv, alaturi de prefectul Ovidiu Draganescu, pentru ca autostrada sa treaca totusi prin Timis, pentru ca initial s-a pus problema sa faca direct legatura dintre Deva si Arad, fara nici o legatura cu Timisul.
Considerandu-se jignit de declaratia primarului Ciuhandu, care i-a amintit, intr-un comunicat de presa, ca nu este presedinte de Consiliu Judetean in Arad, ci in Timis, democratul Ostaficiuc a subliniat ca refuza sa aiba vreo intalnire cu primarul pe tema autostrazii. "Voi avea orice alt gen de discutii cu Ciuhandu, dar nu pe aceasta tema. Am fost atacat in mod necolegial. Daca ma va solicita, il voi trimite la intalnire pe vicepresedintele Marius Popovici", a spus Ostaficiuc.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Institutii ale APL
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter