Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Joi, 14 Decembrie 2006 Alte articole din Organizatii
 

O parte din functionarii publici anunta data grevei generale

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala (FNSAPL) a decis sa declanseze greva de avertisment in 22 decembrie, urmata de cea generala pe 29 decembrie, fiind nemultumiti de faptul ca echipa guvernamentala nu a venit cu nicio propunere concreta privind majorarea salariala.
Membrii FNSAPL spun ca sint nemultumiti de rezultatele ultimei intalniri, de marti, cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice, unde s-a discutat despre politica salariala a Guvernului pentru anul 2007.
"Rezultatul discutiilor a fost total nefavorabil. Incalcandu-si angajamentul asumat prin protocolul semnat cu sindicatele in data de 16 noiembrie, Guvernul a anuntat, marti, ca pana la data de 1 aprilie 2007 nu a prevazut cresteri salariale pentru niciun sector bugetar", a declarat, miercuri, vicepresedintele Federatiei, Romel Neagu.
In 16 noiembrie, Guvernul si organizatiile sindicale din administratia publica reprezentative la nivel national au semnat un protocol prin care Executivul se angaja ca, pana la data de 15 decembrie, sa negocieze marirea salariala pentru functionarii publici, incepand cu 1 ianuarie 2007. In paralel, conform aceluiasi protocol, pana in 15 ianuarie 2007 urmau sa continue discutiile pe marginea elaborarii proiectului legii salarizarii unitare a functionarilor publici.
Si functionarii publici afiliati la Sed Lex spuneau, marti seara, la finalul intalnirii, ca nu s-au inteles cu reprezentantii Guvernului, acestia amenintand cu greva daca peste doua zile autoritatile nu le vor face o propunere clara privind majorari salariale incepand cu 1 ianuarie.
Presedintele Aliantei Sed Lex, Vasile Marica, declara la sfarsitul intalnirii, ca reprezentantii Guvernului nu le-au propus nimic concret sindicalistilor. "Nu ne-am inteles, nu ne-au propus nimic, nici o suma concreta si au promis ca joi ne vor inainta o oferta scrisa", a precizat Marica.
Totodata, liderul sindical a sustinut ca guvernantii au propus ca majorarea salariala sa fie facuta de la 1 aprilie, nu de la 1 ianuarie. "Au zis ca nu ne pot da bani in plus de la 1 ianuarie, ci de la 1 aprilie, dar pana acum nu au amintit de 1 aprilie, au vorbit mereu de data de 1 ianuarie ca start pentru majorarile salariale", a adaugat Marica.
In aceste conditii, functionarii publici sint pregatiti sa declanseze greva generala pe 18 decembrie, a spus liderul sindical. Functionarii publici asteapta ca guvernantii sa vina cu o oferta reala de majorare a salariilor, altfel ei amenintand ca de luni vor bloca activitatea in administratia publica locala in toata tara.
Membrii Aliantei Sed Lex amenintau, luni, cu declansarea grevei generale pe 18 decembrie, cerand Guvernului reluarea negocierilor, in prezenta ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, care a lipsit de la ultima intalnire. "Ultimele discutii, de vineri, la care ministrul Vladescu nu a venit si deci Ministerul Finantelor nu a fost reprezentat, au fost sterile si lipsite de continut, Guvernul tratand cu indiferenta problema salarizarii personalului din domeniu", a afirmat Marica.
Totodata, Marica declara ca spera ca echipa guvernamentala sa vina, in cursul acestei saptamani, cu o oferta multumitoare pentru functionarii publici, pentru a putea definitiva problema salarizarii, urmand ca proiectul de act normativ sa fie finalizat pana la 15 ianuarie, o lege in acest sens aparand pana in aprilie 2007, dupa cum a promis Guvernul.
La discutiile de pana acum cu reprezentantii Guvernului au participat liderii Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex", Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Publica Locala, Federatiei Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala din Romania si Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual "Forta Legii". (Un material de Claudia ATANASOAE)


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Organizatii


 Primaria Giurgiu


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter