Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Vineri, 24 Noiembrie 2006 Alte articole din Parlament
 

Bogdan Olteanu: "Factorul politic va sprijini autoritatile locale sa absoarba mai bine fondurile"

olteanubogdan.jpgPresedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, spune ca factorul politic va sprijini autoritatile administratiei publice locale in dezvoltarea, consolidarea si cresterea capacitatii de absorbtie de fondurilor europene.
Olteanu, alaturi de ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a deschis lucrarile Conferintei Nationale pentru Accesarea Fondurilor Europene IT.
Bogdan Olteanu a aratat ca autoritatile publice locale vor avea responsabilitati majore in prestarea de servicii publice, in primul rand in ceea ce priveste educatia si sanatatea, "doua domenii pe care le resimtim ca fiind foarte importante, dar intr-o continua criza si majora ramanere in urma fata de standardele europene".
"Administratia publica locala trebuie sa-si asume aceste servicii publice, sa le presteze, sa le finanteze, dar sa aiba si capacitatea de a le administra. Din acest punct de vedere, crearea unei coloane vertebrale informationale este esentiala. Capacitatea administratiei publice romanesti de a folosi si transmite date este un element-cheie pentru asumarea acestor responsabilitati de viitor", a aratat presedintele Camerei Deputatilor.
Bogdan Olteanu a afirmat ca, in prezent, capacitatea de absorbtie a fondurilor este "extrem de sensibila", iar in UE exista, din acest punct de vedere, "modele de grav insucces si modele de mediocru succes".
"E greu de crezut ca Romania va putea fi un model de exceptional succes, care sa se apropie de o rata de absorbtie de 100 la suta. Cred ca Romania poate sa-si asume un model de mediu succes si sa invete din greselile celor care si-au asumat un asemenea model", a declarat Olteanu.
La randul sau, ministrul Sebastian Vladescu a spus ca important pentru zona IT este ca "economia sa functioneze, in conditiile in care acest sector este unul dintre cele mai dinamice, avand o "crestere exceptionala".
"Guvernul este hotarat sa incurajeze aceasta tendinta de dezvoltare. Vrem ca Romania sa se modernizeze, iar modernizarea Romaniei fara tehnologia informatiei este imposibila", a spus Vladescu.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Parlament
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter