Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Miercuri, 22 Noiembrie 2006 Alte articole din Servicii Publice
 

La Ploiesti a fost inaugurat primul bloc din cadrul programului de reabilitare termica a locuintelor

Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a participat, la Ploiesti, la receptia lucrarilor de reabilitare termica a primului bloc de locuinte din cadrul Programului national de reabilitare termica a cladirilor multietajate.
Ministrul Borbely a vizitat cateva dintre cele 20 de apartamente ale blocului reabilitat termic si a stat de vorba cu proprietarii. Acestia si-au exprimat nemultumirea legata de costurile mari ale lucrarii de reabilitare termica, costuri care nu au fost anuntate de la inceperea investitiei. Ei sustin ca au fost informati ca vor plati in jur de 1.000 de lei pentru apartament, iar acum s-au afisat costuri care variaza intre 3.300 de lei pentru un apartament de doua camere si peste 4.000 de lei pentru un apartament de trei camere. Locatarii s-au plans ca nu vor avea bani pentru plata acestor sume, in conditiile in care abia au bani pentru plata intretinerii. Ministrul Borbely le-a comunicat ca se va gasi o solutie pentru plata sumei care revine asociatiei de proprietari, care reprezinta 33 % din costul total al lucrarii. Aceasta suma se va putea plati esalonat, pe o perioada de pana la doi ani.
Ministrul delegat pentru lucrari publice nu s-a aratat incantat de calitatea si costul lucrarii, dar a declarat ca valoarea unei astfel de investitii s-ar putea reduce pana la 60 % in cazul blocurilor cu mai multe apartamente.
In Prahova exista, pana in prezent, cereri pentru reabilitarea termica a 11 blocuri din Ploiesti si 49 din orasul Mizil. La nivel national, numarul cererilor pentru reabilitarea termica a blocurilor este 1.700.
In cadrul vizitei efectuate la Ploiesti, ministrul Laszlo Borbely s-a intalnit si cu reprezentantii Prefecturii, ai Consiliului Judetean si cu primarii din Prahova pentru a discuta despre programele derulate de minister in judet.
In cadrul programului de construire de locuinte, anul viitor, in Prahova, va incepe construirea a peste 300 de apartamente. De asemenea, Prahova va beneficia si de fonduri de la Banca Mondiala pentru consolidarea a sase cladiri publice: doua spitale din Ploiesti, sediile primariilor din Sinaia si Mizil precum si Scoala Nationala de Agenti de Politie "Vasile Lascar " din Campina si Scoala de Pompieri "Pavel Zaganescu" din Boldesti Scaieni.
Ministrul Laszlo Borbely a mai anuntat ca si anul viitor se vor acorda fonduri importante pentru refacerea infrastructurii judetului, mentionand ca si in acest an 80 % din banii acordati prin cele patru rectificari bugetare au fost directionati tot pentru refacerea infrastructurii.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Servicii Publice


 focality


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter