Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Marti, 03 Octombrie 2006 Alte articole din Institutii ale APC
 

Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici a participat la o intalnire de studiu in Marea Britanie

In perioada 26 septembrie -1 octombrie, Birtalan Jozsef, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, a participat la o intalnire de studiu organizata in Marea Britanie, in cadrul Proiectului PHARE RO 2003/ 005 551.03.01 "Dezvoltarea Corpului de Manageri Publici Profesionisti", Romania, Componenta 2, finantat de Uniunea Europeana.
Vizita de lucru a fost organizata cu sprijinul Consiliului Britanic, principalul membru al consortiului care implementeaza proiectul. Deplasarea a a avut ca scop cunoasterea sistemului administratiei publice britanice, cu precadere managementul resurselor umane, precum si a sistemului de promovare rapida in functia publica.
Vizita a cuprins intalniri cu grupuri restranse de functionari publici, angajati ai unor departamente ale administratiei centrale responsabile pentru eficienta, eficacitatea si calitatea generala a functiei publice. Pe parcursul vizitei de studiu, grupul de lucru a avut urmatoarele obiective:
- Cabinet Office (similar Aparatului de Lucru al Guvernului), care reprezinta centrul Guvernului si, impreuna cu Ministerul de Finante, formeaza chintesenta intregului sistem administrativ. Scopul fundamental al Cabinet Office este reprezentat de o administratie mai eficienta. In acest demers, departamentul sprijina activitatea Primului Ministru si a Cabinetului si are un rol major in consolidarea functiei publice.
- Office of the Civil Service Commissioners) (Biroul Comisarilor pentru Functia Publica sau Comisia pentru Functia Publica); Desi nu sunt functionari publici, comisarii pentru Functia Publica au o contributie notablia la dezvoltarea unei functii publice eficace si impartiale si sprijina valorile fundamentale ale acesteia.
- National School of Government, Sunningdale (Scoala Nationala de Administratie), principalul organism guvernamental din domeniul formarii functionarilor publici, care dezvolta cursuri de scurta durata pentru formarea continua a functionarilor din administratia centrala.
Pe parcursul vizitei de studiu, participantii au avut posibilitatea sa dezbata aspecte referitoare la recrutarea si selectia functionarilor publici, sistemul de promovare rapida (fast stream), comisarii pentru functia publica si formarea functionarilor publici.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Institutii ale APC
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter