Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Joi, 14 Septembrie 2006 Alte articole din Ministere
 

Teodor Atanasiu spune ca va ataca in instanta decretul prin care a fost suspendat

atanasiu_teodor.jpgMinistrul Apararii, Teodor Atanasiu, a declarat ca va ataca in instanta decretul prin care a fost suspendat din functie.
"Ar fi fost obligatoriu ca Parchetul sa faca o cercetare prealabila si apoi sa trimita la Cotroceni dosarul pentru a-mi ridica imunitatea", a explicat Atanasiu. "Aceste prevederi legale care ii permit presedintelui sa suspende ministrii sunt neconstitutionale", a specificat ministrul Atanasiu.
El a adaugat ca decizia presedintelui este "incorecta" si pentru ca este motivata de cauze politice legate de propunerea facuta de ministrul apararii de retragere a militarilor din Irak. De asemenea, Atanasiu a precizat ca a aflat de decretul prezidential de la televizor, dar anticipa acest gest al sefului statului pentru ca se astepta "la orice de la domnul presedinte".
Ministrul Apararii si-a exprimat increderea in independenta justitiei si in capacitatea acesteia de a se pronunta rapid in legatura cu cazul sau. Atanasiu a subliniat ca dosarul sau nu este unul dificil pentru ca decizia Parchetului sa fie intarziata mai mult de 45 de zile, termen la finele caruia premierul este obligat sa nominalizeze pe altcineva pentru functia de ministru al Apararii. "Daca Parchetul va face astfel incat sa nu dea un raspuns in 45 de zile, atunci lucrurile pentru mine sunt clare. In acest caz imi voi prezenta demisia pentru ca nu voi astepta sa fiu demis de presedinte", a mai spus ministrul Atanasiu.
El a adaugat ca va organiza miercuri o conferinta de presa in care va incerca sa lamureasca opinia publica de nevinovatia, de faptul ca nu este urmarit pentru coruptie si ca nu sunt corecte paralelismele intre situatia sa si cea a sefului Marelui Stat Major, Eugen Badalan.
Presedintele Traian Basescu a semnat pe 12 septembrie decretul de suspendare din functie a ministrului apararii, Teodor Atanasiu. Seful statului considera necesara suspendarea lui Teodor Atanasiu din functia de ministru "pentru a indeparta orice suspiciune de influentare a anchetei avand in vedere declansarea procedurii de urmarire penala impotriva lui Atanasiu". Decretul a fost semnat in temeiul prevederilor Constitutiei si Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata.
Administratia Prezidentiala mai precizeaza ca procedura de urmarire penala ar putea implica audierea unor persoane din cadrul Ministerului Apararii, aflate in subordinea ministrului, fapt care ar putea conduce la o influentare a demersului procedural.
Ministrul justitiei, Monica Macovei, a trimis, pe 8 septembrie, Parchetului General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a cererii adresate de presedintele Romaniei privind inceperea procedurilor legale pentru urmarirea penala a ministrului apararii, Teodor Atanasiu, dosarele primite de seful statului de la PICCJ.
Presedintele Traian Basescu trimisese, pe 7 septembrie, ministrului justitiei, in temeiul prevederilor Legii privind responsabilitatea ministeriala, cererea privind inceperea procedurilor legale pentru urmarirea penala a ministrului apararii, Teodor Atanasiu.
Decizia sefului statului are la baza concluziile raportului intocmit de Comisia speciala instituita in urma sesizarii facute de catre PICCJ pentru analiza plangerilor penale referitoare la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre ministrul apararii, Teodor Atanasiu.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Ministere


 Primaria Giurgiu


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter